Tomakin: Ordu Giresun Havalimanı'nın uçak park alanı büyütülecek

BÖLGE GÜNDEMİ 08.06.2020 - 14:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2583+ kez okundu.
 

Tomakin: Ordu Giresun Havalimanı'nın uçak park alanı büyütülecek

AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu Giresun Havalimanı’nın uçak park alanının büyütülmesiyle birlikte sefer sayılarının da artacağını söyledi.
AK Parti  Ordu ve Giresun teşkilatları havalimanın eksiklerinin tamamlanması için ortak hareket etme kararı aldı. AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Giresun il Başkanı Kenan Tatlı ve yönetim kurulu üyeleri Ordu Giresun Havalimanı’nda yöneticilerle toplantı gerçekleştirdi. Ordu Giresun Havalimanı Müdürü Zeki Şensoy ve Türk Hava Yolları Ordu Giresun Müdürü Yunus Akbulut çalışmalar hakkında bilgi sundu. Toplantıya Samsun  Meteoroloji Bölge Müdürü Yücel Yüce’de katıldı. Toplantıda havalimanının bazı alt yapı eksikleri, yeni seferlerin koyulması ve sisli havalarda yaşanan sefer iptalleri ele alındı. Tomakin: Birlikte hareket edeceğiz AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, toplantıyla ilgili Ordu Gazete’ye açıklamalarda bulundu. Ordu Giresun Havalimanı’nın tahminlerin üzerinde yolcuya ulaştığını belirten Tomakin,” Rakamlara baktığımızda Ordu Giresun Havalimanı iç hatlarda ilk 15 havalimanı arasında yer alıyor. Yolcu problemi olmayan bir havalimanı. Havalimanının öncelikle çözülmesi gereken eksikleri konusunda Ordu ve Giresun teşkilatları olarak birlikte hareket etme kararı aldık. Havalimanında uçak park alanının yetersizliği gündeme geldi. Halen 5 uçaklık park alanı bulunuyor. Park alanının büyütülmesini kararlaştırdık. Ordu Giresun gurbetçisi en çok olan iller arasında ilk sırada yer alıyor. İstanbul ve Ankara seferleri şimdilik ihtiyaca cevap veriyor. İzmir, Antalya, Adana ve Kıbrıs uçuşlarının başlatılması için çalışma yapma karar aldık. Havalimanında Nisan ve Mayıs aylarında sis nedeniyle iptaller yaşanmakta. Bu konuda Samsun Meteoroloji Bölge Müdürümüzden bilgi aldık.Bu konuda neler yapılabileceğini  görüştük. Ordu ve Giresun olarak belirlenen eksikliklerin giderilmesi için önümüzdeki günlerde Ankara’da Milletvekeillerimizi, ilgili Bakanlarımızı ziyaret edeceğiz.Konunun sıkı takipçisi olacağız” dedi.
AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu Giresun Havalimanı’nın uçak park alanının büyütülmesiyle birlikte sefer sayılarının da artacağını söyledi.

AK Parti  Ordu ve Giresun teşkilatları havalimanın eksiklerinin tamamlanması için ortak hareket etme kararı aldı.
AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Giresun il Başkanı Kenan Tatlı ve yönetim kurulu üyeleri Ordu Giresun Havalimanı’nda yöneticilerle toplantı gerçekleştirdi. Ordu Giresun Havalimanı Müdürü Zeki Şensoy ve Türk Hava Yolları Ordu Giresun Müdürü Yunus Akbulut çalışmalar hakkında bilgi sundu. Toplantıya Samsun  Meteoroloji Bölge Müdürü Yücel Yüce’de katıldı.
Toplantıda havalimanının bazı alt yapı eksikleri, yeni seferlerin koyulması ve sisli havalarda yaşanan sefer iptalleri ele alındı.
Tomakin: Birlikte hareket edeceğiz
AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, toplantıyla ilgili Ordu Gazete’ye açıklamalarda bulundu. Ordu Giresun Havalimanı’nın tahminlerin üzerinde yolcuya ulaştığını belirten Tomakin,” Rakamlara baktığımızda Ordu Giresun Havalimanı iç hatlarda ilk 15 havalimanı arasında yer alıyor. Yolcu problemi olmayan bir havalimanı. Havalimanının öncelikle çözülmesi gereken eksikleri konusunda Ordu ve Giresun teşkilatları olarak birlikte hareket etme kararı aldık.
Havalimanında uçak park alanının yetersizliği gündeme geldi. Halen 5 uçaklık park alanı bulunuyor. Park alanının büyütülmesini kararlaştırdık.
Ordu Giresun gurbetçisi en çok olan iller arasında ilk sırada yer alıyor. İstanbul ve Ankara seferleri şimdilik ihtiyaca cevap veriyor. İzmir, Antalya, Adana ve Kıbrıs uçuşlarının başlatılması için çalışma yapma karar aldık.
Havalimanında Nisan ve Mayıs aylarında sis nedeniyle iptaller yaşanmakta. Bu konuda Samsun Meteoroloji Bölge Müdürümüzden bilgi aldık.Bu konuda neler yapılabileceğini  görüştük.
Ordu ve Giresun olarak belirlenen eksikliklerin giderilmesi için önümüzdeki günlerde Ankara’da Milletvekeillerimizi, ilgili Bakanlarımızı ziyaret edeceğiz.Konunun sıkı takipçisi olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.