Tiyatrocular Kabirleri Başında Anıldı

YAŞAM 28.03.2021 - 12:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2328+ kez okundu.
 

Tiyatrocular Kabirleri Başında Anıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun duayen isimleri düzenlenen etkinlikle kabirleri başında anıldı.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun kuruluşundan bu yana hizmet veren ve hayatını kaybeden tiyatrocular kabirleri başında anıldı.   Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Çağlıyan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cihat Albayrak, OBBKT oyuncuları, tiyatrocuların aileleri ve sanatseverler katıldı.   DUAYEN İSİMLERİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ Şehirde bulunan birçok kabristanlığı ziyaret eden heyet OBBKT’nin kurucularından Uğur Gürsoy başta olmak üzere Şakir Palaşoğlu, Seyhan Güngör, Aydın Üstüntaş, Mustafa Gencer gibi birçok tiyatro sanatçısının kabrini ziyaret etti. Ziyarette tiyatrocular için dua edilerek kabirlerine karanfil bırakıldı.    “OBBKT İLK KURULDUĞU ANLAYIŞLA SANATA HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK” Ziyarette konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Çağlıyan, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla duayen tiyatrocuları ziyaret ettiklerini söyledi. OBBKT’nin ilk kurulduğu günden bu yana oluşturduğu anlayışı devam ettirdiğini ifade eden Çağlıyan, “1964’ten bu yana perdelerini hiç kapatmamış olan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu oyuncuları ile birlikte en başta tiyatromuzun oluşumunda emek vermiş, oluşumu noktasında çok ciddi çalışmalar yapmış ve bu dünyadan göçmüş olan büyüklerimizi ziyaret ettik. Geçmişten günümüze tiyatromuza hizmet etmiş oyuncuları, tiyatronun gelişmesinde destek olmuş büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Bu vesileyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde tüm tiyatrocuların gününü tebrik ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ilk kurulduğu günden bu yana oluşturduğu anlayışla tiyatroya ve sanata hizmet etmeye devam edecek” dedi.   Kabir ziyaretlerinin ardından etkinlikler OBBKT’da devam etti. Geçmişten bugüne sahne almış tiyatrocuların resimleri ile süslenen salonda düzenlenen etkinlik, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü bildirisinin okunması ile sona erdi.      
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun duayen isimleri düzenlenen etkinlikle kabirleri başında anıldı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun kuruluşundan bu yana hizmet veren ve hayatını kaybeden tiyatrocular kabirleri başında anıldı.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Çağlıyan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cihat Albayrak, OBBKT oyuncuları, tiyatrocuların aileleri ve sanatseverler katıldı.

 

DUAYEN İSİMLERİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Şehirde bulunan birçok kabristanlığı ziyaret eden heyet OBBKT’nin kurucularından Uğur Gürsoy başta olmak üzere Şakir Palaşoğlu, Seyhan Güngör, Aydın Üstüntaş, Mustafa Gencer gibi birçok tiyatro sanatçısının kabrini ziyaret etti. Ziyarette tiyatrocular için dua edilerek kabirlerine karanfil bırakıldı.

 

 “OBBKT İLK KURULDUĞU ANLAYIŞLA SANATA HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK”

Ziyarette konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Çağlıyan, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla duayen tiyatrocuları ziyaret ettiklerini söyledi.

OBBKT’nin ilk kurulduğu günden bu yana oluşturduğu anlayışı devam ettirdiğini ifade eden Çağlıyan, “1964’ten bu yana perdelerini hiç kapatmamış olan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu oyuncuları ile birlikte en başta tiyatromuzun oluşumunda emek vermiş, oluşumu noktasında çok ciddi çalışmalar yapmış ve bu dünyadan göçmüş olan büyüklerimizi ziyaret ettik. Geçmişten günümüze tiyatromuza hizmet etmiş oyuncuları, tiyatronun gelişmesinde destek olmuş büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Bu vesileyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde tüm tiyatrocuların gününü tebrik ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ilk kurulduğu günden bu yana oluşturduğu anlayışla tiyatroya ve sanata hizmet etmeye devam edecek” dedi.

 

Kabir ziyaretlerinin ardından etkinlikler OBBKT’da devam etti. Geçmişten bugüne sahne almış tiyatrocuların resimleri ile süslenen salonda düzenlenen etkinlik, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü bildirisinin okunması ile sona erdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.