Şehit Hastanesine İhtiyaç Yok mu ?

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.07.2019 - 12:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1550+ kez okundu.
 

Şehit Hastanesine İhtiyaç Yok mu ?

OTSO Başkanı Servet Şahin, “Ordu’da tıp fakültesi var ama hastanesi yok. Şu an üniversitenin orada tıp fakültesi inşaatı için ayrılan yer ver ve orası buna çok uygun. Eğer Ordu’ya fakülte yapılırsa, şehir hastanesine ihtiyaç kalmaz” dedi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu’nun şehir hastanesine değil, tıp fakültesine ihtiyacı olduğunu açıkladı. Ordu için şehir hastanesinin lüks olduğunu kaydeden Şahin, ilin şehir hastanesi kapasitesini de dolduramayacağını söyledi. Şahin, “Ordu’da tıp fakültesi var ama tıp fakültesi hastanesi yok. Şu anda üniversitenin olduğu bölgede tıp fakültesi için yer ayrılmış bir vaziyette bekliyor. O arazi bunun yapılmasına müsait. Bir an önce tıp fakültesi hastanesi yapılırsa bizim şehir hastanesi ihtiyacımız olmaz. Şehir hastanesi demek paralı özel hastane demektir. Belli hasta sayısına ulaşamazsa devletin başına yük olacaktır. Sağlık sistemi para ile olmaz. Devletin yapmak zorunda olduğu işlemlerdir bunlar. Devletin tıp fakültesi ihtiyacını gidermesi gerekir. Artık onların yetmediği yerlerde özel hastaneler yardımcı olabilirler. Zaten Ordu genelinde beş özel hastane var. Şu an da Ordu’nun şehir hastanesi gibi bir lükse ihtiyacı yok. Kalkıyorsun zengin biri diyor ki arsayı gönder bana sana hastaneyi yapayım günlük bin hastanın altında olursa parayı sen vereceksin. Bu uygulama sağlığın paralı zenginlere peşkeş çekilmesi demektir. Biz Alanya, Mersin, Adana, Ankara, İstanbul değiliz. Bize şehir hastanesi çok lüks. 750 bin nüfuslu bir yerde beş özel hastane ve devlet hastaneleri var. Zaten onların isteyeceği hasta sayısı burada gerçekleşemez” diye konuştu. 400 yataklı ek bina yapılmalı Ordu’da sağlık alanında yapılacak olan ek binalarla ihtiyacın ortadan kalkacağını da kaydeden Şahin, şöyle konuştu: “İlimizde yatak sayıları az. İnşallah ilave bina ile devlet hastanesinin yatak sayısını 400 artırarak fakülte hastanesinin dışında ilimizin hastane ihtiyacı kalmayacak.”
OTSO Başkanı Servet Şahin, “Ordu’da tıp fakültesi var ama hastanesi yok. Şu an üniversitenin orada tıp fakültesi inşaatı için ayrılan yer ver ve orası buna çok uygun. Eğer Ordu’ya fakülte yapılırsa, şehir hastanesine ihtiyaç kalmaz” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu’nun şehir hastanesine değil, tıp fakültesine ihtiyacı olduğunu açıkladı. Ordu için şehir hastanesinin lüks olduğunu kaydeden Şahin, ilin şehir hastanesi kapasitesini de dolduramayacağını söyledi. Şahin, “Ordu’da tıp fakültesi var ama tıp fakültesi hastanesi yok. Şu anda üniversitenin olduğu bölgede tıp fakültesi için yer ayrılmış bir vaziyette bekliyor. O arazi bunun yapılmasına müsait. Bir an önce tıp fakültesi hastanesi yapılırsa bizim şehir hastanesi ihtiyacımız olmaz. Şehir hastanesi demek paralı özel hastane demektir. Belli hasta sayısına ulaşamazsa devletin başına yük olacaktır. Sağlık sistemi para ile olmaz. Devletin yapmak zorunda olduğu işlemlerdir bunlar. Devletin tıp fakültesi ihtiyacını gidermesi gerekir. Artık onların yetmediği yerlerde özel hastaneler yardımcı olabilirler. Zaten Ordu genelinde beş özel hastane var. Şu an da Ordu’nun şehir hastanesi gibi bir lükse ihtiyacı yok. Kalkıyorsun zengin biri diyor ki arsayı gönder bana sana hastaneyi yapayım günlük bin hastanın altında olursa parayı sen vereceksin. Bu uygulama sağlığın paralı zenginlere peşkeş çekilmesi demektir. Biz Alanya, Mersin, Adana, Ankara, İstanbul değiliz. Bize şehir hastanesi çok lüks. 750 bin nüfuslu bir yerde beş özel hastane ve devlet hastaneleri var. Zaten onların isteyeceği hasta sayısı burada gerçekleşemez” diye konuştu.

400 yataklı ek bina yapılmalı

Ordu’da sağlık alanında yapılacak olan ek binalarla ihtiyacın ortadan kalkacağını da kaydeden Şahin, şöyle konuştu: “İlimizde yatak sayıları az. İnşallah ilave bina ile devlet hastanesinin yatak sayısını 400 artırarak fakülte hastanesinin dışında ilimizin hastane ihtiyacı kalmayacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.