Patates ve soğan 4 lira

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.06.2018 - 09:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1909+ kez okundu.
 

Patates ve soğan 4 lira

Tüm Türkiye’de Patates Soğan fiyatları tavan yaptı haberlerinden sonra Sakin Şehir Perşembe’de payına düşeni aldı Patates ve soğan 4 lira.
Perşembeye 25 yıldan bu yana pazara gelen ve tezgâhlarında patates soğan satan Serkan Polat yükselen fiyatlarla ilgili, “Benim kuşağım  daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştır. Ama benden bir önceki kuşak, 76-78 doğumlu olanlar 80’li 85’li yıllarda karşılaşmışlardır. Böyle bir durum yine olmuş. Bu fiyat yükselmesinin hakikaten siyasetle bir alası yok.  Eski mallar bitti,  olsa da özelliğini kaybetti yenilmez.” dedi. Neden yağış ve kurak   Yeni mahsulden örnek vereceğini ifade eden Polat, “Geçen sene Adana’da Reyhanlı da Çukur Ovada 25 dönümden 25 ton soğan çıkması gerekirken 5 ton soğan çıktı. Kendim bizzat gittiğimde gördüm. Türkiye’de şu an soğan patates hepsi Adana başka çıkacağı yok. Nasip olursa bayramdan sonra Tokat Niksar patatese başlayacak.  Peşinden gelen var ama orada da verimin çok düşük olduğu söyleniyor. Bazı yörelerde aşırı yağış bazı yörelerde kurak mahsulü çok etkiledi. Bu fiyatlar en az bir ay daha böyle devam eder diye düşünüyorum. Tüketicinin haberi olsun.” diye konuştu.   Bol bol alın Polat sözlerini şöyle bitirdi: “Kışın Niğde Nevşehir patatesi soğanda da Amasya soğanı yenir. Yazın ise Adana, Hatay, Niksar ve Amasya yenir. Daha sonra yine başa Niğde’ye döner bu böyle devam eder.  Bu iş Temmuzun on beşinden sonra düzelir. Ama şöyle bir sıkıntı var.  Bu benim fikrim Patatesin fiyatı düşebilir ama soğanın fiyatı yukarı çıkabilir. Kışın bile 4 liraya 5 liraya satma ihtimalimiz var. Tüketiciyi buradan uyaralım ne olur ne olmaz ucuz bulduklarında kışlık soğanı bol bol alsınlar. Sonuç itibariyle fiyatların Ramazanla siyasetle ilgisi yok. Durum bu aynen anlattığım gibi.”  
Tüm Türkiye’de Patates Soğan fiyatları tavan yaptı haberlerinden sonra Sakin Şehir Perşembe’de payına düşeni aldı Patates ve soğan 4 lira.

Perşembeye 25 yıldan bu yana pazara gelen ve tezgâhlarında patates soğan satan Serkan Polat yükselen fiyatlarla ilgili, “Benim kuşağım  daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştır. Ama benden bir önceki kuşak, 76-78 doğumlu olanlar 80’li 85’li yıllarda karşılaşmışlardır. Böyle bir durum yine olmuş. Bu fiyat yükselmesinin hakikaten siyasetle bir alası yok.  Eski mallar bitti,  olsa da özelliğini kaybetti yenilmez.” dedi.

Neden yağış ve kurak

 

Yeni mahsulden örnek vereceğini ifade eden Polat, “Geçen sene Adana’da Reyhanlı da Çukur Ovada 25 dönümden 25 ton soğan çıkması gerekirken 5 ton soğan çıktı. Kendim bizzat gittiğimde gördüm. Türkiye’de şu an soğan patates hepsi Adana başka çıkacağı yok. Nasip olursa bayramdan sonra Tokat Niksar patatese başlayacak.  Peşinden gelen var ama orada da verimin çok düşük olduğu söyleniyor. Bazı yörelerde aşırı yağış bazı yörelerde kurak mahsulü çok etkiledi. Bu fiyatlar en az bir ay daha böyle devam eder diye düşünüyorum. Tüketicinin haberi olsun.” diye konuştu.

 

Bol bol alın

Polat sözlerini şöyle bitirdi: “Kışın Niğde Nevşehir patatesi soğanda da Amasya soğanı yenir. Yazın ise Adana, Hatay, Niksar ve Amasya yenir. Daha sonra yine başa Niğde’ye döner bu böyle devam eder.  Bu iş Temmuzun on beşinden sonra düzelir. Ama şöyle bir sıkıntı var.  Bu benim fikrim Patatesin fiyatı düşebilir ama soğanın fiyatı yukarı çıkabilir. Kışın bile 4 liraya 5 liraya satma ihtimalimiz var. Tüketiciyi buradan uyaralım ne olur ne olmaz ucuz bulduklarında kışlık soğanı bol bol alsınlar. Sonuç itibariyle fiyatların Ramazanla siyasetle ilgisi yok. Durum bu aynen anlattığım gibi.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.