OSKEM İle 35 Kişi Hayata Tutundu

BÖLGE GÜNDEMİ 25.07.2021 - 15:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2424+ kez okundu.
 

OSKEM İle 35 Kişi Hayata Tutundu

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM), 2021 yaz sezonunda görevini büyük özveriyle sürdürmeye devam ederken sezon açılışından bu yana 35 kişinin hayata tutunmasını sağladı.
    OSKEM, Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan plajlarda alınan tedbirlerle, vatandaşların sorunsuz bir deniz sezonu geçirmeleri için 14 Hazirandan bu yana görev yapıyor. OSKEM, 1’i Engelliler Plajı olmak üzere belirlenen plajlarda 68 personel, 5 adet jet ski ve 1 adet zodyak bot ile su kazalarını engelleme hizmeti veriyor.       OSKEM ekipleri görev bölgelerinde büyük fedakârlıkla hizmetlerini sürdürürken, sezonun açılışından bu yana geçen bir aylık sürede sahillerde yaşanan 35 boğulma olayına müdahale ederek vatandaşların hayata tutunmalarını sağladı.       CANKURTARANLI PLAJLAR DAHA GÜVENLİ       OSKEM ekipleri, 13 Eylül tarihine kadar haftanın her günü saat 10.30 ile 19.00 saatleri aralığında Altınordu ilçesinde Akyazı Plajı (Kültür Sanat Merkezi Karşısı), Akyazı Halk Plajı (Üniversite Uygulama Oteli Karşısı), Mavi Bayraklı Cumhuriyet Mahallesi Plajı, Mavi Bayraklı Kumbaşı Plajı; Perşembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plajı ve Çaka Plajı; Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlık Plajı, Demas Halk Plajı; Ünye ilçesinde Kırkevler Plajı, Çınarsuyu Halk Plajı, Nuriye Mahallesi Halk Plajı, Fevzi Çakmak Halk Plajı, Eski Kızılcakese Halk Plajı ile Gülyalı Tepealtı Halk Plajı’nda vatandaşların can güvenliğini sağlayarak deniz aktivitelerini sorunsuz bir şekilde yapmalarına imkan sunuyor.       “TATİL HÜZNE DÖNMESİN”       İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl konu ile alakalı yaptığı açıklamada tatil süresince plajlarda yoğunluk beklediklerini söyledi.       Tatil süresince cankurtaranların görev başında olacağını ifade eden Çınkıl, “Vatandaşlarımız bayram tatili nedeni ile memleketlerine gelmeye başladı. Tatil boyunca plajlarımızda yoğunluk bekliyoruz. Bizde Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm planlamalarımızı yaptık. Tatil boyunca plajlarımızda cankurtaranlarımız belirlenen saatlerde görevde olacak. Vatandaşlarımızın deniz aktivitelerini yaparken cankurtaran olan plajları tercih etmelerini ve cankurtaranların uyarılarına uymalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan en önemli isteğimiz dalgalı ve fırtınalı havalarda denize girmemeleri. Tatil hüzne dönüşmesin” dedi.       GÜVENLİ OLMAYAN YERLERE QR KODLU TABELALAR YERLEŞTİRİLDİ       Denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bölgeler belirlenerek QR kodlu uyarı tabelaları yerleştirildi.  Bölgeyi bilmeyen vatandaşlar için QR kodu telefonlarından okutarak bulundukları alana en yakın halk plajına yönlendirilecek. Bu sayede önceki yıllarda güvenli olmayan bölgelerde meydana gelen boğulma olaylarının önlenmesi sağlanacak.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM), 2021 yaz sezonunda görevini büyük özveriyle sürdürmeye devam ederken sezon açılışından bu yana 35 kişinin hayata tutunmasını sağladı.

 

 

OSKEM, Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan plajlarda alınan tedbirlerle, vatandaşların sorunsuz bir deniz sezonu geçirmeleri için 14 Hazirandan bu yana görev yapıyor. OSKEM, 1’i Engelliler Plajı olmak üzere belirlenen plajlarda 68 personel, 5 adet jet ski ve 1 adet zodyak bot ile su kazalarını engelleme hizmeti veriyor.

 

 

 

OSKEM ekipleri görev bölgelerinde büyük fedakârlıkla hizmetlerini sürdürürken, sezonun açılışından bu yana geçen bir aylık sürede sahillerde yaşanan 35 boğulma olayına müdahale ederek vatandaşların hayata tutunmalarını sağladı.

 

 

 

CANKURTARANLI PLAJLAR DAHA GÜVENLİ

 

 

 

OSKEM ekipleri, 13 Eylül tarihine kadar haftanın her günü saat 10.30 ile 19.00 saatleri aralığında Altınordu ilçesinde Akyazı Plajı (Kültür Sanat Merkezi Karşısı), Akyazı Halk Plajı (Üniversite Uygulama Oteli Karşısı), Mavi Bayraklı Cumhuriyet Mahallesi Plajı, Mavi Bayraklı Kumbaşı Plajı; Perşembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plajı ve Çaka Plajı; Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlık Plajı, Demas Halk Plajı; Ünye ilçesinde Kırkevler Plajı, Çınarsuyu Halk Plajı, Nuriye Mahallesi Halk Plajı, Fevzi Çakmak Halk Plajı, Eski Kızılcakese Halk Plajı ile Gülyalı Tepealtı Halk Plajı’nda vatandaşların can güvenliğini sağlayarak deniz aktivitelerini sorunsuz bir şekilde yapmalarına imkan sunuyor.

 

 

 

“TATİL HÜZNE DÖNMESİN”

 

 

 

İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl konu ile alakalı yaptığı açıklamada tatil süresince plajlarda yoğunluk beklediklerini söyledi.

 

 

 

Tatil süresince cankurtaranların görev başında olacağını ifade eden Çınkıl, “Vatandaşlarımız bayram tatili nedeni ile memleketlerine gelmeye başladı. Tatil boyunca plajlarımızda yoğunluk bekliyoruz. Bizde Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm planlamalarımızı yaptık. Tatil boyunca plajlarımızda cankurtaranlarımız belirlenen saatlerde görevde olacak. Vatandaşlarımızın deniz aktivitelerini yaparken cankurtaran olan plajları tercih etmelerini ve cankurtaranların uyarılarına uymalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan en önemli isteğimiz dalgalı ve fırtınalı havalarda denize girmemeleri. Tatil hüzne dönüşmesin” dedi.

 

 

 

GÜVENLİ OLMAYAN YERLERE QR KODLU TABELALAR YERLEŞTİRİLDİ

 

 

 

Denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bölgeler belirlenerek QR kodlu uyarı tabelaları yerleştirildi.  Bölgeyi bilmeyen vatandaşlar için QR kodu telefonlarından okutarak bulundukları alana en yakın halk plajına yönlendirilecek. Bu sayede önceki yıllarda güvenli olmayan bölgelerde meydana gelen boğulma olaylarının önlenmesi sağlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.