Ordu'da Bir Haftalık Trafik Bilançosu: 17 Bin Araç Kontrol Edildi, 50 Araç Men Edildi!

ASAYİŞ 07.07.2026 - 15:37, Güncelleme: 07.07.2026 - 15:37 70 kez okundu.
 

Ordu'da Bir Haftalık Trafik Bilançosu: 17 Bin Araç Kontrol Edildi, 50 Araç Men Edildi!

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 17 bin 826 araç kontrol edildi. Kurallara uymayan 2 bin 641 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 50 araç trafikten men edildi.
      Ordu Valiliği, 29 Haziran – 5 Temmuz 2026 tarihleri arasında il genelinde yürütülen haftalık trafik icraatlarına ilişkin basın bildirisini yayınladı. Yapılan açıklamada, kent genelinde trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları en aza indirmek amacıyla denetimlerin aralıksız sürdüğü vurgulandı. 60 Kazada 86 Vatandaşımız Yaralandı Valilik tarafından paylaşılan verilere göre, belirtilen tarih aralığında Ordu genelinde polis sorumluluk bölgesinde 60 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 86 vatandaşımız yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Hız Sınırı ve Emniyet Kemeri İhlali İlk Sırada Trafik kazalarını azaltmaya yönelik yürütülen yoğun denetimlerde, kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı. Yapılan işlemlerin detayları şu şekilde açıklandı: 533 sürücüye hız sınırlarını aşmaktan, 427 sürücüye emniyet kemeri kullanmamaktan, 243 motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan, 148 sürücüye seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 88 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 38 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 28 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 77 sürücüye ise teknik şartlara aykırı araç kullanmaktan (kesik yay, abartı egzoz vb.) işlem yapıldı. 38 Sürücünün Ehliyetine El Konuldu Hafta boyunca yapılan diğer kontrollerle birlikte toplam 17.826 araç didik didik incelendi. Karayolları Trafik Kanunu'nun muhtelif maddelerini ihlal eden 2.641 araç sürücüsüne yasal işlem uygulanırken; 50 araç trafikten men edildi, 38 sürücünün ise sürücü belgesine geçici olarak el konuldu. Ordu Valiliği, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak ile olası trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla kontrol ve denetimlerin kararlılıkla, yoğun ve sürekli bir şekilde devam edeceğini bildirdi.
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 17 bin 826 araç kontrol edildi. Kurallara uymayan 2 bin 641 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 50 araç trafikten men edildi.

 

 

 

Ordu Valiliği, 29 Haziran – 5 Temmuz 2026 tarihleri arasında il genelinde yürütülen haftalık trafik icraatlarına ilişkin basın bildirisini yayınladı. Yapılan açıklamada, kent genelinde trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları en aza indirmek amacıyla denetimlerin aralıksız sürdüğü vurgulandı.

60 Kazada 86 Vatandaşımız Yaralandı

Valilik tarafından paylaşılan verilere göre, belirtilen tarih aralığında Ordu genelinde polis sorumluluk bölgesinde 60 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 86 vatandaşımız yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Hız Sınırı ve Emniyet Kemeri İhlali İlk Sırada

Trafik kazalarını azaltmaya yönelik yürütülen yoğun denetimlerde, kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı. Yapılan işlemlerin detayları şu şekilde açıklandı:

  • 533 sürücüye hız sınırlarını aşmaktan,

  • 427 sürücüye emniyet kemeri kullanmamaktan,

  • 243 motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan,

  • 148 sürücüye seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan,

  • 88 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden,

  • 38 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan,

  • 28 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten,

  • 77 sürücüye ise teknik şartlara aykırı araç kullanmaktan (kesik yay, abartı egzoz vb.) işlem yapıldı.

38 Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Hafta boyunca yapılan diğer kontrollerle birlikte toplam 17.826 araç didik didik incelendi. Karayolları Trafik Kanunu'nun muhtelif maddelerini ihlal eden 2.641 araç sürücüsüne yasal işlem uygulanırken; 50 araç trafikten men edildi, 38 sürücünün ise sürücü belgesine geçici olarak el konuldu.

Ordu Valiliği, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak ile olası trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla kontrol ve denetimlerin kararlılıkla, yoğun ve sürekli bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.