Ordu’nun 11 ilçesi sağanak yağıştan etkilendi

BÖLGE GÜNDEMİ 24.06.2019 - 09:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2033+ kez okundu.
 

Ordu’nun 11 ilçesi sağanak yağıştan etkilendi

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada dört gündür devam eden kuvvetli sağanak sağışlar, ilçelerimizde etkili olmuş, çok az konut ve işyerinde su baskınlarına, yollarda hasarlara yol açmıştır
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada dört gündür devam eden kuvvetli sağanak sağışlar, iç kesimlerdeki ilçelerimizde etkili olmuş, çok az sayıda konut ve işyerinde su baskınlarına, altyapı ve yollarda hasarlara yol açmıştır denildi.   Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bölgemizde son dört gündür devam eden kuvvetli sağanak sağışlar; ilimizin iç kesimlerindeki ilçelerimizde etkili olmuş, çok az sayıda konut ve işyerinde su baskınlarına, altyapı ve yollarda hasarlara yol açmıştır.   Bazı ilçelerimizde metrekareye 77 kilogramı bulan kuvvetli sağanak yağışlar sonucunda;   Aybastı İlçesinde; Muhtelif mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların bozulmasına neden olmuştur.   Çamaş İlçesinde; Kestaneyokuşu, Sarıyakup, Burhangüneyi, Sakargeriş, Akpınar mahalle yolları zarar görmüştür.   Çatalpınar İlçesinde; Güneyce, Gündoğdu, Şirinköy, Yeni Mahalle, Madenköy, Ortaköy mahalle yolları zarar görmüş, 2 konutta su baskını meydana gelmiş, 4 konutun çevresinde kısmi hasarlar oluşmuştur.   Fatsa İlçesinde; Kösebucağı, Hatipli, Yavaş, Ilıca, Kayaköy, Büyükkoç, Duayeri, Örencik ve Beyceli mahalle yolları zarar görmüştür.   Gölköy İlçesinde; Sarıca, Kuşluvan, Karagöz, ve İçyaka Mahalle Yollarında kısmi bozulmalar olmuştur.   Kabadüz İlçesinde; Dişkaya, Özlükent, Yeşilyurt, Gelinkaya ve Harami mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların muhtelif noktalarına zarar vermiştir.   Kabataş İlçesinde; Muhtelif mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların muhtelif noktalarına zarar vermiştir.   Korgan İlçesinde; Tepealan bağlantı yolunda muhtelif yerlerde meydana gelen küçük çaplı heyelanlar oluşmuş, Tepealan bağlantı yolu ile Korgan İlçesi Yazıcı-Çamlı-Çiftlik-Çatalpınar bağlantı yolunda derin kanallar oluşmuştur. Bağlantı yolunda yetersiz gelen beton borular açılarak su tahliyeleri sağlanmıştır.   Kumru İlçesinde; Fizme, Kurtuluş ve Yukarıdamlalı mahallelerinde muhtelif yerlerdeki yollarda bozulmalar meydana gelmiştir.   Mesudiye İlçesinde; Merkez Mahalle başta olmak üzere Çukuralan, Hamzalı, Pınarlı, Güvenli, Çiftlik, Sarıca, Arıcılar, Üçyol, Darıcabaşı mahallelerindeki yollar kısmi zarar görmüştür.   Ulubey İlçesinde: Ören, Yukarıkızılen, Belenyurt, Uzunmahmut, Sayaca, Hocaoğlu ve Çağlayan mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların muhtelif noktalarına zarar vermiştir.   Kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle yollarda ve alt yapılarda meydana gelen hasarlara, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerine bağlı ekiplerce müdahale edilmiştir.    Valiliğimizce yapılan uyarılar ve ilgili kurumlarca alınan tedbirler sonucu, şu an itibariyle ilimiz genelinde yağan sağanak yağmurdan kaynaklanan herhangi bir olumsuz durum yoktur.
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada dört gündür devam eden kuvvetli sağanak sağışlar, ilçelerimizde etkili olmuş, çok az konut ve işyerinde su baskınlarına, yollarda hasarlara yol açmıştır

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada dört gündür devam eden kuvvetli sağanak sağışlar, iç kesimlerdeki ilçelerimizde etkili olmuş, çok az sayıda konut ve işyerinde su baskınlarına, altyapı ve yollarda hasarlara yol açmıştır denildi.

 

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bölgemizde son dört gündür devam eden kuvvetli sağanak sağışlar; ilimizin iç kesimlerindeki ilçelerimizde etkili olmuş, çok az sayıda konut ve işyerinde su baskınlarına, altyapı ve yollarda hasarlara yol açmıştır.

 

Bazı ilçelerimizde metrekareye 77 kilogramı bulan kuvvetli sağanak yağışlar sonucunda;

 

Aybastı İlçesinde;

Muhtelif mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların bozulmasına neden olmuştur.

 

Çamaş İlçesinde;

Kestaneyokuşu, Sarıyakup, Burhangüneyi, Sakargeriş, Akpınar mahalle yolları zarar görmüştür.

 

Çatalpınar İlçesinde;

Güneyce, Gündoğdu, Şirinköy, Yeni Mahalle, Madenköy, Ortaköy mahalle yolları zarar görmüş, 2 konutta su baskını meydana gelmiş, 4 konutun çevresinde kısmi hasarlar oluşmuştur.

 

Fatsa İlçesinde;

Kösebucağı, Hatipli, Yavaş, Ilıca, Kayaköy, Büyükkoç, Duayeri, Örencik ve Beyceli mahalle yolları zarar görmüştür.

 

Gölköy İlçesinde;

Sarıca, Kuşluvan, Karagöz, ve İçyaka Mahalle Yollarında kısmi bozulmalar olmuştur.

 

Kabadüz İlçesinde;

Dişkaya, Özlükent, Yeşilyurt, Gelinkaya ve Harami mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların muhtelif noktalarına zarar vermiştir.

 

Kabataş İlçesinde;

Muhtelif mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların muhtelif noktalarına zarar vermiştir.

 

Korgan İlçesinde;

Tepealan bağlantı yolunda muhtelif yerlerde meydana gelen küçük çaplı heyelanlar oluşmuş, Tepealan bağlantı yolu ile Korgan İlçesi Yazıcı-Çamlı-Çiftlik-Çatalpınar bağlantı yolunda derin kanallar oluşmuştur. Bağlantı yolunda yetersiz gelen beton borular açılarak su tahliyeleri sağlanmıştır.

 

Kumru İlçesinde;

Fizme, Kurtuluş ve Yukarıdamlalı mahallelerinde muhtelif yerlerdeki yollarda bozulmalar meydana gelmiştir.

 

Mesudiye İlçesinde;

Merkez Mahalle başta olmak üzere Çukuralan, Hamzalı, Pınarlı, Güvenli, Çiftlik, Sarıca, Arıcılar, Üçyol, Darıcabaşı mahallelerindeki yollar kısmi zarar görmüştür.

 

Ulubey İlçesinde:

Ören, Yukarıkızılen, Belenyurt, Uzunmahmut, Sayaca, Hocaoğlu ve Çağlayan mahalle yollarında kanalların tıkanması sonucu yola taşan sular, yolların muhtelif noktalarına zarar vermiştir.

 

Kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle yollarda ve alt yapılarda meydana gelen hasarlara, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerine bağlı ekiplerce müdahale edilmiştir. 

 

Valiliğimizce yapılan uyarılar ve ilgili kurumlarca alınan tedbirler sonucu, şu an itibariyle ilimiz genelinde yağan sağanak yağmurdan kaynaklanan herhangi bir olumsuz durum yoktur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.