Ordu'da Covid Merkezine günde 3 bin 500 kişi başvuruyor

SAĞLIK 29.11.2020 - 21:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1450+ kez okundu.
 

Ordu'da Covid Merkezine günde 3 bin 500 kişi başvuruyor

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili sorularını yanıtlamak üzere kurulan “Covid-19 İletişim Merkezi” günde yaklaşık 3500 kişinin sorularını cevaplıyor.
Koronavirüs ile ilgili halk arasında yayılan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve vatandaşlara merak ettikleri hakkında doğru kanaldan bilgi verilmesi amacıyla hizmete giren İletişim Merkezine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Mart ayında hizmete giren İletişim Merkezi yoğun ilgi görürken, bu hattı arayan vatandaşlara birçok konuda bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılıyor. İletişim Merkezinin vatandaşların birçok sorununa çözüm getirdiğini dile getiren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, “İletişim Merkezimizi arayan vatandaşlarımızdan; ateş, öksürük, ishal gibi belirtiler olduğunu söyleyen kişiler sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, olası vakalara temas öyküsü olduğunu belirtenlere de nelere dikkat edilmesi konusunda danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca arayan vatandaşlar ve işyeri yetkililerine günlük hayatlarında dikkat etmeleri gerekenler anlatılmaktadır.” dedi. İl Sağlık Müdürü Dr.Kasapoğlu, vatandaşların koronavirüs ile ilgili doğru bilgi almak için Sağlık Bakanlığımızın resmi yayın organlarını takip etmelerini, Alo 184 hattı ya da Ordu İl Sağlık Müdürlüğünün 0(452) 223 12 88 numaralı “Covid-19 İletişim Merkezini” aramaları halinde sağlıklı bilgiye ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
Ordu Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili sorularını yanıtlamak üzere kurulan “Covid-19 İletişim Merkezi” günde yaklaşık 3500 kişinin sorularını cevaplıyor.



Koronavirüs ile ilgili halk arasında yayılan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve vatandaşlara merak ettikleri hakkında doğru kanaldan bilgi verilmesi amacıyla hizmete giren İletişim Merkezine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Mart ayında hizmete giren İletişim Merkezi yoğun ilgi görürken, bu hattı arayan vatandaşlara birçok konuda bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılıyor.

İletişim Merkezinin vatandaşların birçok sorununa çözüm getirdiğini dile getiren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, “İletişim Merkezimizi arayan vatandaşlarımızdan; ateş, öksürük, ishal gibi belirtiler olduğunu söyleyen kişiler sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, olası vakalara temas öyküsü olduğunu belirtenlere de nelere dikkat edilmesi konusunda danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca arayan vatandaşlar ve işyeri yetkililerine günlük hayatlarında dikkat etmeleri gerekenler anlatılmaktadır.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Kasapoğlu, vatandaşların koronavirüs ile ilgili doğru bilgi almak için Sağlık Bakanlığımızın resmi yayın organlarını takip etmelerini, Alo 184 hattı ya da Ordu İl Sağlık Müdürlüğünün 0(452) 223 12 88 numaralı “Covid-19 İletişim Merkezini” aramaları halinde sağlıklı bilgiye ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.