Önümüzdeki Hafta Aşıya Başlanacak

SAĞLIK 29.12.2020 - 23:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 3805+ kez okundu.
 

Önümüzdeki Hafta Aşıya Başlanacak

Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Çin’den gelecek olan korona virüs aşısının 2021’in ocak ayının ilk haftasında Ordu’da olacağını açıkladı.
REHAVET DEMEK TEHLİKE DEMEK Ordu’daki durumu değerlendiren Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Kasapoğlu, “Ordu olarak bir ara yükselen bir grafiğimiz oldu ancak alınan önlemlerle ve bu önlemlere insanımızın büyük oranda uyması sonucu bu düşüşe geçti. Ancak bizim korkumuz rehavet. Bu durumun rehavete neden olması bunun sonucunda önlemelerde yaşanabilecek gevşeme yeniden vaka sayısının artmasına neden olabilecektir. O yüzden maske+mesafe+temizlik kuralına sıkı sıkıya uymamız gerekiyor.” dedi.   GELECEK HAFTA AŞI ORDU’DA Çin’den gelecek olan aşının birkaç gün içinde Türkiye’de olmasını beklediklerini aktaran Kasapoğlu, “Ordu’ya da ocak ayının ilk haftasında gelmesini planlıyoruz. Bu verebileceğimiz iyi haber ancak bu arada Ordululara bir uyarıda da bulunmak istiyorum. Bizde ev ortamında virüsü yayma durumu var. Bir evde bir kişi virüsü kapıyor sonra hepsine virüsü bulaştırıyor. Oysaki mesafe kuralarına ev halkı için de uymamız gerekiyor.” diye konuştu.
Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Çin’den gelecek olan korona virüs aşısının 2021’in ocak ayının ilk haftasında Ordu’da olacağını açıkladı.

REHAVET DEMEK TEHLİKE DEMEK

Ordu’daki durumu değerlendiren Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Kasapoğlu, “Ordu olarak bir ara yükselen bir grafiğimiz oldu ancak alınan önlemlerle ve bu önlemlere insanımızın büyük oranda uyması sonucu bu düşüşe geçti. Ancak bizim korkumuz rehavet. Bu durumun rehavete neden olması bunun sonucunda önlemelerde yaşanabilecek gevşeme yeniden vaka sayısının artmasına neden olabilecektir. O yüzden maske+mesafe+temizlik kuralına sıkı sıkıya uymamız gerekiyor.” dedi.

 

GELECEK HAFTA AŞI ORDU’DA

Çin’den gelecek olan aşının birkaç gün içinde Türkiye’de olmasını beklediklerini aktaran Kasapoğlu, “Ordu’ya da ocak ayının ilk haftasında gelmesini planlıyoruz. Bu verebileceğimiz iyi haber ancak bu arada Ordululara bir uyarıda da bulunmak istiyorum. Bizde ev ortamında virüsü yayma durumu var. Bir evde bir kişi virüsü kapıyor sonra hepsine virüsü bulaştırıyor. Oysaki mesafe kuralarına ev halkı için de uymamız gerekiyor.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.