OBB Üreticilere 250 Bin TL Ödeme Yaptı

BÖLGE GÜNDEMİ 25.03.2021 - 09:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1950+ kez okundu.
 

OBB Üreticilere 250 Bin TL Ödeme Yaptı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in gelir getirici projeleri arasında yer alan “Sözleşmeli Tarım” uygulaması, üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Gürgentepe ilçesinde 20 dekarlık alanda alım garantili olarak dikimi gerçekleştirilen çoban fasulyelerinin hasadının ardından satın alma işlemi gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. 2’nci ödemeleri üreticilerin hesaplarına yatırdı. Toplam 10 ton çoban fasulyesi karşılığında üreticilere 250 bin TL ödeme yapıldı. Türkiye’nin en fazla fındık üreten ili Ordu, tarımsal çeşitliliği arttırıcı projeleriyle adından söz ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla kırsalda yaşayan insanların gelir kaynakları çeşitlendirilirken, tarımsal üretim potansiyeli aktif hale getirilerek ekonomiye kazandırılıyor.   19 ÜRETİCİYE 20 DEKAR ALANA TESİS KURULDU  Gürgentepe ilçesinde sadece ihtiyaçların giderileceği kadar ekimi yapılan çoban fasulyesinin, yaygınlaşması ve kalitesinin artırılması için Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DOKAP iş birliğiyle 19 üreticiye 20 dekar alanda geçtiğimiz yıl kurulan tesiste üretilen ilk ürünler Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. 250 BİN TL ÖDEME YAPILDI Ordu’da fındığın yanında üreticilere ek gelir getirmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarımsal çeşitlilik üreticilerin yüzünü güldürüyor. Gürgentepe ilçesinde yıllardır kendi ihtiyaçları kadar üretimi yapılan Gürgentepe çoban fasulyesi, Büyükşehir Belediyesinin teşvikleri ve alım garantisi ile yeniden pazara indi. Proje kapsamında 20 dekar alana ekimi yapılan 10 ton çoban fasulyesini satın alan ORTAR A.Ş. ikinci ürünler için üreticilere 250 Bin TL ödeme yaptı. BAŞKAN GÜLER: “ÜRETİM YAPANA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da üretimi yapılan her ürüne destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Güler yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde üreticilerimize gelir getirici projelere destek vermeye devam ediyoruz. 19 ilçemizde ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde gün yüzüne çıkartılan ürünlerin yeniden canlanması ve ekonomiye kazandırılması için başlattığımız çalışmalarımızdan bir tanesi olan Gürgentepe çoban fasulyesini ekonomiye kazandırdık. 19 üreticiye, 20 dekar alanda başlattığımız çalışma ile bu yıl 10 ton ürün elde ettik. Alım garantisi verdiğimiz bu ürünlerin tamamını üreticilerimizden satın aldık. Bunun karşılığında 2. etap ödemeleri tarım iştirakimiz olan ORTAR A.Ş. üreticilerimizin hesaplarına yatırdı. Gürgentepe çoban fasulyesi, Türkiye'de ve dünyada isim yapacak bir ürün. Protein değeri, kolay pişmesi ve lezzeti açısından çok iyi bir fasulyedir. En önlemli özelliklerinden biri de dekarda 500 kilogram verim alınmasıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçemizde üreticilerimize ek gelir getirecek her türlü üretime destek vermeye devam edeceğiz” dedi.      
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in gelir getirici projeleri arasında yer alan “Sözleşmeli Tarım” uygulaması, üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Gürgentepe ilçesinde 20 dekarlık alanda alım garantili olarak dikimi gerçekleştirilen çoban fasulyelerinin hasadının ardından satın alma işlemi gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. 2’nci ödemeleri üreticilerin hesaplarına yatırdı. Toplam 10 ton çoban fasulyesi karşılığında üreticilere 250 bin TL ödeme yapıldı.

Türkiye’nin en fazla fındık üreten ili Ordu, tarımsal çeşitliliği arttırıcı projeleriyle adından söz ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla kırsalda yaşayan insanların gelir kaynakları çeşitlendirilirken, tarımsal üretim potansiyeli aktif hale getirilerek ekonomiye kazandırılıyor.

 

19 ÜRETİCİYE 20 DEKAR ALANA TESİS KURULDU 

Gürgentepe ilçesinde sadece ihtiyaçların giderileceği kadar ekimi yapılan çoban fasulyesinin, yaygınlaşması ve kalitesinin artırılması için Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DOKAP iş birliğiyle 19 üreticiye 20 dekar alanda geçtiğimiz yıl kurulan tesiste üretilen ilk ürünler Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı.

250 BİN TL ÖDEME YAPILDI

Ordu’da fındığın yanında üreticilere ek gelir getirmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarımsal çeşitlilik üreticilerin yüzünü güldürüyor. Gürgentepe ilçesinde yıllardır kendi ihtiyaçları kadar üretimi yapılan Gürgentepe çoban fasulyesi, Büyükşehir Belediyesinin teşvikleri ve alım garantisi ile yeniden pazara indi. Proje kapsamında 20 dekar alana ekimi yapılan 10 ton çoban fasulyesini satın alan ORTAR A.Ş. ikinci ürünler için üreticilere 250 Bin TL ödeme yaptı.

BAŞKAN GÜLER: “ÜRETİM YAPANA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da üretimi yapılan her ürüne destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Güler yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde üreticilerimize gelir getirici projelere destek vermeye devam ediyoruz. 19 ilçemizde ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde gün yüzüne çıkartılan ürünlerin yeniden canlanması ve ekonomiye kazandırılması için başlattığımız çalışmalarımızdan bir tanesi olan Gürgentepe çoban fasulyesini ekonomiye kazandırdık. 19 üreticiye, 20 dekar alanda başlattığımız çalışma ile bu yıl 10 ton ürün elde ettik. Alım garantisi verdiğimiz bu ürünlerin tamamını üreticilerimizden satın aldık. Bunun karşılığında 2. etap ödemeleri tarım iştirakimiz olan ORTAR A.Ş. üreticilerimizin hesaplarına yatırdı. Gürgentepe çoban fasulyesi, Türkiye'de ve dünyada isim yapacak bir ürün. Protein değeri, kolay pişmesi ve lezzeti açısından çok iyi bir fasulyedir. En önlemli özelliklerinden biri de dekarda 500 kilogram verim alınmasıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçemizde üreticilerimize ek gelir getirecek her türlü üretime destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.