Muhtarlara “Mubis” Kolaylığı

BÖLGE GÜNDEMİ 15.11.2020 - 22:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1150+ kez okundu.
 

Muhtarlara “Mubis” Kolaylığı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, muhtarların hizmet ve çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni (MUBİS) hayata geçirdi.
Büyükşehir Belediyesi Ordu ilinde bulunan 772 mahalle muhtarları arasında koordinasyonu sağlamak, interaktif ortamda zaman kaybı yaşamadan dilek, talep ve beklentilerini aktarmak, mahallesinde devam eden, tamamlanan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi akışı sağlamak amacıyla MUBİS sistemini muhtarların kullanımına hazırladı. “HİZMET VE ÇALIŞMALARI KOLAYLAŞTIRACAK” Türkiye’deki bazı büyükşehir belediyelerinin kullandığı sistemin Ordu’da hayata geçirildiğini söyleyen Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Bekir Karakış, “Muhtarlarımız demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar. Onların çalışmalarını ve hizmetlerini kolaylaştırmak için biz de Büyükşehir Belediyesi olarak projeler üretiyoruz. Bu anlamda ülkemizde bulunan bazı büyükşehir belediyelerinin kullandığı Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) uygulamasını muhtarlarımızın kullanımına hazırladık. Şehrimizde bulunan 772 mahalle muhtarımız bu uygulamayla hizmet ve çalışmalarını kolaylaştıracak ve hiçbir bürokrasi zincirine takılmadan işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirecekler. Böylelikle muhtarlarımız bu sistemle daha da güçlenecekler” dedi. NASIL KULLANILACAK? Muhtarların kullanacağı bu sistem Büyükşehir Belediyesi mobil uygulaması içerisindeki “Çek Gönder” uygulaması ile entegre çalışacak. Bu sistem üzerinden gönderilen başvurular İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından incelemesi yapılacak. Yapılan inceleme sonrası yönlendirmesi gereken başvurular Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Biriminin kullandığı ORBİM sistemine yönlendirilecek. ORBİM sistemi üzerinden ise ilgili birime gönderilecek. Böylece zaman ve mekâna bağlı kalmadan, bürokrasi zincirine takılmadan başvuru yapan muhtarlar, başvurusunun sürecini takip edebilecek ve süreç sonunda kendisine bilgilendirme yapılacak.        
Ordu Büyükşehir Belediyesi, muhtarların hizmet ve çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni (MUBİS) hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi Ordu ilinde bulunan 772 mahalle muhtarları arasında koordinasyonu sağlamak, interaktif ortamda zaman kaybı yaşamadan dilek, talep ve beklentilerini aktarmak, mahallesinde devam eden, tamamlanan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi akışı sağlamak amacıyla MUBİS sistemini muhtarların kullanımına hazırladı.

“HİZMET VE ÇALIŞMALARI KOLAYLAŞTIRACAK”

Türkiye’deki bazı büyükşehir belediyelerinin kullandığı sistemin Ordu’da hayata geçirildiğini söyleyen Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Bekir Karakış, “Muhtarlarımız demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar. Onların çalışmalarını ve hizmetlerini kolaylaştırmak için biz de Büyükşehir Belediyesi olarak projeler üretiyoruz. Bu anlamda ülkemizde bulunan bazı büyükşehir belediyelerinin kullandığı Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) uygulamasını muhtarlarımızın kullanımına hazırladık. Şehrimizde bulunan 772 mahalle muhtarımız bu uygulamayla hizmet ve çalışmalarını kolaylaştıracak ve hiçbir bürokrasi zincirine takılmadan işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirecekler. Böylelikle muhtarlarımız bu sistemle daha da güçlenecekler” dedi.

NASIL KULLANILACAK?

Muhtarların kullanacağı bu sistem Büyükşehir Belediyesi mobil uygulaması içerisindeki “Çek Gönder” uygulaması ile entegre çalışacak. Bu sistem üzerinden gönderilen başvurular İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından incelemesi yapılacak. Yapılan inceleme sonrası yönlendirmesi gereken başvurular Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Biriminin kullandığı ORBİM sistemine yönlendirilecek. ORBİM sistemi üzerinden ise ilgili birime gönderilecek. Böylece zaman ve mekâna bağlı kalmadan, bürokrasi zincirine takılmadan başvuru yapan muhtarlar, başvurusunun sürecini takip edebilecek ve süreç sonunda kendisine bilgilendirme yapılacak.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.