Kültür Varlıkları Büyükşehrin Korumasında

TURİZM 08.01.2020 - 16:11, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1328+ kez okundu.
 

Kültür Varlıkları Büyükşehrin Korumasında

Kültür varlıklarına sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Zaferimilli Mahallesi’nde kentsel sit alanında bulunan ve yıkılmak üzere olan tarihi taş duvarların onarım çalışmalarını tamamladı.
  Duvarların onarımını aslına uygun olarak gerçekleştiren ekipler, benzer çalışmaları Sıtkıcan Caddesi ile Dar Sokak’ta da sürdürecek. DUVAR YAZILARI TEMİZLENİYOR Kente özgü tarihi evleri ile kültürümüzü yansıtan önemli bir yer olma özelliği taşıyan mahallelerde onarım çalışmalarına devam eden ekipler, bir yandan da vatandaşın boyayarak zarar verdiği tescilli yapılarda temizleme çalışması yürütüyor. Altınordu İlçesi Taşbaşı mahallesinde, Sıtkıcan caddesi ve Menekşe sokakta bulunan tescilli yapıların dış cephelerinde ve taş duvarlarda bulunan yazılar temizleniyor. Büyükşehir ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında taş duvarlar boya sökücü işlemiyle diğer yapılar ise tarihi dokuya uygun renklerle boyanarak korunuyor.
Kültür varlıklarına sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Zaferimilli Mahallesi’nde kentsel sit alanında bulunan ve yıkılmak üzere olan tarihi taş duvarların onarım çalışmalarını tamamladı.

 

Duvarların onarımını aslına uygun olarak gerçekleştiren ekipler, benzer çalışmaları Sıtkıcan Caddesi ile Dar Sokak’ta da sürdürecek.

DUVAR YAZILARI TEMİZLENİYOR

Kente özgü tarihi evleri ile kültürümüzü yansıtan önemli bir yer olma özelliği taşıyan mahallelerde onarım çalışmalarına devam eden ekipler, bir yandan da vatandaşın boyayarak zarar verdiği tescilli yapılarda temizleme çalışması yürütüyor.

Altınordu İlçesi Taşbaşı mahallesinde, Sıtkıcan caddesi ve Menekşe sokakta bulunan tescilli yapıların dış cephelerinde ve taş duvarlarda bulunan yazılar temizleniyor. Büyükşehir ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında taş duvarlar boya sökücü işlemiyle diğer yapılar ise tarihi dokuya uygun renklerle boyanarak korunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.