Koronavirüs Vaka Sayıları Artıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 18.06.2020 - 13:24, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1691+ kez okundu.
 

Koronavirüs Vaka Sayıları Artıyor

Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da korona virüs vakalarında artış yaşanıyor. Geçtiğimiz ay 20’ye kadar düşen vaka sayısı, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte 605’e yükseldi. 25 kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.
Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs vakalarındaki son günlerdeki artış dikkat çekiyor. Mart ayı ile birlikte hayatımıza giren korona virüs salgınıyla etkin bir mücadele sürdürülen, 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte vaka sayılarında yeniden artış yaşandı. Ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da da birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan salgın, özellikle kente giriş ve çıkış kısıtlamasının kaldırılmasının ardından patlamaya neden oldu. Buna göre korona virüs salgını kapsamında hastanelere başvuran 14 bin 516 kişiye test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 605 kişide korona virüsüne rastlanıldı. Salgın nedeniyle 25 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi ise yoğun bakımda tedavi altında bulunuyor. 1 entübe olan hasta varken, 461 hasta iyileşerek taburcu edildi. “Hedeften uzaklaşıyoruz” Öte yandan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, “İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısının altına düştü. Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç artıyor. Hedeften uzaklaşıyoruz. En zayıf noktamız, tedbirsiz iyimserlik. Tedbirli iyimser olalım. Kontrollü Sosyal Hayat dönemine yarın tam olarak geçelim” uyarısında bulundu.
Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da korona virüs vakalarında artış yaşanıyor. Geçtiğimiz ay 20’ye kadar düşen vaka sayısı, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte 605’e yükseldi. 25 kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs vakalarındaki son günlerdeki artış dikkat çekiyor. Mart ayı ile birlikte hayatımıza giren korona virüs salgınıyla etkin bir mücadele sürdürülen, 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte vaka sayılarında yeniden artış yaşandı. Ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da da birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan salgın, özellikle kente giriş ve çıkış kısıtlamasının kaldırılmasının ardından patlamaya neden oldu. Buna göre korona virüs salgını kapsamında hastanelere başvuran 14 bin 516 kişiye test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 605 kişide korona virüsüne rastlanıldı. Salgın nedeniyle 25 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi ise yoğun bakımda tedavi altında bulunuyor. 1 entübe olan hasta varken, 461 hasta iyileşerek taburcu edildi.

“Hedeften uzaklaşıyoruz”

Öte yandan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, “İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısının altına düştü. Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç artıyor. Hedeften uzaklaşıyoruz. En zayıf noktamız, tedbirsiz iyimserlik. Tedbirli iyimser olalım. Kontrollü Sosyal Hayat dönemine yarın tam olarak geçelim” uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.