Korona İstanbul’dan Düğün Yapmaya Gelmiş!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.07.2020 - 13:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1581+ kez okundu.
 

Korona İstanbul’dan Düğün Yapmaya Gelmiş!

Altınordu’da iki Çatalpınar’da bir mahallenin bazı yerleşim yerinde İstanbul’dan gelenlerin düğünler sebebiyle korona virüsü yayması sebebiyle karantina uygulanmasına karar verildi.
Altınordu ve Çatalpınar’da 3 Mahalle Karantina Altına Alındı Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Meclisinin, Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplandığı ve bazı yeni kararlar alındığı belirtildi. Açıklamada, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla Saraycık ve Topluca mahalleleriyle ilgili uyulması gereken kurallara ilişkin ilave tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü aktarıldı. Alınacak tedbirlere de dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Saraycık ve Topluca mahallelerinde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi Dereyolu Sokak Güney ve Tepe mevkisi, Topluca Mahallesi Sarıahmet Sokak'ta 17 Temmuz saat 24.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkiler ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir." Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı belirtildi.  ÇATALPINAR’DA İLK KEZ KORONA GÖRÜLDÜ Ordu Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada Çatalpınar’a bağlı Sayacatürk Mahallesi'nin bir bölümü için karantina uygulanmasına karar verildi. Böylece Ordu’nun korona görülmeyen tek ilçesinde de korona virüsü görülmüş oldu.    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla ilave bazı tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sayacatürk Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Çatalpınar İlçesi Sayacatürk Mahallesi İskenli bölgesinde 17 Temmuz saat 24.00'ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkiler ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir." Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı kaydedildi.
Altınordu’da iki Çatalpınar’da bir mahallenin bazı yerleşim yerinde İstanbul’dan gelenlerin düğünler sebebiyle korona virüsü yayması sebebiyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Altınordu ve Çatalpınar’da 3 Mahalle Karantina Altına Alındı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Meclisinin, Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplandığı ve bazı yeni kararlar alındığı belirtildi. Açıklamada, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla Saraycık ve Topluca mahalleleriyle ilgili uyulması gereken kurallara ilişkin ilave tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü aktarıldı.

Alınacak tedbirlere de dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saraycık ve Topluca mahallelerinde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi Dereyolu Sokak Güney ve Tepe mevkisi, Topluca Mahallesi Sarıahmet Sokak'ta 17 Temmuz saat 24.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkiler ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı belirtildi. 

ÇATALPINAR’DA İLK KEZ KORONA GÖRÜLDÜ

Ordu Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada Çatalpınar’a bağlı Sayacatürk Mahallesi'nin bir bölümü için karantina uygulanmasına karar verildi. Böylece Ordu’nun korona görülmeyen tek ilçesinde de korona virüsü görülmüş oldu.   

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla ilave bazı tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayacatürk Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Çatalpınar İlçesi Sayacatürk Mahallesi İskenli bölgesinde 17 Temmuz saat 24.00'ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkiler ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.