Kış Lastiği Denetimleri Sıklaştırıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 09.01.2020 - 22:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2147+ kez okundu.
 

Kış Lastiği Denetimleri Sıklaştırıldı

Ordu Jandarma Sorumluluk Bölgesinde, kış lastiği kullanmamaktan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla; 08 Ocak 2020 tarihinde (12) Jandarma Trafik Timi ile “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğuna Yönelik” özel denetim faaliyeti icra edildi.
  Ordu İli Uluslararası Devlet Karayolu (D-010-17 ve D-010-18) ile bağlantılı özellikle güneyde kalan ilçelerimize ait Altınordu-Ulubey, Altınordu-Kabadüz, Gürgentepe-Ulubey, Fatsa-Kumru, Fatsa-Çatalpınar, Ünye-İkizce ve Ünye-Akkuş karayollarında yapılan denetimlerde (405) araç kontrol edildi . Bu kapsamda; (8) araç sürücüne kış lastiği kullanmamaktan, (5) araç sürücüsüne seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan, (7) araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan, (3) araç sürücüsüne muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkmaktan olmak üzere toplam (23) araç sürücüsüne yasal işlem yapılmış ve (3) araç trafikten men edildi.             Vatandaşların özellikle güney ilçe karayolları ile Kabadüz/Çambaşı ve Aybastı/Perşembe Yaylalarına araçla seyahatleri esnasında; zincir, takoz, çekme halatı, fener, ilk yardım çantası, akü takviye kablosu vb. malzemeleri bulundurmaları ve kış lastiği uygulamalarına riayet etmeleri önem arz etmektedir.
Ordu Jandarma Sorumluluk Bölgesinde, kış lastiği kullanmamaktan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla; 08 Ocak 2020 tarihinde (12) Jandarma Trafik Timi ile “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğuna Yönelik” özel denetim faaliyeti icra edildi.

 

Ordu İli Uluslararası Devlet Karayolu (D-010-17 ve D-010-18) ile bağlantılı özellikle güneyde kalan ilçelerimize ait Altınordu-Ulubey, Altınordu-Kabadüz, Gürgentepe-Ulubey, Fatsa-Kumru, Fatsa-Çatalpınar, Ünye-İkizce ve Ünye-Akkuş karayollarında yapılan denetimlerde (405) araç kontrol edildi

. Bu kapsamda;

(8) araç sürücüne kış lastiği kullanmamaktan,

(5) araç sürücüsüne seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan,

(7) araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan,

(3) araç sürücüsüne muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkmaktan olmak üzere toplam (23) araç sürücüsüne yasal işlem yapılmış ve (3) araç trafikten men edildi.

            Vatandaşların özellikle güney ilçe karayolları ile Kabadüz/Çambaşı ve Aybastı/Perşembe Yaylalarına araçla seyahatleri esnasında; zincir, takoz, çekme halatı, fener, ilk yardım çantası, akü takviye kablosu vb. malzemeleri bulundurmaları ve kış lastiği uygulamalarına riayet etmeleri önem arz etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.