Karantina süreleri dolan 181 kişi evlerine gönderildi

BÖLGE GÜNDEMİ 11.05.2020 - 00:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2358+ kez okundu.
 

Karantina süreleri dolan 181 kişi evlerine gönderildi

Yurt dışından getirildikten sonra korona virüs tedbirleri kapsamında Ordu’da öğrenci yurduna yerleştirilen 181 Türk vatandaşı, 14 günlük karantina sürelerinin dolmasıyla evlerine gönderildi.
Korona virüs salgını nedeniyle, Azerbaycan’dan getirildikten sonra Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Lebibe Ergin Karlıbel Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen 181 Türk vatandaşının, karantina süreleri bugün doldu. Bu sabah yurtta sağlık kontrolünden geçirilen, aralarında öğrenci ve iş insanlarının da bulunduğu vatandaşlar, yurt bahçesinde otobüslere bindirildi. Ateşleri ölçülen vatandaşlar, AFAD ekiplerinin koordinesinde, evlerine gönderildi.  Bu kişiler, tedbirler kapsamında kendilerini 14 gün boyunca evlerinde izole edecek. Öte yandan, evlerine gönderilen vatandaşlara Ordu Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından çam ağacı fidanı hediye edildi. ‘KARANTİNA SÜREM GAYET İYİ GEÇTİ’ Karantina süresini doldurarak Hatay’a giden Murat Ferudun Güllü, karantina süresinin iyi geçtiğini belirterek, “İlk geldiğimiz günden itibaren tamamen dikkatli bir şekilde bize her şeyi söylediler. Eksiklerimizle ilgilendiler” dedi. “GECE GÜNDÜZ DEMEDEN BİZİMLE İLGİLENDİLER” Gülza İlyasova ise, “Karantinanın nasıl olacağı ile ilgili bir korkumuz vardı. Sonrasında geldik. Gece gündüz demeden bizimle çok yakından ilgilendiler. İnşallah bu virüs ülkemizden geçer. Herkes sağlığına kavuşur” diye konuştu. “YAŞASIN AZERBAYCAN TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ Sudaba Korucu da, kendileriyle bu zorlu süreçte yakından ilgilenen herkese teşekkür ederek, “Yaşasın Azerbaycan Türkiye kardeşliği” ifadelerinde bulundu.
Yurt dışından getirildikten sonra korona virüs tedbirleri kapsamında Ordu’da öğrenci yurduna yerleştirilen 181 Türk vatandaşı, 14 günlük karantina sürelerinin dolmasıyla evlerine gönderildi.

Korona virüs salgını nedeniyle, Azerbaycan’dan getirildikten sonra Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Lebibe Ergin Karlıbel Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen 181 Türk vatandaşının, karantina süreleri bugün doldu. Bu sabah yurtta sağlık kontrolünden geçirilen, aralarında öğrenci ve iş insanlarının da bulunduğu vatandaşlar, yurt bahçesinde otobüslere bindirildi. Ateşleri ölçülen vatandaşlar, AFAD ekiplerinin koordinesinde, evlerine gönderildi.  Bu kişiler, tedbirler kapsamında kendilerini 14 gün boyunca evlerinde izole edecek.


Öte yandan, evlerine gönderilen vatandaşlara Ordu Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından çam ağacı fidanı hediye edildi.

‘KARANTİNA SÜREM GAYET İYİ GEÇTİ’

Karantina süresini doldurarak Hatay’a giden Murat Ferudun Güllü, karantina süresinin iyi geçtiğini belirterek, “İlk geldiğimiz günden itibaren tamamen dikkatli bir şekilde bize her şeyi söylediler. Eksiklerimizle ilgilendiler” dedi.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN BİZİMLE İLGİLENDİLER”

Gülza İlyasova ise, “Karantinanın nasıl olacağı ile ilgili bir korkumuz vardı. Sonrasında geldik. Gece gündüz demeden bizimle çok yakından ilgilendiler. İnşallah bu virüs ülkemizden geçer. Herkes sağlığına kavuşur” diye konuştu.

“YAŞASIN AZERBAYCAN TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ

Sudaba Korucu da, kendileriyle bu zorlu süreçte yakından ilgilenen herkese teşekkür ederek, “Yaşasın Azerbaycan Türkiye kardeşliği” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.