Hani yurt yapılacaktı!

BÖLGE GÜNDEMİ 15.02.2020 - 22:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1451+ kez okundu.
 

Hani yurt yapılacaktı!

Türk Hava Kurumu öğrenci yurdu yapmayı planladığı ODÜ Ünye Kampus alanındaki yerlerini satışa çıkardı.
THK, kampus alanı içinde en büyüğü 19.900 metrekare, toplamı 24.200 metrekare olan üç parça yerin satışı için ilana çıktı. 20 yılı aşkın süredir THK’nın mülkünde olan yerlerin, alanın ODÜ Üniversitesi’ne geçmesinin ardından satışa çıkarılması manidar karşılandı. Ünyeliler; “Hani buraya öğrenci yurdu yapacaktınız, niye vazgeçtiniz? sorusunu yönelttikleri THK’nın satıştan vazgeçmesini ve buraya yurt yapmalarını istediler.   Havaalanı yapılması için 25 yıl önce THK’ya tahsis edilenancak geçen zaman içinde havaalanı yapılamadığı için tahsisten vazgeçilerek kampus yapılması için Ordu Üniversitesine verilen alan üzerinde ilginç bir gelişme yaşandı. 24.200 metrekare alan satışa çıkarıldı Alan üzerinde bulunan ve Türk Hava Kurumu’nun kendi mülkü olan toplam 24. 200 metrekarelik üç parça taşınmazın kurum tarafından satışa çıkarılması Ünye kamuoyunda şok tesiri yaptı. Hani yurt yapılacakı! Alanda üniversite kampus çalışması yapılması için kendi üzerindeki tahsisten, ‘buradaki mülklerinde öğrenci yurdu yapma’kaydıyla vazgeçen THK’nın, bu kararından cayıp mülklerini satışa çıkarmasını anlamaya çalışan Ünyeliler, “Hani buraya öğrenci yurdu yapacaktınız, niye vazgeçtiniz? sorusunu yönelttiler. Öğrenci yurdu yapmak daha karlı değil mi? Alanda ODÜ Ünye Kampusu çalışmalarının başlatıldığı ve bunun için proje hazırlığı yapıldığı sırada THK’nın, artık yurt yapmaya sıra geldiği anda, bundan vazgeçip buradaki mülklerini satışa çıkarmasını manidar karşılayan Ünyeliler; “Umarız bu karar, buradaki kampus çalışmalarına olumsuz etki yapmaz. THK’nın da böyle bir olumsuzluğa yol açacağını sanmıyoruz. Kaldı ki THK’nın, buradaki mülkünü satma yerine, başında planladıkları gibi öğrenci yurdu yapıp kalıcı ve sürekli gelir temin etmeleri daha doğru değil mi? dediler. Karardan vazgeçilsin   Konuyu dikkatle ve hassasiyetle takip ettiklerini belirten Ünyeliler, THK’dan aldıkları karardan vazgeçmesi ve satış işlemini durdurma talebinde bulundular.
Türk Hava Kurumu öğrenci yurdu yapmayı planladığı ODÜ Ünye Kampus alanındaki yerlerini satışa çıkardı.

THK, kampus alanı içinde en büyüğü 19.900 metrekare, toplamı 24.200 metrekare olan üç parça yerin satışı için ilana çıktı.

20 yılı aşkın süredir THK’nın mülkünde olan yerlerin, alanın ODÜ Üniversitesi’ne geçmesinin ardından satışa çıkarılması manidar karşılandı.

Ünyeliler; “Hani buraya öğrenci yurdu yapacaktınız, niye vazgeçtiniz? sorusunu yönelttikleri THK’nın satıştan vazgeçmesini ve buraya yurt yapmalarını istediler.

 

Havaalanı yapılması için 25 yıl önce THK’ya tahsis edilenancak geçen zaman içinde havaalanı yapılamadığı için tahsisten vazgeçilerek kampus yapılması için Ordu Üniversitesine verilen alan üzerinde ilginç bir gelişme yaşandı.

24.200 metrekare alan satışa çıkarıldı

Alan üzerinde bulunan ve Türk Hava Kurumu’nun kendi mülkü olan toplam 24. 200 metrekarelik üç parça taşınmazın kurum tarafından satışa çıkarılması Ünye kamuoyunda şok tesiri yaptı.

Hani yurt yapılacakı!

Alanda üniversite kampus çalışması yapılması için kendi üzerindeki tahsisten, ‘buradaki mülklerinde öğrenci yurdu yapma’kaydıyla vazgeçen THK’nın, bu kararından cayıp mülklerini satışa çıkarmasını anlamaya çalışan Ünyeliler, “Hani buraya öğrenci yurdu yapacaktınız, niye vazgeçtiniz? sorusunu yönelttiler.

Öğrenci yurdu yapmak daha karlı değil mi?

Alanda ODÜ Ünye Kampusu çalışmalarının başlatıldığı ve bunun için proje hazırlığı yapıldığı sırada THK’nın, artık yurt yapmaya sıra geldiği anda, bundan vazgeçip buradaki mülklerini satışa çıkarmasını manidar karşılayan Ünyeliler; “Umarız bu karar, buradaki kampus çalışmalarına olumsuz etki yapmaz. THK’nın da böyle bir olumsuzluğa yol açacağını sanmıyoruz. Kaldı ki THK’nın, buradaki mülkünü satma yerine, başında planladıkları gibi öğrenci yurdu yapıp kalıcı ve sürekli gelir temin etmeleri daha doğru değil mi? dediler.

Karardan vazgeçilsin

 

Konuyu dikkatle ve hassasiyetle takip ettiklerini belirten Ünyeliler, THK’dan aldıkları karardan vazgeçmesi ve satış işlemini durdurma talebinde bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.