Garaj Camii minikleri duygulandırdı

KÜLTÜR 29.04.2018 - 14:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 3591+ kez okundu.
 

Garaj Camii minikleri duygulandırdı

Ünye Garaj Yeni Cami 4-6 yaş grubu Din Eğitimi ve Kuran Kursu, düzenlediği yılsonu etkinliği ile izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Garaj Yeni Cami 4-6 yaş gurubu Din Eğitimi ve Kuran Kursu, yılsonu etkinliği düzenledi. Ünye Garaj Yeni Camii bahçesinde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda 4-6 yaş gurubu minikler Kur’an-ı Kerim’den sureler ve meallerini okudular. Öğrencilerin bir yıllık çalışmalarının slayt gösterileri ile sunulduğu programda, minikler ilahiler okuyarak okunan ilahileri sahnede canlandırdılar. Çocuklarının ve torunlarının Kuran’ı Kerim’den ezbere sureler ve meallerini okuduklarını gören anne-babalar, dede, anneanne ve babaanneler zaman zaman duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olmadılar. -“Bu işi biraz daha önemsemek lazım”- Programda konuşan Ünye Müftüsü Vedat Başsan, 4-6 yaş gurubunun eğitiminin önemine değinerek şunları söyledi: “İmkânlarımızı zorladık, ilk açtığımız yer burasıydı Garaj Camii’nin altı uygun mekândı. Sonra ihtiyaç ve olması gereken devletin kontrolünde ne ürettiğimizi bilmemiz ve görmemiz açısından Milli Eğitim Bakanlığıyla program ortak yürüyor. Yani Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denetimi ile yürüyor. Kurslarımız değerler eğitimi ve ahlak eğitimiyle alakalı eğitimler veriyorlar. Çocuk deyip geçmemek lazım. Siz onlara ne veriyorsanız onlar onu alıyor. Çocuklarımız nasıl yetiştirirseniz öyle yetişiyor. Bu anlamda biz anne babalara çok büyük vazifelerin düştüğünü bütün kardeşlerimiz biliyor. Bu işi biraz daha önemsemek lazım.” -“Çocuk eğitimini konusunda epey bir mesafe almış olacağız”- 4-6 yaş eğitimini ciddiye aldıklarını ifade eden Başsan, şöyle konuştu: “Burayı açtık daha sonra az ileride İpekyolu Camii var orada da yaklaşık 150’ye yakın öğrencimiz var. Anafartalar Camii’ne de açtık orada da yaklaşık olarak 110’a yakın öğrencimiz var. Birde Güvenevler Camii’nde var. İhtiyaç olduğu için Hamidiye Mahallesi’ne bu işin okulunu yapıyoruz. Bu sayede biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çocuk eğitimini konusunda epey bir mesafe almış olacağız. Burada emeği geçen kurs hocalarımız var. Artık bu işi profesyonelce yaptığımızı da söyleyebiliriz. Bu işi Kur’an Kursu hocalarımız sertifikalarıyla yapıyor. Ayriyeten çocuk gelişimci hocalarımız var. Birde RAM’dan da destek almak suretiyle bu işi ciddiye aldık. Emeği geçen Kur’an Kursu hocalarımız, çocuk gelişimci arkadaşlarımıza ve bütün herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” Program öğrencilerin hazırladıkları çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.     
Ünye Garaj Yeni Cami 4-6 yaş grubu Din Eğitimi ve Kuran Kursu, düzenlediği yılsonu etkinliği ile izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Garaj Yeni Cami 4-6 yaş gurubu Din Eğitimi ve Kuran Kursu, yılsonu etkinliği düzenledi.

Ünye Garaj Yeni Camii bahçesinde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda 4-6 yaş gurubu minikler Kur’an-ı Kerim’den sureler ve meallerini okudular.

Öğrencilerin bir yıllık çalışmalarının slayt gösterileri ile sunulduğu programda, minikler ilahiler okuyarak okunan ilahileri sahnede canlandırdılar.

Çocuklarının ve torunlarının Kuran’ı Kerim’den ezbere sureler ve meallerini okuduklarını gören anne-babalar, dede, anneanne ve babaanneler zaman zaman duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olmadılar.

-“Bu işi biraz daha önemsemek lazım”-

Programda konuşan Ünye Müftüsü Vedat Başsan, 4-6 yaş gurubunun eğitiminin önemine değinerek şunları söyledi:

“İmkânlarımızı zorladık, ilk açtığımız yer burasıydı Garaj Camii’nin altı uygun mekândı. Sonra ihtiyaç ve olması gereken devletin kontrolünde ne ürettiğimizi bilmemiz ve görmemiz açısından Milli Eğitim Bakanlığıyla program ortak yürüyor. Yani Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denetimi ile yürüyor. Kurslarımız değerler eğitimi ve ahlak eğitimiyle alakalı eğitimler veriyorlar. Çocuk deyip geçmemek lazım. Siz onlara ne veriyorsanız onlar onu alıyor. Çocuklarımız nasıl yetiştirirseniz öyle yetişiyor. Bu anlamda biz anne babalara çok büyük vazifelerin düştüğünü bütün kardeşlerimiz biliyor. Bu işi biraz daha önemsemek lazım.”

-“Çocuk eğitimini konusunda epey bir mesafe almış olacağız”-

4-6 yaş eğitimini ciddiye aldıklarını ifade eden Başsan, şöyle konuştu:

“Burayı açtık daha sonra az ileride İpekyolu Camii var orada da yaklaşık 150’ye yakın öğrencimiz var. Anafartalar Camii’ne de açtık orada da yaklaşık olarak 110’a yakın öğrencimiz var. Birde Güvenevler Camii’nde var. İhtiyaç olduğu için Hamidiye Mahallesi’ne bu işin okulunu yapıyoruz. Bu sayede biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çocuk eğitimini konusunda epey bir mesafe almış olacağız. Burada emeği geçen kurs hocalarımız var. Artık bu işi profesyonelce yaptığımızı da söyleyebiliriz. Bu işi Kur’an Kursu hocalarımız sertifikalarıyla yapıyor. Ayriyeten çocuk gelişimci hocalarımız var. Birde RAM’dan da destek almak suretiyle bu işi ciddiye aldık. Emeği geçen Kur’an Kursu hocalarımız, çocuk gelişimci arkadaşlarımıza ve bütün herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”

Program öğrencilerin hazırladıkları çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.