Fındıkta rekoltenin düşük, fiyatın yüksek olacağı tahmin ediliyor

BÖLGE GÜNDEMİ 06.05.2020 - 10:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2079+ kez okundu.
 

Fındıkta rekoltenin düşük, fiyatın yüksek olacağı tahmin ediliyor

Ünye ilçesi Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bu yıl korona virüs nedeniyle yüksek bir rekolte olamayacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Fındıkta önümüzdeki dönem fiyat olarak 20 liradan aşağı düşmeyeceğini söyleyebiliriz” dedi.
Osman Sarıkahraman, korona virüs salgını nedeniyle fındıkta olan son gelişmeleri değerlendirdi. Sarıkahraman, “Bu sene eski beklediğimiz kış olmasa bile son yağan karların çok zarar verdiğini söyleyemeyiz. Lokal olarak bazı bölgelerde zarar vermiş olabilir. Şu an itibariyle özellikle palaz fındık dediğimiz fındıklarda çok yoğun bir doğum gözlemliyoruz. Üreticilerimize küllenmeyle alakalı çok uyarılarda bulunuyoruz. Şu an üreticilerimizin fındığın başında olma zamanıdır. Çünkü küllenme tekrar başlayacaktır. Vatandaşımız onun önünü kesmek için kükürt ile önleyici tedbirler alması gerekmektedir. Bununla beraber fındık fiyatları yüksek seviyelerde gidiyor. Avrupa bölgesinden fındığa çok ciddi bir talep var. Bütün bu nedenlerle beraber üreticilerimize fındığımıza sahip çıkmalarını öneriyoruz” dedi. “Fındık, korona virüsün de düşmanıdır” Korona virüsün en etkili düşmanının fındık olduğunu söyleyen Başkan Sarıkahraman, “Rekolte geçen senenin üzerinde olmayacağını düşünüyorum. Bu sene çok virüsten dolayı iyi bir fındık bakımı sağlanıp yüksek bir rekolte olamayacağını tahmin ediyoruz. Fındıkta önümüzdeki dönem fiyat olarak 20 liradan aşağı düşmeyeceğini söyleyebiliriz. Fındık diğer yandan korona virüsün de düşmanıdır. Fındık yapılan araştırmalarda insan vücudunun panzehir olduğunu kesinleşmiştir. Ama sokağa çıkma yasağı ve insanlarımızın şehirden şehre gitmesi fındığımızı biraz bakımsız bırakabilir” diye konuştu.
Ünye ilçesi Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bu yıl korona virüs nedeniyle yüksek bir rekolte olamayacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Fındıkta önümüzdeki dönem fiyat olarak 20 liradan aşağı düşmeyeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Osman Sarıkahraman, korona virüs salgını nedeniyle fındıkta olan son gelişmeleri değerlendirdi. Sarıkahraman, “Bu sene eski beklediğimiz kış olmasa bile son yağan karların çok zarar verdiğini söyleyemeyiz. Lokal olarak bazı bölgelerde zarar vermiş olabilir. Şu an itibariyle özellikle palaz fındık dediğimiz fındıklarda çok yoğun bir doğum gözlemliyoruz. Üreticilerimize küllenmeyle alakalı çok uyarılarda bulunuyoruz. Şu an üreticilerimizin fındığın başında olma zamanıdır. Çünkü küllenme tekrar başlayacaktır. Vatandaşımız onun önünü kesmek için kükürt ile önleyici tedbirler alması gerekmektedir. Bununla beraber fındık fiyatları yüksek seviyelerde gidiyor. Avrupa bölgesinden fındığa çok ciddi bir talep var. Bütün bu nedenlerle beraber üreticilerimize fındığımıza sahip çıkmalarını öneriyoruz” dedi.

“Fındık, korona virüsün de düşmanıdır”

Korona virüsün en etkili düşmanının fındık olduğunu söyleyen Başkan Sarıkahraman, “Rekolte geçen senenin üzerinde olmayacağını düşünüyorum. Bu sene çok virüsten dolayı iyi bir fındık bakımı sağlanıp yüksek bir rekolte olamayacağını tahmin ediyoruz. Fındıkta önümüzdeki dönem fiyat olarak 20 liradan aşağı düşmeyeceğini söyleyebiliriz. Fındık diğer yandan korona virüsün de düşmanıdır. Fındık yapılan araştırmalarda insan vücudunun panzehir olduğunu kesinleşmiştir. Ama sokağa çıkma yasağı ve insanlarımızın şehirden şehre gitmesi fındığımızı biraz bakımsız bırakabilir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.