Fatsa sınav merkezi istiyor

EĞİTİM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.07.2018 - 22:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1285+ kez okundu.
 

Fatsa sınav merkezi istiyor

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Başkan Cenan Kır, “ÖSYM sınav merkezini Fatsa’ya kazandırmak için çalışıyoruz.” dedi.
Konuyu çok iyi bildiğini ve yakından takip ettiğini söyleyen AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Cenan Kır, “Bilindiği üzere Ordu ilimizde Altınordu ve Ünye ilçelerimiz olmak üzere iki tane ÖSYM sınav merkezi bulunmaktadır. Ancak bölgemizdeki ulaşım şartlarının zorluğu, yerleşim merkezlerinin dağınık olması ve son yıllarda Karadeniz çevre yolundaki trafik yoğunluğunun artması gibi yerel şart ve sorunlar nedeniyle Fatsa ve arka ilçelerden ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlara giren öğrencilerimiz sınav merkezlerine ulaşmada büyük sıkıntılar çekmektedir. AK Parti olarak odağına insanı alan ve insanlarımızın taleplerini yerine getirmek için çalışan bir anlayışla hareket ediyoruz. Özellikle toplumun genelini ilgilendiren konuları çözüme ulaştırmak içinde hassasiyetle çalışıyoruz” dedi.   Arka bölgeye de hizmet verecek Sorunun çözülmesi için girişimlerde de bulunduğunu söyleyen Kır, “İlçemizin sınav merkezi olması Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Çamaş, Korgan, Kumru İlçelerimizi yakından ilgilendiren bir konu. İlçemiz dahil 6 ilçemizden son üç yılda her yıl ortalama 5.000’den fazla sınava giren öğrenci bulunmaktadır. Özellikle mevsim koşullarının zorlu olduğu dönemler başta olmak üzere öğrencilerimizin sınav için Ordu ve Ünye ya kadar gitmeleri zorlu bir süreç. Kamuoyunun beklentisi, Fatsa’da ÖSYM sınav merkezi kurularak bu sorunun giderilmesidir. Gerek vatandaşlarımızın talepleri gerekse AK Parti Aybastı İlçe Başkanımız Fazlı Eren, AK Parti Çamaş İlçe Başkanımız Aydın Bölükbaş, AK Parti Çatalpınar İlçe Başkanımız Haşim Bakar, AK Parti Kabataş İlçe Başkanımız Yakup Akçay, AK Korgan İlçe Başkanımız Eyüp Karabayrak ve AK Parti Kumru İlçe Başkanımız Aydın Çavuş ile yapmış olduğumuz görüşmeler ve onlardan gelen talepler sonucunda Fatsa İlçemizin Sınav Merkezi Olması için gerekli mercilere taleplerimizi yazılı olarak ilettik. İnşallah en kısa sürede İlçemizin ÖSYM Sınav merkezi olması hususunda yapmış olduğumuz girişimlerimizin sonuç vereceğini ümit ediyorum. Amacımız bugünün çocuklarına ve gençlerine daha yaşanılabilir, yaşam kalitesi artmış ve refah düzeyi yüksek bir Fatsa ve çevre ilçeleri oluşturmak, bunun içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.  
AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Başkan Cenan Kır, “ÖSYM sınav merkezini Fatsa’ya kazandırmak için çalışıyoruz.” dedi.

Konuyu çok iyi bildiğini ve yakından takip ettiğini söyleyen AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Cenan Kır, “Bilindiği üzere Ordu ilimizde Altınordu ve Ünye ilçelerimiz olmak üzere iki tane ÖSYM sınav merkezi bulunmaktadır. Ancak bölgemizdeki ulaşım şartlarının zorluğu, yerleşim merkezlerinin dağınık olması ve son yıllarda Karadeniz çevre yolundaki trafik yoğunluğunun artması gibi yerel şart ve sorunlar nedeniyle Fatsa ve arka ilçelerden ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlara giren öğrencilerimiz sınav merkezlerine ulaşmada büyük sıkıntılar çekmektedir. AK Parti olarak odağına insanı alan ve insanlarımızın taleplerini yerine getirmek için çalışan bir anlayışla hareket ediyoruz. Özellikle toplumun genelini ilgilendiren konuları çözüme ulaştırmak içinde hassasiyetle çalışıyoruz” dedi.

 

Arka bölgeye de hizmet verecek

Sorunun çözülmesi için girişimlerde de bulunduğunu söyleyen Kır, “İlçemizin sınav merkezi olması Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Çamaş, Korgan, Kumru İlçelerimizi yakından ilgilendiren bir konu. İlçemiz dahil 6 ilçemizden son üç yılda her yıl ortalama 5.000’den fazla sınava giren öğrenci bulunmaktadır. Özellikle mevsim koşullarının zorlu olduğu dönemler başta olmak üzere öğrencilerimizin sınav için Ordu ve Ünye ya kadar gitmeleri zorlu bir süreç. Kamuoyunun beklentisi, Fatsa’da ÖSYM sınav merkezi kurularak bu sorunun giderilmesidir. Gerek vatandaşlarımızın talepleri gerekse AK Parti Aybastı İlçe Başkanımız Fazlı Eren, AK Parti Çamaş İlçe Başkanımız Aydın Bölükbaş, AK Parti Çatalpınar İlçe Başkanımız Haşim Bakar, AK Parti Kabataş İlçe Başkanımız Yakup Akçay, AK Korgan İlçe Başkanımız Eyüp Karabayrak ve AK Parti Kumru İlçe Başkanımız Aydın Çavuş ile yapmış olduğumuz görüşmeler ve onlardan gelen talepler sonucunda Fatsa İlçemizin Sınav Merkezi Olması için gerekli mercilere taleplerimizi yazılı olarak ilettik. İnşallah en kısa sürede İlçemizin ÖSYM Sınav merkezi olması hususunda yapmış olduğumuz girişimlerimizin sonuç vereceğini ümit ediyorum. Amacımız bugünün çocuklarına ve gençlerine daha yaşanılabilir, yaşam kalitesi artmış ve refah düzeyi yüksek bir Fatsa ve çevre ilçeleri oluşturmak, bunun içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.