FATSA MEYDANI VE ÇEVRESİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM: 79 BİNANIN DIŞ CEPHESİ YENİLENİYOR!

BÖLGE GÜNDEMİ 02.11.2026 - 11:07, Güncelleme: 02.11.2026 - 11:07 161 kez okundu.
 

FATSA MEYDANI VE ÇEVRESİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM: 79 BİNANIN DIŞ CEPHESİ YENİLENİYOR!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Hamlesini Sürdürüyor; Fatsa Meydanı, Reşadiye Caddesi ve Meydan Sokak’taki Binalar Modern Bir Görünüme Kavuşacak.
    Ordu Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaşam kalitesini ve estetiği artıran projelerine Fatsa ilçesinde bir yenisini ekliyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde hayata geçirilen kent estetiği çalışmaları kapsamında, Fatsa Meydanı ve bağlantılı sokaklarında geniş çaplı bir cephe iyileştirme hamlesi başlatılıyor. Başkan Güler’in talimatıyla tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulan Fatsa Meydanı, çevresindeki yapıların mimari dokusuna yönelik uygulanacak projeyle yepyeni bir çehreye bürünecek. Proje doğrultusunda; Fatsa Meydanı çevresi ile Reşadiye Caddesi ve Meydan Sokak güzergâhında bulunan toplam 79 binanın dış cephesi baştan aşağı yenilenecek. Çanak Anten Kirliliği Bitiyor, Tek Tip Tabela Geliyor Ordu Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında onaylanan karar çerçevesinde yürütülecek çalışmalarda, görsel kirliliğe son verilerek ilçeye yakışır bir siluet kazandırılacak: Merkezi Anten Sistemi: Binaların dış cephelerinde ve balkonlarında görüntü kirliliği oluşturan bireysel çanak antenler kaldırılarak çatılarda kurulacak ortak merkezi sisteme aktarılacak. Tek Tip Tabela Standartı: Bölgedeki ticari işletmelerin ve dükkânların tabelaları, belirlenen kurumsal ve estetik tasarım kriterlerine uygun olarak tek tip hale getirilecek. Renk Uyumu ve Mimari Bütünlük: Binaların dış cepheleri önceden belirlenen renk konseptine göre boyanarak meydan genelinde görsel bir ahenk yakalanacak. Fatsa’nın Kent Kimliğine ve Ticaretine Değer Katacak Kısa süre içerisinde ilk kazmanın vurulması planlanan çalışmalar tamamlandığında; Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yer alan, bölgenin en işlek buluşma ve yaşam alanlarından Fatsa Meydanı çağdaş, modern ve düzenli bir görünüme kavuşacak. Şehir merkezindeki mimari dağınıklığı ortadan kaldıracak dönüşüm hamlesi, ilçenin kent kimliğini güçlendirirken sosyal hayatın ve ticari canlılığın artmasına da doğrudan katkı sunacak.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Hamlesini Sürdürüyor; Fatsa Meydanı, Reşadiye Caddesi ve Meydan Sokak’taki Binalar Modern Bir Görünüme Kavuşacak.

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaşam kalitesini ve estetiği artıran projelerine Fatsa ilçesinde bir yenisini ekliyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde hayata geçirilen kent estetiği çalışmaları kapsamında, Fatsa Meydanı ve bağlantılı sokaklarında geniş çaplı bir cephe iyileştirme hamlesi başlatılıyor.

Başkan Güler’in talimatıyla tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulan Fatsa Meydanı, çevresindeki yapıların mimari dokusuna yönelik uygulanacak projeyle yepyeni bir çehreye bürünecek. Proje doğrultusunda; Fatsa Meydanı çevresi ile Reşadiye Caddesi ve Meydan Sokak güzergâhında bulunan toplam 79 binanın dış cephesi baştan aşağı yenilenecek.

Çanak Anten Kirliliği Bitiyor, Tek Tip Tabela Geliyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında onaylanan karar çerçevesinde yürütülecek çalışmalarda, görsel kirliliğe son verilerek ilçeye yakışır bir siluet kazandırılacak:

  • Merkezi Anten Sistemi: Binaların dış cephelerinde ve balkonlarında görüntü kirliliği oluşturan bireysel çanak antenler kaldırılarak çatılarda kurulacak ortak merkezi sisteme aktarılacak.

  • Tek Tip Tabela Standartı: Bölgedeki ticari işletmelerin ve dükkânların tabelaları, belirlenen kurumsal ve estetik tasarım kriterlerine uygun olarak tek tip hale getirilecek.

  • Renk Uyumu ve Mimari Bütünlük: Binaların dış cepheleri önceden belirlenen renk konseptine göre boyanarak meydan genelinde görsel bir ahenk yakalanacak.

Fatsa’nın Kent Kimliğine ve Ticaretine Değer Katacak

Kısa süre içerisinde ilk kazmanın vurulması planlanan çalışmalar tamamlandığında; Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yer alan, bölgenin en işlek buluşma ve yaşam alanlarından Fatsa Meydanı çağdaş, modern ve düzenli bir görünüme kavuşacak. Şehir merkezindeki mimari dağınıklığı ortadan kaldıracak dönüşüm hamlesi, ilçenin kent kimliğini güçlendirirken sosyal hayatın ve ticari canlılığın artmasına da doğrudan katkı sunacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.