“Entrikalı Dolap Komedyası” Giresun’da Sahnelendi

SANAT 07.05.2018 - 15:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1295+ kez okundu.
 

“Entrikalı Dolap Komedyası” Giresun’da Sahnelendi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunu, Giresun Belediyesi tarafından 24.sü düzenlenen Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nde sahnelendi. Farklı ülkeler ve illerden 13 ekibin katıldığı festivalde Entrikalı Dolap Komedyası, Giresunlu sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
OBBKT TAKDİR GÖRMEYE DEVAM EDİYOR Yarım asrı aşkın süredir perdelerini kapatmayan ve birbirinden farklı oyunları Ordulu sanatseverlerin beğenisine sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu il dışında da takdir görüyor. OBBKT tarafından sezonun ikinci yetişkin oyunu olarak sahnelenen Entrikalı Dolap Komedyası, 24.sü düzenlenen Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri kapsamında Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kendi düşüncelerinde iyiyi ve kötüyü barındıran insanın yaptığı tüm hataları, vicdanının sesini hiçe sayıp her seferinde suçu başkalarına atıp bu davranışın sonunda yaşadıklarını konu alan “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunda, eve giren iki hırsızın elbise dolabında bulduğu ceset, sonradan eve gelen ev sahipleri ve diğerleriyle yaşadığı trajikomik olaylar anlatılıyor. FESTİVALE 13 EKİP KATILDI Yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımın olduğu festivale Azerbaycan Mingeçevir, Moskova Perova, İran Urimiye, Batum Devlet Tiyatrosu, İstanbul BŞB Tiyatrosu, Erzurum Devlet Tiyatrosu, Polatlı Belediye Tiyatrosu, Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu, Bahçeşehir Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Çorum Dost Oyuncuları, Samsun Düşevi, Samsun Devlet Opera ve Bale, Eti Çocuk Tiyatrosu, Erdemli Belediye Şehir Tiyatrosu, Trabzon Büyükşehir Tiyatro Derneği, Bulancak Sanat Tiyatrosu ve Giresun Kayıp Oyuncular tiyatro ekipleri olmak üzere 13 ekip katıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunu, Giresun Belediyesi tarafından 24.sü düzenlenen Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nde sahnelendi. Farklı ülkeler ve illerden 13 ekibin katıldığı festivalde Entrikalı Dolap Komedyası, Giresunlu sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

OBBKT TAKDİR GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

Yarım asrı aşkın süredir perdelerini kapatmayan ve birbirinden farklı oyunları Ordulu sanatseverlerin beğenisine sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu il dışında da takdir görüyor.

OBBKT tarafından sezonun ikinci yetişkin oyunu olarak sahnelenen Entrikalı Dolap Komedyası, 24.sü düzenlenen Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri kapsamında Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kendi düşüncelerinde iyiyi ve kötüyü barındıran insanın yaptığı tüm hataları, vicdanının sesini hiçe sayıp her seferinde suçu başkalarına atıp bu davranışın sonunda yaşadıklarını konu alan “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunda, eve giren iki hırsızın elbise dolabında bulduğu ceset, sonradan eve gelen ev sahipleri ve diğerleriyle yaşadığı trajikomik olaylar anlatılıyor.

FESTİVALE 13 EKİP KATILDI

Yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımın olduğu festivale Azerbaycan Mingeçevir, Moskova Perova, İran Urimiye, Batum Devlet Tiyatrosu, İstanbul BŞB Tiyatrosu, Erzurum Devlet Tiyatrosu, Polatlı Belediye Tiyatrosu, Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu, Bahçeşehir Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Çorum Dost Oyuncuları, Samsun Düşevi, Samsun Devlet Opera ve Bale, Eti Çocuk Tiyatrosu, Erdemli Belediye Şehir Tiyatrosu, Trabzon Büyükşehir Tiyatro Derneği, Bulancak Sanat Tiyatrosu ve Giresun Kayıp Oyuncular tiyatro ekipleri olmak üzere 13 ekip katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.