Emir Kümbet ve 6 bin şehit anıldı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.06.2020 - 23:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2416+ kez okundu.
 

Emir Kümbet ve 6 bin şehit anıldı

Ordu'da, 1105 yılında Trabzon Rum Devleti'ne karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi'nin komutanı Emir Kümbet ve 6 bin şehit, düzenlenen programla anıldı.
Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, Aybastı ilçesine bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Aybastı Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak, burada yaptığı konuşmada, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni tip korona virüs sebebiyle geçmiş yıllardaki coşkuyu yaşayamadıklarını belirten Pekpak, "Umarım önümüzdeki yıllarda sağlıklı bir şekilde programlarımızı gerçekleştiririz. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.  Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ise yaşadıkları bu bölgenin her metrekaresinin şehit kanıyla yoğrulduğunu vurgulayarak, "Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onlara layık olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlendi Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de şehitleri anma programının bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Pandemi süreci dolayısıyla kısa bir program yapabildikleri için içlerinin biraz buruk olduğunu aktaran Genç, "Bizler bu bayrağı gücümüzün yettiğince dalgalandırmaya devam edeceğiz. 915 yıl önce şehit olan askerlerimizi saygı ile rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kur'anı Kerim tilavetinin yapıldığı program, okunan dualarla sona erdi.
Ordu'da, 1105 yılında Trabzon Rum Devleti'ne karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi'nin komutanı Emir Kümbet ve 6 bin şehit, düzenlenen programla anıldı.

Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, Aybastı ilçesine bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Aybastı Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak, burada yaptığı konuşmada, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni tip korona virüs sebebiyle geçmiş yıllardaki coşkuyu yaşayamadıklarını belirten Pekpak, "Umarım önümüzdeki yıllarda sağlıklı bir şekilde programlarımızı gerçekleştiririz. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi. 

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ise yaşadıkları bu bölgenin her metrekaresinin şehit kanıyla yoğrulduğunu vurgulayarak, "Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onlara layık olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlendi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de şehitleri anma programının bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Pandemi süreci dolayısıyla kısa bir program yapabildikleri için içlerinin biraz buruk olduğunu aktaran Genç, "Bizler bu bayrağı gücümüzün yettiğince dalgalandırmaya devam edeceğiz. 915 yıl önce şehit olan askerlerimizi saygı ile rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'anı Kerim tilavetinin yapıldığı program, okunan dualarla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.