Çevre Derneği’nden Büyükşehir’e tepki: Yasadışı çalışıyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.09.2020 - 00:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2035+ kez okundu.
 

Çevre Derneği’nden Büyükşehir’e tepki: Yasadışı çalışıyor

Ordu Çevre Derneği, Ünye Çamlık Mesire Alanı’nda yasal süreç tamamlanmadan beton dökülmesine tepki göstererek, “Büyükşehir Belediyesi, yasadışı çalışmalara devam ediyor, mahkeme kararlarına uymuyor” iddiasında bulundu.
Ordu Çevre Derneği, Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde bulunan Çamlık Mesire Alanı için imar değişikliği sürecini tamamladığını ancak, yasal sürecin tamamlanmadan alana beton döküldüğünü ileri sürdü.   Dernekten yapılan yazılı açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Çamlık’ta yapmak istediği projeye tepki gösterilmiş, itiraz dilekçeleri verilmiş ve Ordu Çevre Derneği’nin de desteğiyle Ünye’den gelen Platform üyeleri Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapmışlardı. Basın açıklaması sorası Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ile toplantı gerçekleştirilmişti. Ancak görülüyor ki, Büyükşehir Belediyesi yönetimi kendi hazırladığı yasal süreci bile tanımaz olmuş” diyerek tepki gösterildi.     “Yasadışı çalışma yaptıran korkunun nedeni nedir?”     Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık için yapmak istediği imar değişikliği için projeyi askıya 17.09.2020 tarihinde çıkardı. Bu konuda Ünyelilerin bir aylık itiraz süreleri var. İtirazlar da değerlendirildikten sonra Meclis son kararını verecek. Askıya çıkalı bir hafta olduğu halde Büyükşehir Belediyesi, salı günü gece oldubittiye getirerek yasalaşmayan imara göre beton dökmeye başladı. Bu kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesi kendi yasasını tanımaz olmuş. Neden korkuluyor? Yangından mal kaçırırcasına bu acele nedir? Büyükşehir Belediyesi’ne yasadışı çalışma yaptıran korkunun nedeni nedir? Bu beton dökme emrini verenler hakkında soruşturma açılmalı. Dökülen beton kaldırılmalıdır. Ordu Çevre Derneği olarak daha önce de kanıtladığımız gibi Büyükşehir Belediyesi, yasadışı çalışmalara devam ediyor, mahkeme kararlarına uymuyor.
Ordu Çevre Derneği, Ünye Çamlık Mesire Alanı’nda yasal süreç tamamlanmadan beton dökülmesine tepki göstererek, “Büyükşehir Belediyesi, yasadışı çalışmalara devam ediyor, mahkeme kararlarına uymuyor” iddiasında bulundu.

Ordu Çevre Derneği, Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde bulunan Çamlık Mesire Alanı için imar değişikliği sürecini tamamladığını ancak, yasal sürecin tamamlanmadan alana beton döküldüğünü ileri sürdü.

 

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Çamlık’ta yapmak istediği projeye tepki gösterilmiş, itiraz dilekçeleri verilmiş ve Ordu Çevre Derneği’nin de desteğiyle Ünye’den gelen Platform üyeleri Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapmışlardı. Basın açıklaması sorası Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ile toplantı gerçekleştirilmişti. Ancak görülüyor ki, Büyükşehir Belediyesi yönetimi kendi hazırladığı yasal süreci bile tanımaz olmuş” diyerek tepki gösterildi.

 

 

“Yasadışı çalışma yaptıran korkunun nedeni nedir?”

 

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık için yapmak istediği imar değişikliği için projeyi askıya 17.09.2020 tarihinde çıkardı. Bu konuda Ünyelilerin bir aylık itiraz süreleri var. İtirazlar da değerlendirildikten sonra Meclis son kararını verecek. Askıya çıkalı bir hafta olduğu halde Büyükşehir Belediyesi, salı günü gece oldubittiye getirerek yasalaşmayan imara göre beton dökmeye başladı. Bu kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesi kendi yasasını tanımaz olmuş. Neden korkuluyor? Yangından mal kaçırırcasına bu acele nedir? Büyükşehir Belediyesi’ne yasadışı çalışma yaptıran korkunun nedeni nedir? Bu beton dökme emrini verenler hakkında soruşturma açılmalı. Dökülen beton kaldırılmalıdır. Ordu Çevre Derneği olarak daha önce de kanıtladığımız gibi Büyükşehir Belediyesi, yasadışı çalışmalara devam ediyor, mahkeme kararlarına uymuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.