BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN SAĞANAK ÖNCESİ 19 İLÇEDE TEYAKKUZ: EKİPLER 7/24 NÖBETTE!

BÖLGE GÜNDEMİ 06.11.2026 - 15:39, Güncelleme: 06.11.2026 - 15:39 79 kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN SAĞANAK ÖNCESİ 19 İLÇEDE TEYAKKUZ: EKİPLER 7/24 NÖBETTE!

OSKİ, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Ekipleri Mazgal ve Kanalları Temizliyor; Olası Su Baskınlarına Karşı Gece Gündüz Mesai Yapılacak.
    Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olması beklenen yoğun ve ani yağışlar öncesinde su baskını ve taşkın riskine karşı kapsamlı bir önlem seferberliği başlattı. 19 ilçenin tamamında sahaya inen ekipler, yağmur suyu hatları ile mazgallarda bakım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda harekete geçen Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ), Park ve Bahçeler Dairesi ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler; cadde, sokak ve riskli alanlardaki su tahliye hatlarını tek tek elden geçiriyor. Dökülen Yapraklar ve Atıklar Hatları Tıkamasın Diye Önlem Alındı Sonbahar mevsimiyle birlikte artış gösteren yaprak dökümlerinin altyapıyı tıkamaması için özel bir çalışma yürütülüyor. Mazgalların ve yağmur suyu kanallarının girişlerinde biriken kuru yaprak, moloz ve çöpler ekipler tarafından titizlikle temizleniyor. Yapılan bu müdahalelerle yağmur sularının deşarj hatlarına engelsiz şekilde ulaşması ve cadde üzerlerinde göllenmelerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Yağışlar Kesilene Kadar 7/24 Görev Başındalar Olası taşkın ve birikinti riskini en aza indirmek üzere özellikle eğimli ve kritik bölgelerde önleyici mesaisini artıran Büyükşehir ekipleri, yağış anında da sahayı terk etmeyecek. Yetkililer, kent genelinde yaşamı olumsuz etkileyebilecek her türlü aksaklığa anında müdahale edebilmek amacıyla yağışlar sona erene kadar gece gündüz demeden 7/24 esasıyla nöbet tutulacağını bildirdi.
OSKİ, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Ekipleri Mazgal ve Kanalları Temizliyor; Olası Su Baskınlarına Karşı Gece Gündüz Mesai Yapılacak.
 
 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olması beklenen yoğun ve ani yağışlar öncesinde su baskını ve taşkın riskine karşı kapsamlı bir önlem seferberliği başlattı. 19 ilçenin tamamında sahaya inen ekipler, yağmur suyu hatları ile mazgallarda bakım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda harekete geçen Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ), Park ve Bahçeler Dairesi ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler; cadde, sokak ve riskli alanlardaki su tahliye hatlarını tek tek elden geçiriyor.

Dökülen Yapraklar ve Atıklar Hatları Tıkamasın Diye Önlem Alındı

Sonbahar mevsimiyle birlikte artış gösteren yaprak dökümlerinin altyapıyı tıkamaması için özel bir çalışma yürütülüyor. Mazgalların ve yağmur suyu kanallarının girişlerinde biriken kuru yaprak, moloz ve çöpler ekipler tarafından titizlikle temizleniyor. Yapılan bu müdahalelerle yağmur sularının deşarj hatlarına engelsiz şekilde ulaşması ve cadde üzerlerinde göllenmelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yağışlar Kesilene Kadar 7/24 Görev Başındalar

Olası taşkın ve birikinti riskini en aza indirmek üzere özellikle eğimli ve kritik bölgelerde önleyici mesaisini artıran Büyükşehir ekipleri, yağış anında da sahayı terk etmeyecek. Yetkililer, kent genelinde yaşamı olumsuz etkileyebilecek her türlü aksaklığa anında müdahale edebilmek amacıyla yağışlar sona erene kadar gece gündüz demeden 7/24 esasıyla nöbet tutulacağını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.