Bal üretiminde düşüş bekleniyor

EKONOMİ 20.08.2018 - 17:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1801+ kez okundu.
 

Bal üretiminde düşüş bekleniyor

Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Azmi Yıldız, Ordu’da bal üretiminde düşüş beklendiğini söyledi.
Türkiye genelinde bal üretiminin ilk sırada olan Ordu’da, bu yılki rekoltede yüzde 30 düşüş yaşanması bekleniyor. Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Azmi Yıldız, hava şartlarından dolayı bal üretiminde düşüş beklediklerini ifade etti. -“Hava şartları arıcılarımızı olumsuz etkiledi”- Balda hasat mevsiminin sonuna gelindiğini ifade eden Yıldız, “Geçen sezona göre yüzde 30 düşüş bekliyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illere giden gezginci arıcılarımız adeta hüsrana uğradı. Hava şartları buradaki arıcılarımızı olumsuz etkiledi. Arıcılarımız bu sezonun hasatlarını tamamlamak üzere. İlk belirlemelerimize göre balda rekolte düşüşü söz konusu.” dedi. -“Kovan başına yaklaşık 5-6 kilo kayıp var”- Kovan başına 5 ila 6 kiloya kadar düşüş olduğunu ifade eden Yıldız, "Şu anki fiyatlar arıcılarımızı zorluyor. Üretim az, masraflar çok. Giderler her geçen gün artıyor. Önümüz kış üreticilerimiz kazanacak ki kışa iyi bir hazırlık yapsınlar.” diye konuştu.  
Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Azmi Yıldız, Ordu’da bal üretiminde düşüş beklendiğini söyledi.

Türkiye genelinde bal üretiminin ilk sırada olan Ordu’da, bu yılki rekoltede yüzde 30 düşüş yaşanması bekleniyor.

Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Azmi Yıldız, hava şartlarından dolayı bal üretiminde düşüş beklediklerini ifade etti.

-“Hava şartları arıcılarımızı olumsuz etkiledi”-

Balda hasat mevsiminin sonuna gelindiğini ifade eden Yıldız, “Geçen sezona göre yüzde 30 düşüş bekliyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illere giden gezginci arıcılarımız adeta hüsrana uğradı. Hava şartları buradaki arıcılarımızı olumsuz etkiledi. Arıcılarımız bu sezonun hasatlarını tamamlamak üzere. İlk belirlemelerimize göre balda rekolte düşüşü söz konusu.” dedi.

-“Kovan başına yaklaşık 5-6 kilo kayıp var”-

Kovan başına 5 ila 6 kiloya kadar düşüş olduğunu ifade eden Yıldız, "Şu anki fiyatlar arıcılarımızı zorluyor. Üretim az, masraflar çok. Giderler her geçen gün artıyor. Önümüz kış üreticilerimiz kazanacak ki kışa iyi bir hazırlık yapsınlar.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.