60 YAŞ ÜZERİ BİREYLER BİRÇOK ALANDA EĞİTİM ALACAK

BÖLGE GÜNDEMİ 03.04.2026 - 11:15, Güncelleme: 05.04.2026 - 13:12 73 kez okundu.
 

60 YAŞ ÜZERİ BİREYLER BİRÇOK ALANDA EĞİTİM ALACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen “3. Yaş Üniversitesi” düzenlenen açılış töreni ile başladı. İki ay boyunca yüz yüze eğitimler ve uygulamalı atölye çalışmalarının yer alacağı program 21 Mayıs’ta sona erecek.
      Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın öncülüğünde geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan “3. Yaş Üniversitesi” projesi ile ileri yaş grubundaki vatandaşların eğitim ve sosyal faaliyetlerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında kayıtların alınmasının ardından açılış programı gerçekleştirildi. Ordu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen açılış programına ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Kanat’ın yanı sıra daire başkanları, akademisyenler ve programa kayıt yaptıran vatandaşlar katıldı.   2 AY BOYUNCA EĞİTİMLER DÜZENLENECEK   Programda 60 yaş ve üzeri bireylerin aktif, sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla iki ay boyunca yüz yüze eğitimler ve uygulamalı atölye çalışmaları yapılacak. 3. Yaş Üniversitesi’nde eğitim ve etkinlikler “Sağlıklı Yaşam Modülü, Teknoloji ve Dijital Okuryazarlık Modülü, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Modülü ve Kişisel Gelişim ve Psikososyal Destek Modülü” olmak üzere dört temel modül altında gerçekleştirilecek.   EĞİTİMLER YENİ BECERİLER KATACAK   Haftada iki gün yüz yüze yapılacak eğitim ve uygulamalı atölye çalışmaları katılımcıların hem bilgi edinmelerini hem de sosyal etkileşimlerini artırmalarını hedefliyor. Programda, katılımcıların sağlıklı yaş alma konusunda farkındalıklarının artırılması, dijital dünyaya uyum sağlamaları, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımlarının teşvik edilmesi ve psikososyal açıdan güçlendirilmeleri amaçlanıyor. 3. Yaş Üniversitesi, katılımcıların bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri, yeni beceriler kazanabilecekleri, toplumsal yaşam içinde aktif rol alabilecekleri bir öğrenme ve sosyal etkileşim ortamı sunacak.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen “3. Yaş Üniversitesi” düzenlenen açılış töreni ile başladı. İki ay boyunca yüz yüze eğitimler ve uygulamalı atölye çalışmalarının yer alacağı program 21 Mayıs’ta sona erecek.

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın öncülüğünde geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan “3. Yaş Üniversitesi” projesi ile ileri yaş grubundaki vatandaşların eğitim ve sosyal faaliyetlerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında kayıtların alınmasının ardından açılış programı gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen açılış programına ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Kanat’ın yanı sıra daire başkanları, akademisyenler ve programa kayıt yaptıran vatandaşlar katıldı.

 

2 AY BOYUNCA EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

 

Programda 60 yaş ve üzeri bireylerin aktif, sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla iki ay boyunca yüz yüze eğitimler ve uygulamalı atölye çalışmaları yapılacak. 3. Yaş Üniversitesi’nde eğitim ve etkinlikler “Sağlıklı Yaşam Modülü, Teknoloji ve Dijital Okuryazarlık Modülü, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Modülü ve Kişisel Gelişim ve Psikososyal Destek Modülü” olmak üzere dört temel modül altında gerçekleştirilecek.

 

EĞİTİMLER YENİ BECERİLER KATACAK

 

Haftada iki gün yüz yüze yapılacak eğitim ve uygulamalı atölye çalışmaları katılımcıların hem bilgi edinmelerini hem de sosyal etkileşimlerini artırmalarını hedefliyor. Programda, katılımcıların sağlıklı yaş alma konusunda farkındalıklarının artırılması, dijital dünyaya uyum sağlamaları, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımlarının teşvik edilmesi ve psikososyal açıdan güçlendirilmeleri amaçlanıyor. 3. Yaş Üniversitesi, katılımcıların bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri, yeni beceriler kazanabilecekleri, toplumsal yaşam içinde aktif rol alabilecekleri bir öğrenme ve sosyal etkileşim ortamı sunacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.