KÜLTÜR (Ünye Net Haber ) - Ünye Net Haber | 09.07.2018 - 14:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5698+ kez okundu.
 

913 yıl önce Karadeniz’de Türklerin ilk ayak bastığı yer olan Aybastı Perşembe Yaylası’nda 6 bin şehit için düzenlenen anma programında Balıkesir’den gelen sporcuların at üstünde yaptığı gösteriler, izleyenlerin nefesini kesti.
Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olan Perşembe Yaylasında 1105 yılında Trabzon Rum Devletine karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin şehit Aybastı Perşembe Yaylası’nda anıldı. Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen anma programına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Törende konuşan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Ecdadımızda bu topraklarda zahmet çekerek, şehit olarak, kanlarını dökerek, gazi olarak bu toprakları bizlere miras bıraktı. Şüphesiz ki bizim geçmişten bugüne kalan en değerli en kıymetli varlığımız bu vatan. Bu vatana da sahip çıktığını gençlerimiz bugün bu soğukta bu yağmur altında gösterdiler. Gençlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutulduğu, programda ayrıca Balıkesir Akıncılar Atlı Okçuluk Spor Kulübü at üstünde çeşitli gösteriler düzenledi. At üzerinde kılıçla ve okla yapılan gösteri izleyenlerin nefesini keserken büyük alkış aldı.  
913 yıl önce Karadeniz’de Türklerin ilk ayak bastığı yer olan Aybastı Perşembe Yaylası’nda 6 bin şehit için düzenlenen anma programında Balıkesir’den gelen sporcuların at üstünde yaptığı gösteriler, izleyenlerin nefesini kesti.

Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olan Perşembe Yaylasında 1105 yılında Trabzon Rum Devletine karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin şehit Aybastı Perşembe Yaylası’nda anıldı.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen anma programına yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Törende konuşan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Ecdadımızda bu topraklarda zahmet çekerek, şehit olarak, kanlarını dökerek, gazi olarak bu toprakları bizlere miras bıraktı. Şüphesiz ki bizim geçmişten bugüne kalan en değerli en kıymetli varlığımız bu vatan. Bu vatana da sahip çıktığını gençlerimiz bugün bu soğukta bu yağmur altında gösterdiler. Gençlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum

Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutulduğu, programda ayrıca Balıkesir Akıncılar Atlı Okçuluk Spor Kulübü at üstünde çeşitli gösteriler düzenledi. At üzerinde kılıçla ve okla yapılan gösteri izleyenlerin nefesini keserken büyük alkış aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.