Fındığı dolu vurdu

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.05.2019 - 11:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2516+ kez okundu.
 

Fındığı dolu vurdu

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Ceviz büyüklüğünde şiddetli dolu yağışı fındık ve meyve-sebze bahçelerinde ciddi zararlara yol açmıştır. İlk gözlemlere göre ürün kaybı yüzde 80-90’ları bulmaktadır” dedi.
FINDIK VE MEYVE-SEBZE BAHÇELERİNDE ZARARA YOL AÇTI CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, önceki gün Ordu’da etkili olan dolu yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, “Şiddetli dolu yağışı ağırlıklı olarak Gürgentepe İlçesi Tepeköy, Okçabel, Muratçık, Cumhuriyet, Akmescit ve Ağızlar mahalleleri; Çatalpınar İlçesi Sayacatürk, Ortamahalle ile Gölköy İlçesi Sarıca ve Damarlı mahallelerinde etkili olmuştur. Özellikle bu 10 mahallede ceviz büyüklüğünde şiddetli dolu yağışı fındık ve meyve-sebze bahçelerinde ciddi zararlara yol açmıştır” diye konuştu. ÜRÜN KAYBI YÜZDE 80-90’LARI BULMAKTADIR Adıgüzel, dolu yağışının afet niteliğinde olduğunu belirterek, “Gürgentepe’deki ilk gözlemlere göre ürün kaybı yüzde 80-90’ları bulmaktadır. Üretici açısından afet niteliğinde olan bu dolu yağışının yol açtığı kayıplar hasar tespit çalışmaları ile daha net tespit edilecektir. Ziraat odaları, mahalle muhtarları ve vatandaşlarımızla yakın temasımız sürmektedir. Devletimizin tüm imkânlarının seferber edilerek, vatandaşlarımızın zararının en aza indirilmesi noktasında takibimiz devam etmektedir.”
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Ceviz büyüklüğünde şiddetli dolu yağışı fındık ve meyve-sebze bahçelerinde ciddi zararlara yol açmıştır. İlk gözlemlere göre ürün kaybı yüzde 80-90’ları bulmaktadır” dedi.

FINDIK VE MEYVE-SEBZE BAHÇELERİNDE ZARARA YOL AÇTI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, önceki gün Ordu’da etkili olan dolu yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, “Şiddetli dolu yağışı ağırlıklı olarak Gürgentepe İlçesi Tepeköy, Okçabel, Muratçık, Cumhuriyet, Akmescit ve Ağızlar mahalleleri; Çatalpınar İlçesi Sayacatürk, Ortamahalle ile Gölköy İlçesi Sarıca ve Damarlı mahallelerinde etkili olmuştur. Özellikle bu 10 mahallede ceviz büyüklüğünde şiddetli dolu yağışı fındık ve meyve-sebze bahçelerinde ciddi zararlara yol açmıştır” diye konuştu.

ÜRÜN KAYBI YÜZDE 80-90’LARI BULMAKTADIR

Adıgüzel, dolu yağışının afet niteliğinde olduğunu belirterek, “Gürgentepe’deki ilk gözlemlere göre ürün kaybı yüzde 80-90’ları bulmaktadır. Üretici açısından afet niteliğinde olan bu dolu yağışının yol açtığı kayıplar hasar tespit çalışmaları ile daha net tespit edilecektir. Ziraat odaları, mahalle muhtarları ve vatandaşlarımızla yakın temasımız sürmektedir. Devletimizin tüm imkânlarının seferber edilerek, vatandaşlarımızın zararının en aza indirilmesi noktasında takibimiz devam etmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.