BÜYÜKŞEHİRDEN FINDIK SEZONUNU RAHATLATAN ÇALIŞMA

BÖLGE GÜNDEMİ 26.06.2022 - 23:37, Güncelleme: 26.06.2022 - 23:37 20525+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİRDEN FINDIK SEZONUNU RAHATLATAN ÇALIŞMA

“FINDIK DALDA, AKLIN İŞÇİDE KALMASIN” PROJESİNDE BAŞVURULAR BAŞLIYOR
        BÜYÜKŞEHİR FINDIK İŞÇİLERİ VE ÜRETİCİLERİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR   Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldır uygulanan ve fındık işçileri ile üreticileri buluşturarak mağduriyetlerini gideren 'Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın' projesi, bu yıl da devam ediyor.       2 yılda 1067 bahçe sahibi ile 4 bin 23 fındık işçisini bir araya getiren, bahçe sahiplerinin işçi, işçilerin de bahçe işi bulmasını sağlayan projede başvurular 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor.       Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde bölgenin vazgeçilmez değeri olan fındık için çeşitli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçiliği alanında da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atmış ve hayata geçirdiği üretici ile işçiyi buluşturan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesiyle üreticilere büyük kolaylık sağlarken vatandaşlara da istihdam imkânı sunmuştu.       BAŞKAN DANIŞMANI SUYABATMAZ: “PROJE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”   2 yıl önce başlatılan projenin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, gelen talep doğrultusunda projenin bu yıl da devam edeceğini ifade etti.       Başkan Danışmanı Suyabatmaz sözlerine şöyle devam etti:   “Fındık işçileri ile üreticileri buluşturan 'Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın' projesi kapsamında fındık bahçesi sahipleri ile işçileri bir araya getiren bir platform oluşturduk. Bu sayede bahçe sahiplerinin işçi, işçilerin de bahçe işi bulmasını sağladık. Projemiz geride kalan 2 yılda yoğun ilgi gördü. Bu sayede 4 bin 23 fındık işçimize istihdam sağlarken, 1067 bahçe sahibimizin de işçi bulma sorununu çözdük. Tüm vatandaşlarımız projemizden kolaylıkla yararlanabiliyor. Gelen talepler doğrultusunda bu yıl da devam ettireceğimiz projemizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız pazartesi gününden itibaren ilgili numaraları arayarak başvuruları yapabilirler.”       BAŞVURULAR BAŞLIYOR    “Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesinden fındık bahçesi sahipleri, fındık hasat işçileri ve fındık hasat işçisi olmak isteyenler ücretsiz yararlanabilecek. Fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenler, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında 0 (452) 233 40 40 numaralı hattı arayarak ya da www.uretenordu.com adresinden platform merkezine ulaşarak kayıt ve talep oluşturabilecek.      
“FINDIK DALDA, AKLIN İŞÇİDE KALMASIN” PROJESİNDE BAŞVURULAR BAŞLIYOR

 

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR FINDIK İŞÇİLERİ VE ÜRETİCİLERİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldır uygulanan ve fındık işçileri ile üreticileri buluşturarak mağduriyetlerini gideren 'Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın' projesi, bu yıl da devam ediyor.

 

 

 

2 yılda 1067 bahçe sahibi ile 4 bin 23 fındık işçisini bir araya getiren, bahçe sahiplerinin işçi, işçilerin de bahçe işi bulmasını sağlayan projede başvurular 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

 

 

 

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde bölgenin vazgeçilmez değeri olan fındık için çeşitli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçiliği alanında da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atmış ve hayata geçirdiği üretici ile işçiyi buluşturan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesiyle üreticilere büyük kolaylık sağlarken vatandaşlara da istihdam imkânı sunmuştu.

 

 

 

BAŞKAN DANIŞMANI SUYABATMAZ: “PROJE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”

 

2 yıl önce başlatılan projenin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, gelen talep doğrultusunda projenin bu yıl da devam edeceğini ifade etti.

 

 

 

Başkan Danışmanı Suyabatmaz sözlerine şöyle devam etti:

 

“Fındık işçileri ile üreticileri buluşturan 'Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın' projesi kapsamında fındık bahçesi sahipleri ile işçileri bir araya getiren bir platform oluşturduk. Bu sayede bahçe sahiplerinin işçi, işçilerin de bahçe işi bulmasını sağladık. Projemiz geride kalan 2 yılda yoğun ilgi gördü. Bu sayede 4 bin 23 fındık işçimize istihdam sağlarken, 1067 bahçe sahibimizin de işçi bulma sorununu çözdük. Tüm vatandaşlarımız projemizden kolaylıkla yararlanabiliyor. Gelen talepler doğrultusunda bu yıl da devam ettireceğimiz projemizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız pazartesi gününden itibaren ilgili numaraları arayarak başvuruları yapabilirler.”

 

 

 

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

 

 “Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesinden fındık bahçesi sahipleri, fındık hasat işçileri ve fındık hasat işçisi olmak isteyenler ücretsiz yararlanabilecek. Fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenler, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında 0 (452) 233 40 40 numaralı hattı arayarak ya da www.uretenordu.com adresinden platform merkezine ulaşarak kayıt ve talep oluşturabilecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.