BAŞKAN GÜLER’DEN “5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” MESAJI

BÖLGE GÜNDEMİ 04.06.2022 - 22:12, Güncelleme: 04.06.2022 - 22:12 1578+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜLER’DEN “5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
        Mesajında, çevrenin tüm insanlık için yaşamsal öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Güler, çevreyi korumanın önemine vurgu yaptı.    Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye büyük önem verdiklerini, vahşi çöp depolama alanlarını kapatarak doğayı kurtardıklarını ve her yıl yüz binlerce ağaç ve bitkiyi toprakla buluşturduklarının altını çizen Başkan Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:   “Çevre, tüm insanlık için yaşamsal öneme sahiptir. Doğal çevrenin kirlenmesi evrensel bir sorundur ve çevre kirliliği tüm toplumun günlük yaşamını olumsuz etkileyen bir olaydır.   Geleceğimiz için çevreye, havaya, suya, toprağa sahip çıkmalı, onu en iyi şekilde korumalıyız. Bu bilinci de çocuklarımıza aşılamalı, çevre konusunda duyarlı olmalarını sağlamalıyız.   Çevre konusunda farkındalık oluşturmak, duyarlılığı arttırmak ve gelecek nesillerimize daha yaşanabilir, daha temiz bir Ordu bırakabilmek adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.   Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin korunması amacıyla Fatsa, Ünye ve Perşembe ilçelerimizde yıllardır sorun haline gelen vahşi çöp sahalarını kapattık.   Buraya dökülen ve çevreye zarar veren çöpleri İlküvez’de inşa ettiğimiz tesise yönlendirdik. Böylelikle çöpten elektrik enerjisi üretir duruma geldik. Bu çalışmalarla hem doğayı kurtardık hem de enerji üretmeye başladık.   Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde her yıl yüz binlerce ağaç ve bitkiyi toprakla buluştururken yeşil alan sayılarımızı da katbekat artırıyoruz. Böylelikle yeşille dostluğumuzu hayatımızın bir parçası olarak perçinliyoruz.   Çevreye olan duyarlılığımızı içinde barındıran her türlü projede yer almaya özen gösteriyor, gelecek nesillere sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını sunmak için kentimizin dinamikleri ve gönüllüleriyle ortak hareket etmeye gayret ediyoruz.   Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutluyor, herkesin sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşadığı temiz bir çevre ve sağlıklı bir dünya diliyorum.”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

 

 

Mesajında, çevrenin tüm insanlık için yaşamsal öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Güler, çevreyi korumanın önemine vurgu yaptı. 

 

Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye büyük önem verdiklerini, vahşi çöp depolama alanlarını kapatarak doğayı kurtardıklarını ve her yıl yüz binlerce ağaç ve bitkiyi toprakla buluşturduklarının altını çizen Başkan Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:

 

“Çevre, tüm insanlık için yaşamsal öneme sahiptir. Doğal çevrenin kirlenmesi evrensel bir sorundur ve çevre kirliliği tüm toplumun günlük yaşamını olumsuz etkileyen bir olaydır.

 

Geleceğimiz için çevreye, havaya, suya, toprağa sahip çıkmalı, onu en iyi şekilde korumalıyız. Bu bilinci de çocuklarımıza aşılamalı, çevre konusunda duyarlı olmalarını sağlamalıyız.

 

Çevre konusunda farkındalık oluşturmak, duyarlılığı arttırmak ve gelecek nesillerimize daha yaşanabilir, daha temiz bir Ordu bırakabilmek adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin korunması amacıyla Fatsa, Ünye ve Perşembe ilçelerimizde yıllardır sorun haline gelen vahşi çöp sahalarını kapattık.

 

Buraya dökülen ve çevreye zarar veren çöpleri İlküvez’de inşa ettiğimiz tesise yönlendirdik. Böylelikle çöpten elektrik enerjisi üretir duruma geldik. Bu çalışmalarla hem doğayı kurtardık hem de enerji üretmeye başladık.

 

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde her yıl yüz binlerce ağaç ve bitkiyi toprakla buluştururken yeşil alan sayılarımızı da katbekat artırıyoruz. Böylelikle yeşille dostluğumuzu hayatımızın bir parçası olarak perçinliyoruz.

 

Çevreye olan duyarlılığımızı içinde barındıran her türlü projede yer almaya özen gösteriyor, gelecek nesillere sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını sunmak için kentimizin dinamikleri ve gönüllüleriyle ortak hareket etmeye gayret ediyoruz.

 

Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutluyor, herkesin sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşadığı temiz bir çevre ve sağlıklı bir dünya diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.