Ünye Akkuş Niksar yolu 2 yıla tamam!

SİYASET 28.02.2023 - 09:48, Güncelleme: 28.02.2023 - 09:48 6873+ kez okundu.
 

Ünye Akkuş Niksar yolu 2 yıla tamam!

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Akkuş Niksar Yolu ihalesinin 700 milyon rakamla gerçekleştiğini, ihaleyi alan Doğan İnşaatla sözleşmenin imzalandığını söyledi.
Başkan Argan, yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını, firmanın yakın bir süreçte şantiye kurulumuna başlayacağını belirtti.  Doğan İnşaat Limited Şirketi’nin, işi teslim süresinin 600 gün olduğunu vurgulayan Argan, 2 yıla varmadan yolun hizmete girmesi için işin sıkı takipçisi olacaklarını söyledi. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Baş ve Mustafa Karaca ile birlikte ilçe binasında düzenlediği basın açıklamasında, Ünye Akkuş Niksar Yolu ihalesini alan Doğan İnşaatla sözleşmenin imzalandığını, yer tesliminin yapıldığını ve firmanın yakın bir süreçte şantiye kurulumuna başlayacağını söyledi. Böylelikle son noktaya geldik İhaleyi 700 Milyon TL bedel ile alan Doğan İnşaat Limited olduğunu belirten Argan, Ünye’nin kronikleşmiş bir sorununu daha çözüme ulaştığını vurgulayarak, şunları ifade etti: “Ünye-Akkuş-Niksar yolu konusunda ise 30 Eylül’de ihale edilmiş ve sonrasında da ihaleye katılan firmaların süreç ile ilgili zaman başlamıştı. Yapılan görüşmeler ve çalışmalar neticesinde Ünye-Akkuş-Niksar yolu ile ilgili son noktaya gelmiş olduk. İhale sonuçlandı ve sözleşme imzalandı. Doğan İnşaat Limited Şirketi bu yolun yapımı ile ilgili süreci üstlendi. Bölge Müdürlüğümüz yer teslimini de gerçekleştirdi. Şuanda incelemeler yapılarak bir şantiye kurulması planlanıyor.”   2 yıla varmadan tamamlanacak Başkan Argan, çalışmaların yaklaşık 2 yılda tamamlanacağını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Felaketlerin üst üste geldiği bu dönemde böyle güzel çalışmalarımız da oldu. Toplam işin bitiş süresi 600 gün olarak belirlendi. Yani iki yıl gibi bir sürede İnşallah yol tamamlanacak. Burası yaklaşık 1 Milyar Lira gibi bir bedelle ihale edilmişti. 650-700 milyon Lira gibi bir rakam ile de arkadaşlarımız ihale sürecini aldılar. Ancak 2023 güncellemeleri ve bu pozların değişimi ile ilgili süreç söz konusudur. Bundan böyle Dereiçi yolunun da takipçisi olacağız Ünye Akkuş Niksar yolu ile ilgili genişlik önemlidir. Özellikle beldelerde olan kısımlarda çift şeritli yolların olacağı, dönemeçlerin ve kavislerin elden geldiği ölçüde kırılacağı ifade edildi. Biz öncelikle mevcut Ünye-Akkuş-Niksar yolunun rehabilite edilerek karayolları standartlarına getirilmesi ile ilgili çalışma yürüttük. Amacımız, Cevizdere bölgesinden geçecek yolun engellenmesi değildir. O yol da yapılmalıdır, bundan sonraki takibimiz bu güzergah oloacaktır. Ancak bugünkü koşullarda mevcut yolun karayolları standartlarına getirilmesi daha elzemdir. Çalışmalarımızda bu şekilde yürütülmüştür.”    
AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Akkuş Niksar Yolu ihalesinin 700 milyon rakamla gerçekleştiğini, ihaleyi alan Doğan İnşaatla sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Başkan Argan, yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını, firmanın yakın bir süreçte şantiye kurulumuna başlayacağını belirtti. 

Doğan İnşaat Limited Şirketi’nin, işi teslim süresinin 600 gün olduğunu vurgulayan Argan, 2 yıla varmadan yolun hizmete girmesi için işin sıkı takipçisi olacaklarını söyledi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Baş ve Mustafa Karaca ile birlikte ilçe binasında düzenlediği basın açıklamasında, Ünye Akkuş Niksar Yolu ihalesini alan Doğan İnşaatla sözleşmenin imzalandığını, yer tesliminin yapıldığını ve firmanın yakın bir süreçte şantiye kurulumuna başlayacağını söyledi.

Böylelikle son noktaya geldik

İhaleyi 700 Milyon TL bedel ile alan Doğan İnşaat Limited olduğunu belirten Argan, Ünye’nin kronikleşmiş bir sorununu daha çözüme ulaştığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

“Ünye-Akkuş-Niksar yolu konusunda ise 30 Eylül’de ihale edilmiş ve sonrasında da ihaleye katılan firmaların süreç ile ilgili zaman başlamıştı. Yapılan görüşmeler ve çalışmalar neticesinde Ünye-Akkuş-Niksar yolu ile ilgili son noktaya gelmiş olduk. İhale sonuçlandı ve sözleşme imzalandı. Doğan İnşaat Limited Şirketi bu yolun yapımı ile ilgili süreci üstlendi. Bölge Müdürlüğümüz yer teslimini de gerçekleştirdi. Şuanda incelemeler yapılarak bir şantiye kurulması planlanıyor.”  

2 yıla varmadan tamamlanacak

Başkan Argan, çalışmaların yaklaşık 2 yılda tamamlanacağını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “Felaketlerin üst üste geldiği bu dönemde böyle güzel çalışmalarımız da oldu. Toplam işin bitiş süresi 600 gün olarak belirlendi. Yani iki yıl gibi bir sürede İnşallah yol tamamlanacak. Burası yaklaşık 1 Milyar Lira gibi bir bedelle ihale edilmişti. 650-700 milyon Lira gibi bir rakam ile de arkadaşlarımız ihale sürecini aldılar. Ancak 2023 güncellemeleri ve bu pozların değişimi ile ilgili süreç söz konusudur.

Bundan böyle Dereiçi yolunun da takipçisi olacağız

Ünye Akkuş Niksar yolu ile ilgili genişlik önemlidir. Özellikle beldelerde olan kısımlarda çift şeritli yolların olacağı, dönemeçlerin ve kavislerin elden geldiği ölçüde kırılacağı ifade edildi. Biz öncelikle mevcut Ünye-Akkuş-Niksar yolunun rehabilite edilerek karayolları standartlarına getirilmesi ile ilgili çalışma yürüttük. Amacımız, Cevizdere bölgesinden geçecek yolun engellenmesi değildir. O yol da yapılmalıdır, bundan sonraki takibimiz bu güzergah oloacaktır. Ancak bugünkü koşullarda mevcut yolun karayolları standartlarına getirilmesi daha elzemdir. Çalışmalarımızda bu şekilde yürütülmüştür.”

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.