PİYANONUN KRALİÇESİ ANJELİKA AKBAR ORDU’DA

SANAT 28.01.2023 - 13:25, Güncelleme: 28.01.2023 - 23:05 5524+ kez okundu.
 

PİYANONUN KRALİÇESİ ANJELİKA AKBAR ORDU’DA

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar Ordu’da konser verecek.
        Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi’nin Ocak ayı kültür etkinlikleri kapsamında Ordu’ya gelecek olan dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, 29 Ocak 2023 tarihinde Ordulu sanatseverlerle bir arada olacak.     Akbar, 1970 ve 1980'lerin Sovyet Cumhuriyetleri bestecilerinden Tariverdiev, Gladkov, Petrov, Rybnikov, Schnittke, Dunaevsky, Shainsky, Dashkevich gibi dönemin çok sayıda büyük bestecisinin film müziklerini, özgün uyarlamaları ile sanatseverlerle buluşturacak.   Kazakistan'da, müzisyen ve filozof bir baba ile yine müzisyen bir annenin çocuğu olarak 1969 yılında dünyaya gelen, henüz 2,5 yaşında nota öğrenin ve piyano çalabilen Akbar, 1993 yılında Türk vatandaşlığına geçti.   Senfonik ve oda orkestrası, koro, piyano ve diğer enstrümanlar için birçok beste yapan Anjelika Akbar, Rusya, Fransa, Almanya, Baltık Cumhuriyetleri, Orta Asya, Hindistan, KKTC, Katar ve Türkiye'de sayısız konserler verdi.   Anjelika Akbar'ın, besteci ve yorumcu kimliği dışında, yazar kimliğiyle ortaya çıkardığı ve Türkçe olarak kaleme aldığı "İçimdeki Türkiyem" adlı kitabı, 2011yılında yayımlandı. Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibi olan Akbar, 29 Ocak Pazar günü saat 19.00’da Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans salonunda ücretsiz konser verecek.
Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar Ordu’da konser verecek.

 

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi’nin Ocak ayı kültür etkinlikleri kapsamında Ordu’ya gelecek olan dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, 29 Ocak 2023 tarihinde Ordulu sanatseverlerle bir arada olacak.

 

 

Akbar, 1970 ve 1980'lerin Sovyet Cumhuriyetleri bestecilerinden Tariverdiev, Gladkov, Petrov, Rybnikov, Schnittke, Dunaevsky, Shainsky, Dashkevich gibi dönemin çok sayıda büyük bestecisinin film müziklerini, özgün uyarlamaları ile sanatseverlerle buluşturacak.

 

Kazakistan'da, müzisyen ve filozof bir baba ile yine müzisyen bir annenin çocuğu olarak 1969 yılında dünyaya gelen, henüz 2,5 yaşında nota öğrenin ve piyano çalabilen Akbar, 1993 yılında Türk vatandaşlığına geçti.

 

Senfonik ve oda orkestrası, koro, piyano ve diğer enstrümanlar için birçok beste yapan Anjelika Akbar, Rusya, Fransa, Almanya, Baltık Cumhuriyetleri, Orta Asya, Hindistan, KKTC, Katar ve Türkiye'de sayısız konserler verdi.

 

Anjelika Akbar'ın, besteci ve yorumcu kimliği dışında, yazar kimliğiyle ortaya çıkardığı ve Türkçe olarak kaleme aldığı "İçimdeki Türkiyem" adlı kitabı, 2011yılında yayımlandı. Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibi olan Akbar, 29 Ocak Pazar günü saat 19.00’da Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans salonunda ücretsiz konser verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.