ORDU’NUN TARİHİ HAFIZASI YENİDEN CANLANIYOR

BÖLGE GÜNDEMİ 04.06.2022 - 23:01, Güncelleme: 04.06.2022 - 23:01 1662+ kez okundu.
 

ORDU’NUN TARİHİ HAFIZASI YENİDEN CANLANIYOR

RÜSUMAT NO:4 ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ
      Ordu’nun tarihi hafızası Rüsumat No:4, Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hamidiye kruvazörüyle Ordu'ya gelişinde karaya ayak bastığı yer olan Altınordu sahilinde yeniden canlanıyor.   Kurtuluş Savaşı sürerken Yunan gemilerini atlatmak için batırılıp Ordu halkının dayanışması ile tekrar yüzdürülerek dünya denizcilik tarihine geçen Rüsumat No:4 Gemisi’ni geleceğe taşımak adına başlatılan çalışmalarda sona gelindi.   Rüsumat No: 4 Gemisi Teşhir Alanı ve Açık Hava Müzesi için çalışmaları ile kahraman gemi Rüsumat ve onun kahraman evlatlarının hatıralarının yaşatılacağını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Çalışmanın Türkiye’de hatta dünyada ses getireceğine inanıyorum çünkü kendisi sahasında ilk” dedi.   “TÜRKİYE’DE HATTA DÜNYADA SES GETİRECEK BİR ÇALIŞMA OLACAK”   Çalışmaları yakından takip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, projenin yüzde 95’inin tamamlandığını söyledi.   Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:   “Bizim kahraman gemimiz Rüsumat ve onun kahraman evlatlarının hatıralarını canlandırmak için bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Aşağı yukarı işin yüzde 95’i tamamlandı. Önümüzdeki 10 gün içerisinde de inşallah eser ortaya çıkacak. Aynı zamanda geminin içi müze olacak. Güzel bir proje hazırladık hem eskiyi yad edeceğiz hem kahraman gemimizi tekrar gündeme getirerek bütün sanatseverlere ve bu işin ilgililerine sunmuş olacağız. Çalışmanın Türkiye’de hatta dünyada ses getireceğine inanıyorum çünkü kendisi sahasında ilk. Cephane taşıyan bir geminin özel olarak Ordu zekasıyla düşmanın eline geçmeden batırılması ve tekrar yüzdürülmesi, peşinden de cephanenin kahraman ordumuza ulaştırılması gerçekten insanın tüylerini diken diken eden bir olay. Onun için bizim için çok anlamlı. Bu eseri halkımıza ülkemize, dünyaya kazandırdığımız için de son derece sevinçliyiz.”   ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ   Rüsumat No:4 Gemisi Teşhir Alanı ve Açık Hava Müzesi Projesi kapsamında gemi güvertesi ve kaptan köşkünde ahşap kaplama, karadan gemiye yaya ulaşımı sağlamak için yürüyüş yolu imalatında sona gelindi. Gemi içerisinde müze alanı oluşturmak için çalışmaları da sürdüren ekipler, havuz ve makine dairesinde elektrik imalatlarına da devam ediyor. Çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasıyla Rüsumat No: 4 kısa süre içerisinde Altınordu sahilinde hizmet vermeye başlayacak.
RÜSUMAT NO:4 ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

 

 

 

Ordu’nun tarihi hafızası Rüsumat No:4, Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hamidiye kruvazörüyle Ordu'ya gelişinde karaya ayak bastığı yer olan Altınordu sahilinde yeniden canlanıyor.

 

Kurtuluş Savaşı sürerken Yunan gemilerini atlatmak için batırılıp Ordu halkının dayanışması ile tekrar yüzdürülerek dünya denizcilik tarihine geçen Rüsumat No:4 Gemisi’ni geleceğe taşımak adına başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

 

Rüsumat No: 4 Gemisi Teşhir Alanı ve Açık Hava Müzesi için çalışmaları ile kahraman gemi Rüsumat ve onun kahraman evlatlarının hatıralarının yaşatılacağını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Çalışmanın Türkiye’de hatta dünyada ses getireceğine inanıyorum çünkü kendisi sahasında ilk” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE HATTA DÜNYADA SES GETİRECEK BİR ÇALIŞMA OLACAK”

 

Çalışmaları yakından takip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, projenin yüzde 95’inin tamamlandığını söyledi.

 

Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bizim kahraman gemimiz Rüsumat ve onun kahraman evlatlarının hatıralarını canlandırmak için bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Aşağı yukarı işin yüzde 95’i tamamlandı. Önümüzdeki 10 gün içerisinde de inşallah eser ortaya çıkacak. Aynı zamanda geminin içi müze olacak. Güzel bir proje hazırladık hem eskiyi yad edeceğiz hem kahraman gemimizi tekrar gündeme getirerek bütün sanatseverlere ve bu işin ilgililerine sunmuş olacağız. Çalışmanın Türkiye’de hatta dünyada ses getireceğine inanıyorum çünkü kendisi sahasında ilk. Cephane taşıyan bir geminin özel olarak Ordu zekasıyla düşmanın eline geçmeden batırılması ve tekrar yüzdürülmesi, peşinden de cephanenin kahraman ordumuza ulaştırılması gerçekten insanın tüylerini diken diken eden bir olay. Onun için bizim için çok anlamlı. Bu eseri halkımıza ülkemize, dünyaya kazandırdığımız için de son derece sevinçliyiz.”

 

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

 

Rüsumat No:4 Gemisi Teşhir Alanı ve Açık Hava Müzesi Projesi kapsamında gemi güvertesi ve kaptan köşkünde ahşap kaplama, karadan gemiye yaya ulaşımı sağlamak için yürüyüş yolu imalatında sona gelindi. Gemi içerisinde müze alanı oluşturmak için çalışmaları da sürdüren ekipler, havuz ve makine dairesinde elektrik imalatlarına da devam ediyor. Çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasıyla Rüsumat No: 4 kısa süre içerisinde Altınordu sahilinde hizmet vermeye başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.