ORDU’DA DÜMEN OPERASYONU

ASAYİŞ 22.06.2022 - 00:04, Güncelleme: 22.06.2022 - 00:04 11970+ kez okundu.
 

ORDU’DA DÜMEN OPERASYONU

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde mali suçlara yönelik DÜMEN kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Ordu’da 2 kişi gözaltına alındı.
  Konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle :     16.06.2022 günü sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde mali suçlara yönelik DÜMEN kod adlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, bahse konu operasyon kapsamında uzun takipler sonucunda İlimizde sahte ehliyet düzenleyen gruba operasyon düzenlenmiştir. Şüphelilerin, ilimizde ehliyet sınavını geçemeyen şahıslara 4000 – 6000 TL parası karşılığında sahte olarak Gürcistan ehliyeti düzenledikleri, Joker kişileri ehliyet sınavına girdirdikleri veya sınava girecek kişinin üzerine ses ve görüntü düzenekleri yerleştirmek suretiyle kamu zararı oluşturdukları 20 eylem ile tespit edilmiştir. Yapılan aramalarda, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri, biometrik fotoğraflar, sınavda kopya çekme amacıyla kullanıldığı değerlendirilen ses ve görüntü düzeneği ele geçilmiştir. Operasyon kapsamında yakalanarak adli işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si KOM Şube Müdürlüğünden salıverilmiş, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, diğer şüpheli ise Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır.    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde mali suçlara yönelik DÜMEN kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Ordu’da 2 kişi gözaltına alındı.

 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle :

 

 

16.06.2022 günü sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde mali suçlara yönelik DÜMEN kod adlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, bahse konu operasyon kapsamında uzun takipler sonucunda İlimizde sahte ehliyet düzenleyen gruba operasyon düzenlenmiştir.

Şüphelilerin, ilimizde ehliyet sınavını geçemeyen şahıslara 4000 – 6000 TL parası karşılığında sahte olarak Gürcistan ehliyeti düzenledikleri, Joker kişileri ehliyet sınavına girdirdikleri veya sınava girecek kişinin üzerine ses ve görüntü düzenekleri yerleştirmek suretiyle kamu zararı oluşturdukları 20 eylem ile tespit edilmiştir.

Yapılan aramalarda, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri, biometrik fotoğraflar, sınavda kopya çekme amacıyla kullanıldığı değerlendirilen ses ve görüntü düzeneği ele geçilmiştir.

Operasyon kapsamında yakalanarak adli işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si KOM Şube Müdürlüğünden salıverilmiş, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, diğer şüpheli ise Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır.

 

 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.