Ordu Çevre Yolu’nun İkinci Etabına 30 Milyon Tl

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.03.2020 - 21:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1593+ kez okundu.
 

Ordu Çevre Yolu’nun İkinci Etabına 30 Milyon Tl

Birinci etabı tamamlanarak trafiğe açılan Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında bu yıl 30 milyon 768 bin TL tutarında çalışma yapılacak.
Karadeniz Sahil Yolu Projesi hazırlanırken, 1994 yılında, Altınordu ilçesi merkezinde, 5 kilometrelik şehir içi geçişte dolgu yapılması istendi. Ordulular, yapılmak istenilen şehir içi geçiş projesine karşı çıkarak, binlerce kişiyle yürüyüşler düzenledi. Bunun üzerine projeden vazgeçilerek, Kumbaşı- Boztepe- Karapınar güzergâhında farklı proje hazırlandı. Proje çalışmalarına 2007'de başlanılan Çevre Yolu'nun ihalesi, 553 milyon liraya yapılarak, 2012 yılının Temmuz ayında temeli atıldı. Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan yolun ilk etabını oluşturan 10,4 kilometrelik bölümü geçtiğimiz yıl mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitinginin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı canlı bağlantıyla hizmete açılmıştı. Yolun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişi de 10 dakikaya indi.  İKİNCİ ETAPTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında ise çalışmalar Terzili Tünelinde sürüyor. Terzili Tünelinin toplam uzunluğu 1180 metre. Tünelin yarısını açan ekipler burada açılan kısımda betonlama çalışması yürütüyor. Ekiplerin bir değer çalışması için tünel girişindeki su kanalları üzerinde sürüyor.  ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE KAVŞAK Bu arada Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında projede değişikliği de yapıldı. Terzili Tüneli’nin Giresun tarafında Organize Sanayi Bölgesine bağlantı için kavşak konuldu. Dana önce proje içinde olmayan bu kavşak ile yük ve mal taşıyan araçlar ile Organize Sanayi Bölgesinde ticaret yapan firmaların işlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Hazırlanan proje Karayolları Genel Müdürlüğü’nden onay bekliyor. Onay geldikten sonra kavşak çalışmalarına başlanacak. KAYABAŞI’NDA KAMULAŞTIRMA SORUNU Ordu Çevre Yolunun bitirilmesi içinse kamulaştırma çalışmaları bekleniyor. Özellikle Kayabaşı Mahallesi’nde çok sayıda kişinin kamulaştırma bedellerini düşük bulması sebebiyle çalışmalar yavaş ilerliyor. Kamulaştırma sorunu çözüldükten sonra Melet Irmağı Terzili Tüneline bağlanacak viyadük ile geçilecek. Ordu Üniversitesi de tünel ve viyadük ile geçildikten sonra Turnasuyu Irmağı da viyadükle geçilerek yol tamamlanacak. 2023 YILINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR  “2020 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı”, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yatırım programında ikinci etap çalışmaları devam eden Ordu Çevre Yolu’nun proje tutarı 2 milyar 425 milyon 477 bin TL olarak belirtildi. 2023 yılında bitirilmesi hedeflenen yol için 2019 yılına kadar toplamda 983 milyon 245 bin TL kümülatif harcama yapıldı. Bu yıl da devam eden çalışmalar için ise 30 milyon 768 bin TL ödenek ayrıldı.
Birinci etabı tamamlanarak trafiğe açılan Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında bu yıl 30 milyon 768 bin TL tutarında çalışma yapılacak.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi hazırlanırken, 1994 yılında, Altınordu ilçesi merkezinde, 5 kilometrelik şehir içi geçişte dolgu yapılması istendi. Ordulular, yapılmak istenilen şehir içi geçiş projesine karşı çıkarak, binlerce kişiyle yürüyüşler düzenledi. Bunun üzerine projeden vazgeçilerek, Kumbaşı- Boztepe- Karapınar güzergâhında farklı proje hazırlandı.

Proje çalışmalarına 2007'de başlanılan Çevre Yolu'nun ihalesi, 553 milyon liraya yapılarak, 2012 yılının Temmuz ayında temeli atıldı. Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan yolun ilk etabını oluşturan 10,4 kilometrelik bölümü geçtiğimiz yıl mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitinginin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı canlı bağlantıyla hizmete açılmıştı. Yolun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişi de 10 dakikaya indi. 

İKİNCİ ETAPTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında ise çalışmalar Terzili Tünelinde sürüyor. Terzili Tünelinin toplam uzunluğu 1180 metre. Tünelin yarısını açan ekipler burada açılan kısımda betonlama çalışması yürütüyor. Ekiplerin bir değer çalışması için tünel girişindeki su kanalları üzerinde sürüyor. 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE KAVŞAK

Bu arada Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında projede değişikliği de yapıldı. Terzili Tüneli’nin Giresun tarafında Organize Sanayi Bölgesine bağlantı için kavşak konuldu. Dana önce proje içinde olmayan bu kavşak ile yük ve mal taşıyan araçlar ile Organize Sanayi Bölgesinde ticaret yapan firmaların işlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Hazırlanan proje Karayolları Genel Müdürlüğü’nden onay bekliyor. Onay geldikten sonra kavşak çalışmalarına başlanacak.

KAYABAŞI’NDA KAMULAŞTIRMA SORUNU

Ordu Çevre Yolunun bitirilmesi içinse kamulaştırma çalışmaları bekleniyor. Özellikle Kayabaşı Mahallesi’nde çok sayıda kişinin kamulaştırma bedellerini düşük bulması sebebiyle çalışmalar yavaş ilerliyor. Kamulaştırma sorunu çözüldükten sonra Melet Irmağı Terzili Tüneline bağlanacak viyadük ile geçilecek. Ordu Üniversitesi de tünel ve viyadük ile geçildikten sonra Turnasuyu Irmağı da viyadükle geçilerek yol tamamlanacak.

2023 YILINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

 “2020 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı”, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yatırım programında ikinci etap çalışmaları devam eden Ordu Çevre Yolu’nun proje tutarı 2 milyar 425 milyon 477 bin TL olarak belirtildi. 2023 yılında bitirilmesi hedeflenen yol için 2019 yılına kadar toplamda 983 milyon 245 bin TL kümülatif harcama yapıldı. Bu yıl da devam eden çalışmalar için ise 30 milyon 768 bin TL ödenek ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.