MHP FATSA İLÇE BAŞKANINDAN ORTALIĞI KARIŞTIRACAK İDDİA !!!

SİYASET 22.06.2023 - 15:08, Güncelleme: 22.06.2023 - 15:08 4394+ kez okundu.
 

MHP FATSA İLÇE BAŞKANINDAN ORTALIĞI KARIŞTIRACAK İDDİA !!!

MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin 100. yılında 100 il projesinin farklı algılandığını söyledi. Kaçak, mevzunun Ünye-Fatsa değil, Musul Kerkük olduğunu iddia ederek, "Acaba Savaş'a mı gidiyoruz" dedirtti.
Kaçak'ın açıklaması şöyle:     Kıymetli hemşehrilerim; Son zamanlarda ulusal ve yerel medyada il sayısının 100 çıkacağı ve hangi ilçelerin il olacağı tartışmaları ayyuka çıkmış, olaya Ünye mi il olsun Fatsa mı tartışması da girince mesele iyice içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Yıllar önce yaşadığımız Ünye Fatsa arası kavgalı günler geride kaldı derken kanaatim odur ki, meseleyi tekrar alevlendirmenin iki tarafa da bir faydası olmayacaktır. Partimizin Lideri Dr. Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 maddelik anayasa hazırlığından bahsettikten sonra şöyle bir cümle kurmuştur. “Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.”  Bu cümleden her nedense, Ülke içerisindeki nüfusu yüksek ilçelerin il yapılarak 100’e tamamlanması algılamıştır. Durum böyle olunca yıllardan bu yana il olma hayalleri süren Ünye, sakinliğini bozmuş tekrar tartışmanın odağına oturmuştur. Ünye ve Fatsa’mızın çok kıymetli yöneticileri, idarecileri, STK’ları ve hemşerilerimize tavsiyem, süreci sükunetle takip etmeleridir. Sayın Liderimizin 100 ilden kastı Ülke içerisinden illerin bölünerek 100’e tamamlanması değildir. Daha önceki konuşmalarını takip edenler, “82 Kerkük, 83 Musul” çıkışını hatırlayacaklardır. Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli, Misak-ı Milli sınırlarını kastederek Türkiye yüzyılı içerisinde bunu gerçekleştirmek mümkündür demiş, söz konusu haritanın gerçekleşme imkanının olabileceğinden bahsetmiştir. Uzun lafın kısası, Mesele Ünye’den de ve Fatsa’dan da büyüktür. Ülkemizde il olmayı hak eden ilçeler elbette vardır, olmalıdır da. Ancak bu kırmadan dökmeden, hakkaniyetle olmalıdır. Selam ve sevgilerimle.
MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin 100. yılında 100 il projesinin farklı algılandığını söyledi. Kaçak, mevzunun Ünye-Fatsa değil, Musul Kerkük olduğunu iddia ederek, "Acaba Savaş'a mı gidiyoruz" dedirtti.

Kaçak'ın açıklaması şöyle:

 

 

Kıymetli hemşehrilerim;
Son zamanlarda ulusal ve yerel medyada il sayısının 100 çıkacağı ve hangi ilçelerin il olacağı tartışmaları ayyuka çıkmış, olaya Ünye mi il olsun Fatsa mı tartışması da girince mesele iyice içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Yıllar önce yaşadığımız Ünye Fatsa arası kavgalı günler geride kaldı derken kanaatim odur ki, meseleyi tekrar alevlendirmenin iki tarafa da bir faydası olmayacaktır.

Partimizin Lideri Dr. Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 maddelik anayasa hazırlığından bahsettikten sonra şöyle bir cümle kurmuştur. “Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.” 

Bu cümleden her nedense, Ülke içerisindeki nüfusu yüksek ilçelerin il yapılarak 100’e tamamlanması algılamıştır. Durum böyle olunca yıllardan bu yana il olma hayalleri süren Ünye, sakinliğini bozmuş tekrar tartışmanın odağına oturmuştur.

Ünye ve Fatsa’mızın çok kıymetli yöneticileri, idarecileri, STK’ları ve hemşerilerimize tavsiyem, süreci sükunetle takip etmeleridir. Sayın Liderimizin 100 ilden kastı Ülke içerisinden illerin bölünerek 100’e tamamlanması değildir. Daha önceki konuşmalarını takip edenler, “82 Kerkük, 83 Musul” çıkışını hatırlayacaklardır.

Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli, Misak-ı Milli sınırlarını kastederek Türkiye yüzyılı içerisinde bunu gerçekleştirmek mümkündür demiş, söz konusu haritanın gerçekleşme imkanının olabileceğinden bahsetmiştir.

Uzun lafın kısası, Mesele Ünye’den de ve Fatsa’dan da büyüktür. Ülkemizde il olmayı hak eden ilçeler elbette vardır, olmalıdır da. Ancak bu kırmadan dökmeden, hakkaniyetle olmalıdır. Selam ve sevgilerimle.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.