Kredi Yurtlar Kültür Sanat Sokağı Sergisi Açıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 13.05.2024 - 15:05, Güncelleme: 13.05.2024 - 23:01 847+ kez okundu.
 

Kredi Yurtlar Kültür Sanat Sokağı Sergisi Açıldı

Gençlik Haftası münasebetiyle Ordu Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan öğrenciler tarafından hazırlanan “Kredi Yurtlar Kültür Sanat Sokağı Sergisi” açıldı.
Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinde gerçekleştirilen serginin açılışına, Vali Muammer Erol, Vali Yardımcıları Turgay Ergin, Burak Keser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, daire müdürleri, yurt müdürleri ve öğrenciler katıldı. Mehmet Fuat Köprülü Kız Öğrenci Yurdu folklor ekibinin gösterisi ile başlayan sergi açılışı programı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gençler tarafından hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Ardından, öğrenciler tarafından solo şarkılar seslendirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, serginin Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 6 yurtta kalan toplam 6 bin öğrenci arasından sanata meraklı olanlar tarafından hazırlandığını ifade ederek, amaçlarının gençlerin var olan enerjilerinin ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Genç, İl Müdürlüğü içerisinde bulunan Gençlik Merkezinin haftanın 7 günü saat 22.30’a kadar açık olduğunu ifade ederek, “Devletimizin katkılarıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Sayın Valimizin himayelerinde Ordu ilimizde 6 yurdumuzda kalan 6 bin gencimizin içinde özellikle sanata meraklı gençlerimizle bir aradayız. Büyük emek verdiler. Katılımınızdan dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’in konuşmasının ardından “Kredi Yurtlar Kültür Sanat Sokağı Sergisi”nin açılış kurdelesi Vali Muammer Erol ve diğer katılımcılar tarafından kesildi. Vali Erol, sergiyi gezerek sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında açılan kurslardan yararlanan öğrenciler, yurtların içerisindeki atölyelerde hazırladıkları Ebru Sanatı, Çini, Filografi, Ahşap Boyama, Kaligrafi, Tezhip, Yağlı Boya eserlerini sergide sunuyor.
Gençlik Haftası münasebetiyle Ordu Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan öğrenciler tarafından hazırlanan “Kredi Yurtlar Kültür Sanat Sokağı Sergisi” açıldı.





Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesinde gerçekleştirilen serginin açılışına, Vali Muammer Erol, Vali Yardımcıları Turgay Ergin, Burak Keser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, daire müdürleri, yurt müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Fuat Köprülü Kız Öğrenci Yurdu folklor ekibinin gösterisi ile başlayan sergi açılışı programı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gençler tarafından hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Ardından, öğrenciler tarafından solo şarkılar seslendirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, serginin Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 6 yurtta kalan toplam 6 bin öğrenci arasından sanata meraklı olanlar tarafından hazırlandığını ifade ederek, amaçlarının gençlerin var olan enerjilerinin ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Genç, İl Müdürlüğü içerisinde bulunan Gençlik Merkezinin haftanın 7 günü saat 22.30’a kadar açık olduğunu ifade ederek, “Devletimizin katkılarıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Sayın Valimizin himayelerinde Ordu ilimizde 6 yurdumuzda kalan 6 bin gencimizin içinde özellikle sanata meraklı gençlerimizle bir aradayız. Büyük emek verdiler. Katılımınızdan dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’in konuşmasının ardından “Kredi Yurtlar Kültür Sanat Sokağı Sergisi”nin açılış kurdelesi Vali Muammer Erol ve diğer katılımcılar tarafından kesildi. Vali Erol, sergiyi gezerek sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.


Eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında açılan kurslardan yararlanan öğrenciler, yurtların içerisindeki atölyelerde hazırladıkları Ebru Sanatı, Çini, Filografi, Ahşap Boyama, Kaligrafi, Tezhip, Yağlı Boya eserlerini sergide sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.