Balık fiyatları hamsiyi bekliyor

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.09.2020 - 13:11, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2293+ kez okundu.
 

Balık fiyatları hamsiyi bekliyor

Denizlerde 1 Eylül’de kalkan av yasağıyla birlikte tezgâhlar şenlendi ancak bu şenlik balık fiyatlarına yansımadı. Balıkçı Ferhat Dönek, “Hamsi tezgâha gelmemiş balık fiyatları düşmez” dedi.
Denizlerde av yasağı 1 Eylül itibariyle kalktı.   Bu yıl palamut umuduyla denizlere açılan balıkçılar, ilk günlerde umduğunu bulamasa da, geçtiğimiz hafta denizden tezgâha palamut yağdı. Palamuttaki bu bolluk fiyatları düşürmeye yetmedi ancak vatandaşlar palamuttan vazgeçmedi.   Kentte 20 yıldır balıkçılık yapan Ferhat Dönek, balık fiyatlarını değerlendirdi.   Fiyatlardaki düşüşün hamsinin kendisini göstermesiyle başlayacağını belirten Dönek, “Tezgahımızda palamut 10 liradan, istavrit ve mezgit 25 liradan, barbun 40 liradan, levrek ve çupra 50 liradan, somon 35 liradan satılıyor. İstavrit ve mezgitin fiyatları biraz yüksek ama bu dönemde vatandaşlarımız palamuda yöneliyor. Şu anda palamuda ciddi oranda bir talep var. Neredeyse vatandaşlara palamut yetiştiremiyoruz. Bu ayın sonunda palamutlar kiloluk olur. Bu sene palamut çok bol. Vatandaşlar dolaplarını boşaltsınlar. Bu sene vatandaşlar palamuda doyacak. Biraz daha palamut bollaşırsa fiyatı düşer ama balık fiyatlarındaki düşüş hamsinin kendisini göstermesiyle başlar. Hamsi çıkmamış balık fiyatları düşmez” diye konuştu.
Denizlerde 1 Eylül’de kalkan av yasağıyla birlikte tezgâhlar şenlendi ancak bu şenlik balık fiyatlarına yansımadı. Balıkçı Ferhat Dönek, “Hamsi tezgâha gelmemiş balık fiyatları düşmez” dedi.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül itibariyle kalktı.

 

Bu yıl palamut umuduyla denizlere açılan balıkçılar, ilk günlerde umduğunu bulamasa da, geçtiğimiz hafta denizden tezgâha palamut yağdı. Palamuttaki bu bolluk fiyatları düşürmeye yetmedi ancak vatandaşlar palamuttan vazgeçmedi.

 

Kentte 20 yıldır balıkçılık yapan Ferhat Dönek, balık fiyatlarını değerlendirdi.

 

Fiyatlardaki düşüşün hamsinin kendisini göstermesiyle başlayacağını belirten Dönek, “Tezgahımızda palamut 10 liradan, istavrit ve mezgit 25 liradan, barbun 40 liradan, levrek ve çupra 50 liradan, somon 35 liradan satılıyor. İstavrit ve mezgitin fiyatları biraz yüksek ama bu dönemde vatandaşlarımız palamuda yöneliyor. Şu anda palamuda ciddi oranda bir talep var. Neredeyse vatandaşlara palamut yetiştiremiyoruz. Bu ayın sonunda palamutlar kiloluk olur. Bu sene palamut çok bol. Vatandaşlar dolaplarını boşaltsınlar. Bu sene vatandaşlar palamuda doyacak. Biraz daha palamut bollaşırsa fiyatı düşer ama balık fiyatlarındaki düşüş hamsinin kendisini göstermesiyle başlar. Hamsi çıkmamış balık fiyatları düşmez” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.