1 Günde 3 Ton Fındık Aldı

BÖLGE GÜNDEMİ 26.08.2020 - 10:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1914+ kez okundu.
 

1 Günde 3 Ton Fındık Aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2020 yılı mahsulü ilk fındık alımını dün Altınordu, Ünye ve Perşembe ilçelerinde gerçekleştirdi.
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılı fındığının TMO tarafından alım fiyatları Giresun kalite 50 randıman 22.50 TL, levant kalite ise 22 TL olarak açıklanmıştı. Bu yıl fındık alımlarını 11 merkezde yapmayı planlayan TMO, dün itibariyle Altınordu, Ünye ve Perşembe ilçelerindeki alım noktalarında ilk fındıkları depolara koydu. Altınordu ilçesinde ilk olarak 2 üretici, yaklaşık 3 bin 180 kilo fındığı Toprak Mahsulleri Ofisi’ne sattı. İlk fındık alımı sırasında TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça da hazır bulundu. Soydan, “Fındık hasadı sürerken TMO alımlara başladı. Bu çok önemli. Bugün itibariyle TMO, ilk fındıklarını aldı. Üreticilerimiz randevuya göre mahsullerini getirecekler. 50 randıman levant kalite fındık 22 TL’ye alınıyor. Üreticilerimiz de bu durumdan memnun. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Herkese bol kazançlar.” dedi. Tüm üreticilerin ürünlerini yeterince kuruttuktan sonra TMO’ya getirmelerini öneren Soydan, MO’nun fındık arzı bitene kadar alıma devam edeceğini söyledi. Akça ise TMO’nun fındık alımlarının başladığını belirterek, üreticilerin kriterlere uygun fındık getirmeleri gerektiğini hatırlattı. Dün itibariyle başlayan fındık alımının randevu sistemine göre devam edeceği kaydedildi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2020 yılı mahsulü ilk fındık alımını dün Altınordu, Ünye ve Perşembe ilçelerinde gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılı fındığının TMO tarafından alım fiyatları Giresun kalite 50 randıman 22.50 TL, levant kalite ise 22 TL olarak açıklanmıştı.

Bu yıl fındık alımlarını 11 merkezde yapmayı planlayan TMO, dün itibariyle Altınordu, Ünye ve Perşembe ilçelerindeki alım noktalarında ilk fındıkları depolara koydu.

Altınordu ilçesinde ilk olarak 2 üretici, yaklaşık 3 bin 180 kilo fındığı Toprak Mahsulleri Ofisi’ne sattı.

İlk fındık alımı sırasında TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça da hazır bulundu.

Soydan, “Fındık hasadı sürerken TMO alımlara başladı. Bu çok önemli. Bugün itibariyle TMO, ilk fındıklarını aldı. Üreticilerimiz randevuya göre mahsullerini getirecekler. 50 randıman levant kalite fındık 22 TL’ye alınıyor. Üreticilerimiz de bu durumdan memnun. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Herkese bol kazançlar.” dedi.

Tüm üreticilerin ürünlerini yeterince kuruttuktan sonra TMO’ya getirmelerini öneren Soydan, MO’nun fındık arzı bitene kadar alıma devam edeceğini söyledi.

Akça ise TMO’nun fındık alımlarının başladığını belirterek, üreticilerin kriterlere uygun fındık getirmeleri gerektiğini hatırlattı.

Dün itibariyle başlayan fındık alımının randevu sistemine göre devam edeceği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.