Hancıoğlu; “Savaşı kazanmak için sağlıkçıları korumalıyız”

BÖLGE GÜNDEMİ 30.03.2020 - 13:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2567+ kez okundu.
 

Hancıoğlu; “Savaşı kazanmak için sağlıkçıları korumalıyız”

TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Neslihan Hancıoğlu, korona virüs ile ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarının korunması gerektiğini belirterek, "Sağlık emekçilerimizi koruyamazsak bu savaşı kaybederiz" dedi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Samsun Milletvekili Ünyeli Hemşerimiz Neslihan Hancıoğlu, koronavirüsle mücadele sürecinde, bu mücadelenin temel dayanağı olan ve canları pahasına görev yapan sağlık çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alınması çağrısı yaptı.  Tüm sağlıkçılarımızın sağlığını korumalıyız Sağlık çalışanlarının bu dönemde temel kaygı ve gündemlerinin 'enfekte olma riski' olduğunu ifade eden CHP'li Hancıoğlu, bu konuda çok daha kapsamlı, çok daha etkili tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Diğer ülkelerde yürütülen salgınla mücadele süreçlerinde, hekimler ve sağlık çalışanlarının önemli bir kısmının enfekte olduğunu, bir kısmının hayatlarını kaybettiğini ve bu durumun virüsle mücadeleyi sekteye uğrattığını kaydeden Hancıoğlu “Hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, idari personeline kadar bütün sağlık çalışanlarımızın sağlığını korumamız gerekiyor” dedi. Alınması gereken tedbirleri sıraladı Salgınla mücadelede önemli ve yaşamsal görevler üstlenen sağlık çalışanlarının, yüksek risk altında hizmet sunamayacaklarını vurgulayan Sağlık Komisyonu Üyesi Neslihan Hancıoğlu alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı; "Sağlık personelinin ihtiyaç duyacakları eldiven, önlük/forma, maske, tek kullanımlık önlük/tulum, siperlik gözlük ya da koruyucu gözlük, N95 maske gibi koruyucu ekipman miktarı hesaplanmalı ve buna ilişkin bir tedarik politikası oluşturulmalıdır. Numune alımlarında bulaşı riskini en aza indirecek tedbirler, izole kabinler ve uygulamalar hayata geçirilmelidir. Şehir Hastanelerinin açılması gerekçesiyle kapatılan hastaneler ivedilikle tekrar hizmete alınarak yoğun bakım ünitelerine dönüştürülmelidir. Sağlıklı ve izole bir şekilde istirahat edebilecekleri ortamlar hazırlanmalı, farklı mesai düzenine geçilmeli, hastaneler ile hastane dışı ortamlardaki bulaşı zinciri en aza indirilmelidir. 112 personelinin nöbet düzeni 12-36'dan 24-72 saate geçirilmeli, uzun süreli çalışma, uzun süreli dinlenme sağlanmalıdır." 
TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Neslihan Hancıoğlu, korona virüs ile ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarının korunması gerektiğini belirterek, "Sağlık emekçilerimizi koruyamazsak bu savaşı kaybederiz" dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Samsun Milletvekili Ünyeli Hemşerimiz Neslihan Hancıoğlu, koronavirüsle mücadele sürecinde, bu mücadelenin temel dayanağı olan ve canları pahasına görev yapan sağlık çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alınması çağrısı yaptı. 

Tüm sağlıkçılarımızın sağlığını korumalıyız

Sağlık çalışanlarının bu dönemde temel kaygı ve gündemlerinin 'enfekte olma riski' olduğunu ifade eden CHP'li Hancıoğlu, bu konuda çok daha kapsamlı, çok daha etkili tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Diğer ülkelerde yürütülen salgınla mücadele süreçlerinde, hekimler ve sağlık çalışanlarının önemli bir kısmının enfekte olduğunu, bir kısmının hayatlarını kaybettiğini ve bu durumun virüsle mücadeleyi sekteye uğrattığını kaydeden Hancıoğlu “Hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, idari personeline kadar bütün sağlık çalışanlarımızın sağlığını korumamız gerekiyor” dedi.

Alınması gereken tedbirleri sıraladı

Salgınla mücadelede önemli ve yaşamsal görevler üstlenen sağlık çalışanlarının, yüksek risk altında hizmet sunamayacaklarını vurgulayan Sağlık Komisyonu Üyesi Neslihan Hancıoğlu alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı; "Sağlık personelinin ihtiyaç duyacakları eldiven, önlük/forma, maske, tek kullanımlık önlük/tulum, siperlik gözlük ya da koruyucu gözlük, N95 maske gibi koruyucu ekipman miktarı hesaplanmalı ve buna ilişkin bir tedarik politikası oluşturulmalıdır. Numune alımlarında bulaşı riskini en aza indirecek tedbirler, izole kabinler ve uygulamalar hayata geçirilmelidir. Şehir Hastanelerinin açılması gerekçesiyle kapatılan hastaneler ivedilikle tekrar hizmete alınarak yoğun bakım ünitelerine dönüştürülmelidir. Sağlıklı ve izole bir şekilde istirahat edebilecekleri ortamlar hazırlanmalı, farklı mesai düzenine geçilmeli, hastaneler ile hastane dışı ortamlardaki bulaşı zinciri en aza indirilmelidir. 112 personelinin nöbet düzeni 12-36'dan 24-72 saate geçirilmeli, uzun süreli çalışma, uzun süreli dinlenme sağlanmalıdır." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.