6 projeden 3'ü Ünye'den...

EĞİTİM 14.10.2019 - 10:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1074+ kez okundu.
 

6 projeden 3'ü Ünye'den...

2019 Avrupa Erasmus Günleri kapsamında Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Erasmus projeleri tanıtım toplantısı ve sertifika teslim töreni” düzenlendi.
Programda konuşan Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, 2019 yılında Ordu ilinden 6 Ersmus Projesinin kabul edildiğini bu projelerin ise 3’ünün Ünye’den çıktığını söyledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende 2018 yılında uygulanan “Turizm eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfediyor” Erasmus+ projesi, 2019 yılında uygulanan “Stajıma Avrupa’da Başlıyorum” Erasmus+ projesi, 2018-2019 yıllarında uygulanan eTwinning projeleri tanıtım ve sunumları yapıldı. Sertifikalar verildi Ardından öğrenci ve öğretmenlerin  projeler kapsamında yaptıkları çalışmalardan oluşturulan slayt gösterilerinin sunulduğu programda 2018 ve 2019 yıllarında yürütülen “Turizm eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfediyor” Erasmus+ projesi, “Genç Turizmciler Birlikte Öğreniyor” eTvinning projesine katılan öğrenci ve öğretmenlere sertifikaları verildi. İşbirliği açısından projeler önem arz ediyor Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Türköz programın açılış konuşmasında, “Küreselleşmenin hızla ilerlediği ve iletişimin adeta bütün sınırları kaldırdığı bir dönemde yaşamaktayız. Çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkma hedefine ulaşmak için, diğer ülkeleri tanımak, gelişmelerden haberdar olmak, Avrupa Birliği ülkeleri ile iş birliği açısından AB projeleri önem arz ediyor. Savaşlar, terör olayları, doğal afetler ve göçlerin insanların en önemli sorunları haline geldiği günümüzde, geleceğin sahibi ve mimarı olan gençlerimize yönelik bu tür projeler gelecekte daha huzurla yaşanabilir bir dünya için çok önemli adımlardandır.”dedi. 6 projeden 3'ü Ünye'den Programda Tokgöz, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2023 vizyonumuz kapsamında öğrencilerimizin eğitimleri ve yabancı dil becerilerinin geliştirilmeleri adına yabancı ülkelere hareketlilik sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir. Bu hedefimizin gerçekleştirilmesi için Erasmus Projelerinin yapılması ve yaygınlaştırılması bizler için öncelik arz etmektedir. Ünye’nin Erasmus Projelerinde başarılı bir ilçe olduğunu işaret eden Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Erasmus projeleri öğrenci ve öğretmenlerimizin yurt dışı deneyimi kazanmalarını sağlamakta, yurt dışındaki uygulamaları görmelerini ve bu uygulamaları gerçekleştirmelerine imkan vermektedir. Özellikle öğrencilerimiz alanları ile ilgili farklı kültürlerle tanışıyor, farklı uygulamalar görüyor. Alanları ile ilgili ufukları genişliyor ve gerçekten sorumluluk duyguları artarak geri dönüyor. 2019 yılı içinde Ordu ilimizde Erasmus projeleri kapsamında 6 başvuru kabul gördü. Bu 6 başvurunun 3 tanesi Ünye’de gerçekleştirilen projeler oldu.”diye konuştu.
2019 Avrupa Erasmus Günleri kapsamında Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Erasmus projeleri tanıtım toplantısı ve sertifika teslim töreni” düzenlendi.

Programda konuşan Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, 2019 yılında Ordu ilinden 6 Ersmus Projesinin kabul edildiğini bu projelerin ise 3’ünün Ünye’den çıktığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende 2018 yılında uygulanan “Turizm eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfediyor” Erasmus+ projesi, 2019 yılında uygulanan “Stajıma Avrupa’da Başlıyorum” Erasmus+ projesi, 2018-2019 yıllarında uygulanan eTwinning projeleri tanıtım ve sunumları yapıldı.

Sertifikalar verildi

Ardından öğrenci ve öğretmenlerin  projeler kapsamında yaptıkları çalışmalardan oluşturulan slayt gösterilerinin sunulduğu programda 2018 ve 2019 yıllarında yürütülen “Turizm eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfediyor” Erasmus+ projesi, “Genç Turizmciler Birlikte Öğreniyor” eTvinning projesine katılan öğrenci ve öğretmenlere sertifikaları verildi.

İşbirliği açısından projeler önem arz ediyor

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Türköz programın açılış konuşmasında, “Küreselleşmenin hızla ilerlediği ve iletişimin adeta bütün sınırları kaldırdığı bir dönemde yaşamaktayız. Çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkma hedefine ulaşmak için, diğer ülkeleri tanımak, gelişmelerden haberdar olmak, Avrupa Birliği ülkeleri ile iş birliği açısından AB projeleri önem arz ediyor. Savaşlar, terör olayları, doğal afetler ve göçlerin insanların en önemli sorunları haline geldiği günümüzde, geleceğin sahibi ve mimarı olan gençlerimize yönelik bu tür projeler gelecekte daha huzurla yaşanabilir bir dünya için çok önemli adımlardandır.”dedi.

6 projeden 3'ü Ünye'den

Programda Tokgöz, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2023 vizyonumuz kapsamında öğrencilerimizin eğitimleri ve yabancı dil becerilerinin geliştirilmeleri adına yabancı ülkelere hareketlilik sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir. Bu hedefimizin gerçekleştirilmesi için Erasmus Projelerinin yapılması ve yaygınlaştırılması bizler için öncelik arz etmektedir.

Ünye’nin Erasmus Projelerinde başarılı bir ilçe olduğunu işaret eden Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Erasmus projeleri öğrenci ve öğretmenlerimizin yurt dışı deneyimi kazanmalarını sağlamakta, yurt dışındaki uygulamaları görmelerini ve bu uygulamaları gerçekleştirmelerine imkan vermektedir. Özellikle öğrencilerimiz alanları ile ilgili farklı kültürlerle tanışıyor, farklı uygulamalar görüyor. Alanları ile ilgili ufukları genişliyor ve gerçekten sorumluluk duyguları artarak geri dönüyor. 2019 yılı içinde Ordu ilimizde Erasmus projeleri kapsamında 6 başvuru kabul gördü. Bu 6 başvurunun 3 tanesi Ünye’de gerçekleştirilen projeler oldu.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.