80 dönümlük çöplük rekreasyon alanı olacak

SİYASET 06.08.2019 - 22:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2001+ kez okundu.
 

80 dönümlük çöplük rekreasyon alanı olacak

AK Pati Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Akçay'daki çöp alanı ile ilgili; " Çalışma sonrası Ünye'nin 35 yıllık yüz karasından kurtulacağız." dedi.
Akçay'daki çöplükte başlatılan rehabilite çalışmalarının son hızıyla sürdüğünü belirten Ak Pati Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, " Çalışma sonrası Ünye'nin 35 yıllık yüz karasından kurtulacağız." dedi. Sürdürülen çalışma sonrasında buradaki 80 dönüm alanın rekreasyon alanı olarak halka açılacağına işaret eden Argan, bu alanın keyfimizce dinlenip eğleneceğimiz bir alan haline geleceğini söyledi. Argan, Ünye Katı Atık Ayrıştırma Tesisi'nin de hizmete sokulduğuna işaret ederek, böylelikle Ünye'de çöp sorunu diye bir sorunun kalmadığına dikkat çekti. Ünye'nin 35 yıllık yüz karası olan Akçay bölgesindeki vahşi çöp biriktirme alanının ortadan kaldırılması ile ilgili çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirten AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız yaklaşık 15 gün önce Ünye’ye yapmış olduğu ziyarette çöp alanına bu dakikadan itibaren kesinlikle çöp dökülmemesi ile ilgili net tavrını ortaya koymuş ve orada seferberlik ilan etmişti. Seferberliğin neticesinde artık oraya çöp dökülmesi ile ilgili süreç sona erdi. 80 dönüm sahada rekreasyon çalışması yapılıp halkın hizmetine açılacak Bugün baktığımızda 35 yıllık bir geçmişi olan Ünye Akçay’daki çöp depolama alanına artık çöp dökülmüyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ünye Belediye Başkanımızın da destekleri ile çöpün üstünün kapatılması ile ilgili süreç başlamış oldu. Yaklaşık 80 dönüm araziye sahip olan Akçay’daki alanın tamamen rehabilite edilmek suretiyle rekreasyon alanı olarak halka açılmasının planlandığını biliyoruz. Bu manada Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor.”dedi. Katı Atık Ayrıştırma Tesisi hizmete girdi   Cevizdere'de bulunan çöp ayrıştırma tesisinin faaliyete geçtiğini ifade eden Argan, “Çöplerin bertarafı ile ilgili Cevizdere bölgesinde bulunan Katı Atık Ayrıştırma Tesisi devreye girdi. Burada en ileri teknolojik sistem kullanıldığını görüyoruz. Ayrıştırma tesisinde yüzde 60 oranında yanıcı maddelerin ayrıştırılması, yüzde 18 ila 23 arasında çöpünde geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılması ve bir kısmının gübre olarak kullanılması, hiçbir işe yaramayan hiçbir alanda kullanamayacağımız kısmının da İlküvez bölgesindeki düzenli depolama tesisinde bertaraf edilmesi sağlanacak. Ünye artık çöpten kurtulmuş vaziyette diyebiliriz.”diye konuştu. 
AK Pati Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Akçay'daki çöp alanı ile ilgili; " Çalışma sonrası Ünye'nin 35 yıllık yüz karasından kurtulacağız." dedi.

Akçay'daki çöplükte başlatılan rehabilite çalışmalarının son hızıyla sürdüğünü belirten Ak Pati Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, " Çalışma sonrası Ünye'nin 35 yıllık yüz karasından kurtulacağız." dedi.

Sürdürülen çalışma sonrasında buradaki 80 dönüm alanın rekreasyon alanı olarak halka açılacağına işaret eden Argan, bu alanın keyfimizce dinlenip eğleneceğimiz bir alan haline geleceğini söyledi.

Argan, Ünye Katı Atık Ayrıştırma Tesisi'nin de hizmete sokulduğuna işaret ederek, böylelikle Ünye'de çöp sorunu diye bir sorunun kalmadığına dikkat çekti.

Ünye'nin 35 yıllık yüz karası olan Akçay bölgesindeki vahşi çöp biriktirme alanının ortadan kaldırılması ile ilgili çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirten AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız yaklaşık 15 gün önce Ünye’ye yapmış olduğu ziyarette çöp alanına bu dakikadan itibaren kesinlikle çöp dökülmemesi ile ilgili net tavrını ortaya koymuş ve orada seferberlik ilan etmişti. Seferberliğin neticesinde artık oraya çöp dökülmesi ile ilgili süreç sona erdi.

80 dönüm sahada rekreasyon çalışması yapılıp halkın hizmetine açılacak

Bugün baktığımızda 35 yıllık bir geçmişi olan Ünye Akçay’daki çöp depolama alanına artık çöp dökülmüyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ünye Belediye Başkanımızın da destekleri ile çöpün üstünün kapatılması ile ilgili süreç başlamış oldu. Yaklaşık 80 dönüm araziye sahip olan Akçay’daki alanın tamamen rehabilite edilmek suretiyle rekreasyon alanı olarak halka açılmasının planlandığını biliyoruz. Bu manada Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor.”dedi.

Katı Atık Ayrıştırma Tesisi hizmete girdi

 

Cevizdere'de bulunan çöp ayrıştırma tesisinin faaliyete geçtiğini ifade eden Argan, “Çöplerin bertarafı ile ilgili Cevizdere bölgesinde bulunan Katı Atık Ayrıştırma Tesisi devreye girdi. Burada en ileri teknolojik sistem kullanıldığını görüyoruz. Ayrıştırma tesisinde yüzde 60 oranında yanıcı maddelerin ayrıştırılması, yüzde 18 ila 23 arasında çöpünde geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılması ve bir kısmının gübre olarak kullanılması, hiçbir işe yaramayan hiçbir alanda kullanamayacağımız kısmının da İlküvez bölgesindeki düzenli depolama tesisinde bertaraf edilmesi sağlanacak. Ünye artık çöpten kurtulmuş vaziyette diyebiliriz.”diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.