112 Acil Servisi 65 ambulansla hizmet veriyor

SAĞLIK 30.03.2019 - 23:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1649+ kez okundu.
 

112 Acil Servisi 65 ambulansla hizmet veriyor

Ordu’da 112 Acil Sağlık Hizmetinde kullanılan ambulans sayısı 65’e yükseldi.
Sağlık Bakanlığımız tarafından Ordu’ya tam donanımlı 2 adet ambulans daha tahsis edildi. Önceki haftada 6 adet ambulans gönderilmişti. İl Sağlık Müdürü Ergun Yanmaz,“Acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla ülkemizde olduğu gibi ilimizde de 112 acil sağlık hizmetlerini tüm yerleşim bölgelerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırıyoruz. Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerle vakalara; kent merkezinde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 95’in üzerine çıkarılarak gelişmiş ülkelerdeki ulaşma süreleri geride bırakılmıştır” dedi. 
Ordu’da 112 Acil Sağlık Hizmetinde kullanılan ambulans sayısı 65’e yükseldi.

Sağlık Bakanlığımız tarafından Ordu’ya tam donanımlı 2 adet ambulans daha tahsis edildi. Önceki haftada 6 adet ambulans gönderilmişti.

İl Sağlık Müdürü Ergun Yanmaz,“Acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla ülkemizde olduğu gibi ilimizde de 112 acil sağlık hizmetlerini tüm yerleşim bölgelerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırıyoruz. Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerle vakalara; kent merkezinde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 95’in üzerine çıkarılarak gelişmiş ülkelerdeki ulaşma süreleri geride bırakılmıştır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.