Yasak, 1 Nisan'da Başlıyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Ünye Kent) - Ünye Kent Gazetesi | 27.03.2019 - 11:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1345+ kez okundu.
 

Yasak, 1 Nisan'da Başlıyor

Denizlerde ve iç sularda amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğler ile Ordu'da iç sularında su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 nisan'da başlıyor
4/1 numaralı ticari tebliğe göre; Ordu'da ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapmak üzere projeye dayalı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı izin verilmiş iç su alanı bulunmadığından Ordu'nun iç sularının tamamında yıl boyunca ticari su ürünleri avcılığı yasak. 4/2 numaralı amatör tebliğe göre; Doğal alabalık 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında avcılığı yasak. Gökkuşağı alabalığında orman içi sular haricinde avlanma yasağı bulunmuyor. Ordu'da tüm iç sularında 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında sazangiller, karabalık, kadife, siraz, tatlı su kefali (akarsular hariç) ve diğer türlerin avlanması yasak.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, 4/2 Numaralı Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Tüm iç sularda küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasak. Amatör avcılıkta yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın avlakta bulundurulması ve kullanımı yasak. Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasak. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasak. Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemleri ve yaba, balyoz ve benzeri araçların amatör avcılıkta kullanımı yasak. Denizlerde amatör avcılık zaman yasağına tabi değildir. Gün içinde av saati sınırlaması yoktur. Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasak.  Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlandığından kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uymaları konusunda avcıları uyardı.
Denizlerde ve iç sularda amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğler ile Ordu'da iç sularında su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 nisan'da başlıyor
4/1 numaralı ticari tebliğe göre; Ordu'da ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapmak üzere projeye dayalı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı izin verilmiş iç su alanı bulunmadığından Ordu'nun iç sularının tamamında yıl boyunca ticari su ürünleri avcılığı yasak. 4/2 numaralı amatör tebliğe göre; Doğal alabalık 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında avcılığı yasak. Gökkuşağı alabalığında orman içi sular haricinde avlanma yasağı bulunmuyor. Ordu'da tüm iç sularında 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında sazangiller, karabalık, kadife, siraz, tatlı su kefali (akarsular hariç) ve diğer türlerin avlanması yasak.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, 4/2 Numaralı Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Tüm iç sularda küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasak. Amatör avcılıkta yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın avlakta bulundurulması ve kullanımı yasak.
Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasak. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasak. Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemleri ve yaba, balyoz ve benzeri araçların amatör avcılıkta kullanımı yasak. Denizlerde amatör avcılık zaman yasağına tabi değildir. Gün içinde av saati sınırlaması yoktur. Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasak. 

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlandığından kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uymaları konusunda avcıları uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.