İnsanlar seçim değil, geçim derdinde

BÖLGE GÜNDEMİ (Ünye Kent) - Ünye Kent Gazetesi | 12.03.2019 - 11:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1852+ kez okundu.
 

İnsanlar seçim değil, geçim derdinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundular
İlimizin kıymetini bilelim diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sözlerine şöyle devam etti; '' Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehre yeni değerler katmak zorundayız ve bu anlamda da sorumluluğumuz büyük. Ordu gelişmeye çok müsait. Belediyecilik yürek işidir, sevgi işidir. Ordu'yu ve insanları sevmeden buraya hizmet edemezsiniz. Eğer bu şehre aşık değilseniz bu şehre çok şey de veremezsiniz. İnsanlar artık seçim değil, geçim derdinde. Herkes geçim derdine düşmüş. Böyle bir ortamda Türkiye yerel seçime gidiyor. Ama birileri beka sorunu altında suni sorunlar üreterek bu süreci yönetmeye çalışıyor. Türkiye’nin beka sorunu yok, Türkiye’nin ekmek sorunu, geçim sorunu ve işsizlik sorunu var. Biz bunun üzerine konuşmalıyız. Yoksa suni gündemlerle Türkiye'yi oyalamanın hiç gereği yok. Bu yerel seçimi de sanki bir yerel seçimmiş gibi, bir Cumhurbaşkanlığı seçimiymiş gibi algılatmadın da anlamı yok. Sonuçta bir Cumhurbaşkanı değil yerel bir yönetici seçeceğiz. Muhtar seçeceğiz, belediye başkanı seçeceğiz. Yani 5 yıl süresince bize her türlü hizmeti verecek olan yöneticileri seçeceğiz. Ama her gün birileri seçimi amacın dışında başka bir yere getirmeye çalışıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Seçim değil geçim meselesi dedim. Eğer bir eve ekmek girmiyorsa, eğer bir evde huzur yoksa, eğer bir evde yüzler gülmüyorsa orada bir eksiklik vardır'' dedi. ''İnsanlar mutsuz'' CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz; “Biz bu şehrin belediye başkanı olacağız ama bu şehri beraber yöneteceğiz. Bu konuda da yerel basın bizler için çok önemli, sizlerle beraber çalışacağız. Yerel basın olmazsa eğer bizler ücra köşelere ulaşamayız, derdimizi anlatamayız. Yerel basın olmazsa eğer bizler ücra köşelerdeki vatandaşlarımızın sorunlarını bilemeyebiliriz. Kısacası yerel basın bizim yönetim anlayışımızda çok önemlidir. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin her noktasında bir dokunuşumuz, bir hizmetimiz vardır mutlaka. Şehri geziyoruz ve görüyoruz ki inanın şehrimiz mutsuz, insanlarımız mutsuz. Belediyecilik insanını mutlu etme sanatıdır. Yani her türlü hizmeti yapabilirsiniz ancak kentlinizi mutlu edemiyorsanız bana sorarsanız iyi bir belediyecilik yapmıyorsunuzdur. Kentte yaşayan insanlarımızı mutlu etmek için çalışacağız. Bu çok zor bir şey değil'' dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundular
İlimizin kıymetini bilelim diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sözlerine şöyle devam etti; '' Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehre yeni değerler katmak zorundayız ve bu anlamda da sorumluluğumuz büyük. Ordu gelişmeye çok müsait. Belediyecilik yürek işidir, sevgi işidir. Ordu'yu ve insanları sevmeden buraya hizmet edemezsiniz. Eğer bu şehre aşık değilseniz bu şehre çok şey de veremezsiniz. İnsanlar artık seçim değil, geçim derdinde. Herkes geçim derdine düşmüş. Böyle bir ortamda Türkiye yerel seçime gidiyor. Ama birileri beka sorunu altında suni sorunlar üreterek bu süreci yönetmeye çalışıyor. Türkiye’nin beka sorunu yok, Türkiye’nin ekmek sorunu, geçim sorunu ve işsizlik sorunu var. Biz bunun üzerine konuşmalıyız. Yoksa suni gündemlerle Türkiye'yi oyalamanın hiç gereği yok. Bu yerel seçimi de sanki bir yerel seçimmiş gibi, bir Cumhurbaşkanlığı seçimiymiş gibi algılatmadın da anlamı yok. Sonuçta bir Cumhurbaşkanı değil yerel bir yönetici seçeceğiz. Muhtar seçeceğiz, belediye başkanı seçeceğiz. Yani 5 yıl süresince bize her türlü hizmeti verecek olan yöneticileri seçeceğiz. Ama her gün birileri seçimi amacın dışında başka bir yere getirmeye çalışıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Seçim değil geçim meselesi dedim. Eğer bir eve ekmek girmiyorsa, eğer bir evde huzur yoksa, eğer bir evde yüzler gülmüyorsa orada bir eksiklik vardır'' dedi.
''İnsanlar mutsuz''
CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz; “Biz bu şehrin belediye başkanı olacağız ama bu şehri beraber yöneteceğiz. Bu konuda da yerel basın bizler için çok önemli, sizlerle beraber çalışacağız. Yerel basın olmazsa eğer bizler ücra köşelere ulaşamayız, derdimizi anlatamayız. Yerel basın olmazsa eğer bizler ücra köşelerdeki vatandaşlarımızın sorunlarını bilemeyebiliriz. Kısacası yerel basın bizim yönetim anlayışımızda çok önemlidir. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin her noktasında bir dokunuşumuz, bir hizmetimiz vardır mutlaka. Şehri geziyoruz ve görüyoruz ki inanın şehrimiz mutsuz, insanlarımız mutsuz. Belediyecilik insanını mutlu etme sanatıdır. Yani her türlü hizmeti yapabilirsiniz ancak kentlinizi mutlu edemiyorsanız bana sorarsanız iyi bir belediyecilik yapmıyorsunuzdur. Kentte yaşayan insanlarımızı mutlu etmek için çalışacağız. Bu çok zor bir şey değil'' dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.