30 Ağustos coşku ile kutlandı

BÖLGE GÜNDEMİ 30.08.2018 - 23:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1348+ kez okundu.
 

30 Ağustos coşku ile kutlandı

Ünye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.
Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte ilk olarak Atatürk Anıtı’na Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Bünyamin Dönmez ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamlık makamına geçildi. Burada Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Bünyamin Dönmez ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından bayram tebrikler kabul edildi. Tebriklerin kabul edilmesinin ardın tören cumhuriyet meydanında devam etti. -“30 Ağustos zaferi Türk ulusu için dönüm noktasıdır”- Törende Askerlik Şubesi Astsubayı Kıdemli Çavuş Arif Kazma, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. 30 Ağustos’un bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu ifade eden Kazma, zaferinin Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu zafer Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk Ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanlar ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir insan gücünün kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür.” Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor ve spor gösterileri yapıldı. Kutlama programı geçiş töreninin ardından sona erdi. Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Bünyamin Dönmez ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, MHP Ünye İlçe Başkanı Hacı Demir, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  
Ünye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikte ilk olarak Atatürk Anıtı’na Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Bünyamin Dönmez ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından çelenk sunuldu.

Çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamlık makamına geçildi. Burada Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Bünyamin Dönmez ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından bayram tebrikler kabul edildi.

Tebriklerin kabul edilmesinin ardın tören cumhuriyet meydanında devam etti.

-“30 Ağustos zaferi Türk ulusu için dönüm noktasıdır”-

Törende Askerlik Şubesi Astsubayı Kıdemli Çavuş Arif Kazma, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

30 Ağustos’un bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu ifade eden Kazma, zaferinin Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu zafer Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk Ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanlar ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir insan gücünün kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür.”

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor ve spor gösterileri yapıldı. Kutlama programı geçiş töreninin ardından sona erdi.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Bünyamin Dönmez ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, MHP Ünye İlçe Başkanı Hacı Demir, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.