5 saat sonra denizde bulunan çocuk kurtarılamadı

BÖLGE GÜNDEMİ 27.06.2018 - 13:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2590+ kez okundu.
 

5 saat sonra denizde bulunan çocuk kurtarılamadı

Ünye’de serinlemek için denize giren 11 yaşındaki Arhan Hakkı Efiloğlu akıntıya kapılarak boğuldu.
5 saat süren aramalar sonrasında denizde bulunan çocuk, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Alınan bilgiye göre, ailesiyle birlikte Ünye'nin Çınarsuyu plajına piknik yapmaya giden Arhan Hakkı Efiloğlu, babası İbrahim Efiloğlu ile denize girdi. Oğlunun dalgalar nedeniyle akıntıya kapıldığını fark eden baba, oğlunu kurtarmak için müdahale etti. Oğlunu önce yakalayan, ardından gelen dalgalar nedeniyle elinden kaçıran baba dalgalara gücü yetmeyince çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Akıntıya kapılan Arhan Hakkı Efiloğlu, bir süre sonra denizde kayboldu. Vatandaşlarında çocuğu bulamaması üzerine olay yerine deniz polisinin yanı sıra, itfaiye ekipleri, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin denizde bir saat arama yapmasının ardından Sahil Güvenlik helikopterinden de destek istendi. Bir süre sonra bölgeye gelen helikopter arama çalışmasına katıldı. Ekipler bölgede çevre emniyeti alırken, ailenin üç oğlundan ortancası olan Arhan Hakkı Efiloğlu'nun aranması için çalışmalar saatlerce sürdü. Anne Nuran Efiloğlu, arama çalışmalarını dua ederek gözyaşları içinde izledi. “Önce yakaladım, ardından dalgalara dayanamadım. Oğlum elimden kayıp gitti” diyerek acısını dile getiren baba İbrahim Efiloğlu’nu ise aile yakınları teskin etmeye çalıştı. Kaybolduktan yaklaşık 5 saat sonra denizde bulunan 11 yaşındaki çocuk, dalgıçlar tarafından denizden çıkartılarak 112 acil ambulans ekibince ilçede özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere Ünye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  
Ünye’de serinlemek için denize giren 11 yaşındaki Arhan Hakkı Efiloğlu akıntıya kapılarak boğuldu.

5 saat süren aramalar sonrasında denizde bulunan çocuk, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgiye göre, ailesiyle birlikte Ünye'nin Çınarsuyu plajına piknik yapmaya giden Arhan Hakkı Efiloğlu, babası İbrahim Efiloğlu ile denize girdi.

Oğlunun dalgalar nedeniyle akıntıya kapıldığını fark eden baba, oğlunu kurtarmak için müdahale etti. Oğlunu önce yakalayan, ardından gelen dalgalar nedeniyle elinden kaçıran baba dalgalara gücü yetmeyince çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.

Akıntıya kapılan Arhan Hakkı Efiloğlu, bir süre sonra denizde kayboldu.

Vatandaşlarında çocuğu bulamaması üzerine olay yerine deniz polisinin yanı sıra, itfaiye ekipleri, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin denizde bir saat arama yapmasının ardından Sahil Güvenlik helikopterinden de destek istendi. Bir süre sonra bölgeye gelen helikopter arama çalışmasına katıldı.

Ekipler bölgede çevre emniyeti alırken, ailenin üç oğlundan ortancası olan Arhan Hakkı Efiloğlu'nun aranması için çalışmalar saatlerce sürdü.

Anne Nuran Efiloğlu, arama çalışmalarını dua ederek gözyaşları içinde izledi. “Önce yakaladım, ardından dalgalara dayanamadım. Oğlum elimden kayıp gitti” diyerek acısını dile getiren baba İbrahim Efiloğlu’nu ise aile yakınları teskin etmeye çalıştı.

Kaybolduktan yaklaşık 5 saat sonra denizde bulunan 11 yaşındaki çocuk, dalgıçlar tarafından denizden çıkartılarak 112 acil ambulans ekibince ilçede özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere Ünye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.