3 ton et imha edildi 500 bin lira ceza kesildi

BÖLGE GÜNDEMİ 25.06.2018 - 00:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1689+ kez okundu.
 

3 ton et imha edildi 500 bin lira ceza kesildi

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetimleri sırasında kusurlu bulunan 63 firmaya 458 bin 588 TL idari para cezası uygulandı.
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, gıda işletmelerine yönelik denetimler 2018 yılında da aralıksız devam etti. Bu kapsamda, 1 Ocak 2018 tarihinden 20 Mayısa kadar Ordu genelinde 5 bin 949 gıda denetimi yapılarak denetimler sırasında 264 adet gıda numunesi alındı. Yapılan denetimler sonucu; toplam 63 firmaya 458 bin 588 TL idari para cezası uygulandı, 1 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.    Bozuk gıdalar imha edildi Denetimlerde mevzuata aykırı bulunan 2.831 kilo et ve et ürünü, 8.989 kilo süt ürünü, 218 kilo pirinç, 32 kilo arıcılık ürünü imha edilmiştir. 132 kilo et ve et ürünü, 1.056 kilo salça ile 42 kilo diğer gıda ürünü de işlemleri sonuçlanıncaya kadar yediemine alınmıştır. Ayrıca ithal edilmek istenilen ve mevzuata aykırı bulunan 99.059 kilo gıda hammaddesinin imha işlemleri başlatılmıştır. Aralıksız olarak yapılan risk esaslı denetimler, rutin denetimler ve Alo 174 Gıda  Hattı'na gelen şikâyetler doğrultusunda, insan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevzuata aykırı hareket eden firmalara ceza verildi.   İnsan sağlığı bizim için önemli Gıda işletmelerine yönelik denetimler hakkında açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz; gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması noktasında azami bir hassasiyet gösterildiğini vurgulayarak, “Yaptığımız denetimler sırasında insan sağlığını tehdit eden unsurlar tespit edildiğinde hiçbir şekilde müsamaha göstermiyoruz. Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler riske dayalı denetim (rutin denetim), numune denetimleri, Alo 174 Gıda Hattına yapılan şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. Bunların dışında özel günler, özel dönemler ve özel kontroller amacıyla diğer denetimler de yapılmaktadır. Aynı zamanda ilçelerimize yönelik olarak toplu denetimler de sürdürülmekte ve bütün gıda işletmecileri denetlenmektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan veya toplu tüketime sunan işyerlerinin denetlenmesine özen gösterilmektedir" diye konuştu.  
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetimleri sırasında kusurlu bulunan 63 firmaya 458 bin 588 TL idari para cezası uygulandı.

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, gıda işletmelerine yönelik denetimler 2018 yılında da aralıksız devam etti. Bu kapsamda, 1 Ocak 2018 tarihinden 20 Mayısa kadar Ordu genelinde 5 bin 949 gıda denetimi yapılarak denetimler sırasında 264 adet gıda numunesi alındı. Yapılan denetimler sonucu; toplam 63 firmaya 458 bin 588 TL idari para cezası uygulandı, 1 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

 

Bozuk gıdalar imha edildi

Denetimlerde mevzuata aykırı bulunan 2.831 kilo et ve et ürünü, 8.989 kilo süt ürünü, 218 kilo pirinç, 32 kilo arıcılık ürünü imha edilmiştir. 132 kilo et ve et ürünü, 1.056 kilo salça ile 42 kilo diğer gıda ürünü de işlemleri sonuçlanıncaya kadar yediemine alınmıştır. Ayrıca ithal edilmek istenilen ve mevzuata aykırı bulunan 99.059 kilo gıda hammaddesinin imha işlemleri başlatılmıştır.

Aralıksız olarak yapılan risk esaslı denetimler, rutin denetimler ve Alo 174 Gıda  Hattı'na gelen şikâyetler doğrultusunda, insan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevzuata aykırı hareket eden firmalara ceza verildi.  

İnsan sağlığı bizim için önemli

Gıda işletmelerine yönelik denetimler hakkında açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz; gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması noktasında azami bir hassasiyet gösterildiğini vurgulayarak, “Yaptığımız denetimler sırasında insan sağlığını tehdit eden unsurlar tespit edildiğinde hiçbir şekilde müsamaha göstermiyoruz. Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler riske dayalı denetim (rutin denetim), numune denetimleri, Alo 174 Gıda Hattına yapılan şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. Bunların dışında özel günler, özel dönemler ve özel kontroller amacıyla diğer denetimler de yapılmaktadır. Aynı zamanda ilçelerimize yönelik olarak toplu denetimler de sürdürülmekte ve bütün gıda işletmecileri denetlenmektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan veya toplu tüketime sunan işyerlerinin denetlenmesine özen gösterilmektedir" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.