34 yıllık tapu problemi çözüldü

BÖLGE GÜNDEMİ 24.06.2018 - 23:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1542+ kez okundu.
 

34 yıllık tapu problemi çözüldü

Ünye'nin Bayramca, Saraçlı ve Çamurlu Mahalleri’nde ki tapu problemleri tarihe karıştı.
Hukukçu kimliği ile sorunlara hızlı çözümler üreten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yıllardır problem yaşayan vatandaşları tapuları ile buluşturmaya devam ediyor. Göreve gelirken Bayramca Mahallesi’nde yaşayan ve tapu problemleri bulunan vatandaşlara söz veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 34 yıldır yaşanan sorunu çözüme kavuşturmuş oldu. “Artık vatandaşlarımız resmi tapuları ile gönül rahatlığı içinde hanelerinde oturacak.” diyen Başkan Çamyar, “Bu çalışmada asla kar amacı gütmüyoruz. Hemşerilerimize sadece harcanan miktarı yansıtarak tapu sahibi olmalarına imkân sağlamış oluyoruz.”dedi.   Bayramca Mahallesi sakinlerinin yaşadığı tapu sorunu çözüldü. Yapılan çalışmalar sonucunda Bayramca Mahallesi’nde 123 vatandaş tapularına kavuşuyor. Toplantıda vatandaşlara tapu probleminin çözümü ile ilgili süreci anlatan Başkan Çamyar, çalışma sonunda uzun yıllardır yaşanan sorunun son bulduğunu kaydetti. Görev gelirken Bayramca Mahallesi’nde yaşayan ve tapu problemleri bulunan vatandaşlara söz veren Başkan Çamyar, 34 yıldır yaşanan sorunu çözüme kavuşturmuş oldu. Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Seçim döneminde ki vaatlerimizden bir tanesi olan Bayramca Mahallemizde ki tapu sorununu çözmekle ilgili hemşerilerimize taahhütte bulunmuştuk. Bugün geldiğimiz noktada sözümüzü tutuyor olmaktan dolayı mutluluk ev gurur duyuyoruz.” dedi. -1984 yılından bu yana verilen sözler gerçek oldu”- 1984 yılından bu yana yaşanan tapu sorununun çözüme kavuşturulmasının kendilerine nasip olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Seçim öncesi Bayramca Mahallemizde ki bir mitingimizde vatandaşlarımız tapu problemlerini iletmiş ve bizlerde bu sorunu çözeceğimize dair söz vermiştik. 38 dönüm alan içerisinde123 vatandaşımız ve 173 bağımsız bölümden oluşan devasa bir tapu problemi bulunuyordu. Uzun uğraşlar sonucu yurtiçi ve yurtdışında bulunan 46 hissedardan hisseleri topladık. Şu anda 38 dönümlük bu alanın tapusu Ünye Belediyesinde.” diye konuştu. -“Tapu problemini çözerken, kar amacı asla gözetmedik”- 34 yıldır süre gelen tapu probleminin çözümü noktasında yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Çamyar, hisselerin Ünye Belediyesine geçişi noktasında harcanan toplam bedelin değer artış tespiti sonrasında hiçbir artı kazanç koymadan vatandaşlara yansıtılacağını belirtti. “Artık vatandaşlarımız resmi tapuları ile gönül rahatlığı içinde hanelerinde oturacak.” diyen Başkan Çamyar, şöyle konuştu: “Kamulaştırma ile ilgili Ünye Belediyemizin kasasında ne kadar miktar çıktıysa değer tespit çalışmasının ardından kamulaştırılan alana bölerek vatandaşlarımıza yansıtacağız. Bu çalışmada asla kar amacı gütmüyoruz. Hemşerilerimize sadece harcanan miktarı yansıtarak tapu sahibi olmalarına imkân sağlamış oluyoruz.”  
Ünye'nin Bayramca, Saraçlı ve Çamurlu Mahalleri’nde ki tapu problemleri tarihe karıştı.

Hukukçu kimliği ile sorunlara hızlı çözümler üreten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yıllardır problem yaşayan vatandaşları tapuları ile buluşturmaya devam ediyor.

Göreve gelirken Bayramca Mahallesi’nde yaşayan ve tapu problemleri bulunan vatandaşlara söz veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 34 yıldır yaşanan sorunu çözüme kavuşturmuş oldu.

“Artık vatandaşlarımız resmi tapuları ile gönül rahatlığı içinde hanelerinde oturacak.” diyen Başkan Çamyar, “Bu çalışmada asla kar amacı gütmüyoruz. Hemşerilerimize sadece harcanan miktarı yansıtarak tapu sahibi olmalarına imkân sağlamış oluyoruz.”dedi.

 

Bayramca Mahallesi sakinlerinin yaşadığı tapu sorunu çözüldü. Yapılan çalışmalar sonucunda Bayramca Mahallesi’nde 123 vatandaş tapularına kavuşuyor.

Toplantıda vatandaşlara tapu probleminin çözümü ile ilgili süreci anlatan Başkan Çamyar, çalışma sonunda uzun yıllardır yaşanan sorunun son bulduğunu kaydetti.

Görev gelirken Bayramca Mahallesi’nde yaşayan ve tapu problemleri bulunan vatandaşlara söz veren Başkan Çamyar, 34 yıldır yaşanan sorunu çözüme kavuşturmuş oldu.

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Seçim döneminde ki vaatlerimizden bir tanesi olan Bayramca Mahallemizde ki tapu sorununu çözmekle ilgili hemşerilerimize taahhütte bulunmuştuk. Bugün geldiğimiz noktada sözümüzü tutuyor olmaktan dolayı mutluluk ev gurur duyuyoruz.” dedi.

-1984 yılından bu yana verilen sözler gerçek oldu”-

1984 yılından bu yana yaşanan tapu sorununun çözüme kavuşturulmasının kendilerine nasip olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Seçim öncesi Bayramca Mahallemizde ki bir mitingimizde vatandaşlarımız tapu problemlerini iletmiş ve bizlerde bu sorunu çözeceğimize dair söz vermiştik. 38 dönüm alan içerisinde123 vatandaşımız ve 173 bağımsız bölümden oluşan devasa bir tapu problemi bulunuyordu. Uzun uğraşlar sonucu yurtiçi ve yurtdışında bulunan 46 hissedardan hisseleri topladık. Şu anda 38 dönümlük bu alanın tapusu Ünye Belediyesinde.” diye konuştu.

-“Tapu problemini çözerken, kar amacı asla gözetmedik”-

34 yıldır süre gelen tapu probleminin çözümü noktasında yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Çamyar, hisselerin Ünye Belediyesine geçişi noktasında harcanan toplam bedelin değer artış tespiti sonrasında hiçbir artı kazanç koymadan vatandaşlara yansıtılacağını belirtti.

“Artık vatandaşlarımız resmi tapuları ile gönül rahatlığı içinde hanelerinde oturacak.” diyen Başkan Çamyar, şöyle konuştu:

“Kamulaştırma ile ilgili Ünye Belediyemizin kasasında ne kadar miktar çıktıysa değer tespit çalışmasının ardından kamulaştırılan alana bölerek vatandaşlarımıza yansıtacağız. Bu çalışmada asla kar amacı gütmüyoruz. Hemşerilerimize sadece harcanan miktarı yansıtarak tapu sahibi olmalarına imkân sağlamış oluyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.